חלב ב-16 דולר? 20 הערים היקרות ביותר בעולם
מלונדון ועד ונציה: סקר חדש בדק את יוקר המחיה בערים מרכזיות בעולם על פי מדדים של שכירות, אינטרנט, עגלת מצרכים בסופר, תחבורה ציבורית וחשבונות.מי העיר היקרה בעולם?
סן פרנסיסקו מדורגת שנייה עם יוקר מחייה של 4,612 דולר בחודש, וניו יורק מיד אחריה כשההוצאות החודשיות בתפוח הגדול עומדות על 4,207 דולר. ז'נבה והונג קונג סוגרות את החמישייה הראשונה עם יוקר מחייה של 3,314 דולר ו-3,244 דולר, בהתאמה.
דובאי היא העיר היקרה ביותר במזה"ת, ומדורגת במקום השביעי הכללי, מקום אחד מתחת ללונדון. סינגפור (2,940 דולר), הונולולו בהוואי (2,906 דולר) וסידני (2,888 דולר) הן הבאות בעשירייה הראשונה.
האופן בו מתחלקות ההוצאות משתנה מעיר לעיר. כך למשל בסן פרנסיסקו 72.2% מההוצאות מיועדות לתשלום שכירות. לשמחתם של התושבים, העלות הגבוהה של השכירות מקוזזת על ידי המחירים הנמוכים יחסית במסעדות והוצאות בידור זולות. לעומת זאת, בז'נבה עלות המצרכים בסופר מהווה נטל משמעותי מההוצאות, והיא הגבוהה ביותר מכל הערים ברשימה.
הערים נבדלו אחת מהשנייה גם בעלות המוצרים עצמם. אינטרנט מהיר לדוגמה עולה פחות מ-30 דולר בהונג קונג, אך בהמילטון עומד על מעל 140 דולר. בדומה, כרטיס לקולנוע עולה 11.60 דולר בהונג קונג, אך בז'נבה מגיע ל-20 דולר.
בדיקה של הרשימה מצביעה על כך שלעלות השילוח של הסחורות יש תפקיד מרכזי בקביעת יוקר המחייה. ברמודה באוקיינוס האטלנטי, הונולולו, רייקיאוויק, בירת איסלנד המדורגת במקום ה-11 ואוקלנד בניו זילנד במקום ה-19 הן כולן נחשבות לערים המרוחקות ממרכזים גדולים.