"שביתת האזהרה של המורים - מעט מדי ומאוחר מדי"
במשרדי האוצר והחינוך הביעו תמיהה על ההחלטה להשבית את הלימודים הבוקר, זאת לעומת המורים שטוענים על טעויות שנעשות בתלושי השכר שלהם. אייל נמר, מורה המפעיל עמוד בפייסבוק לתלונות של מורים: " ארבעה חודשים משרד החינוך והאוצר גונבים כספים לעובדי ההוראה מחשבון הבנק וכולם שותקים"
הסתדרות המורים החליטה לצאת לשביתת האזהרה הנוכחית, שלבסוף בוטלה לאחר שבית הדין הארצי הוציא נגדה צו מניעה, בשל התקלות בתלושי השכר, וזאת לאחר הבטחות חוזרות ונשנות מצד משרד החינוך שהבעיה מטופלת ולאחר שכונסה ועדה מיוחדת לטיפול בבעיה בראשות מנכ"לית המשרד שהגישה את המלצותיה בכנסת בחודש שעבר.
משיחות שקיים "כלכליסט" עם מפעילי עמודים בפייסבוק המרכזים את תלונות המורים עולה כי נמשכים הדיווחים על תשלומים שגויים הכוללים, בין השאר, אי התחשבות בהשתלמויות של מורים, טעויות פיזיות בתלוש (מורה שעובדת בהיקף משרה של 105% וקיבלה שכר על 5% בלבד למשל), אי התחשבות בוותק בעבודה ועוד. לפי המפעילים, מורים בעצמם, גם בתלושי חודש דצמבר נוכו לרבים מהם אלפי שקלים מהמשכורת, בדיוק כפי שהיה באוקטובר – אז התעוררה המחאה שגרמה להד ציבורי נרחב.
אייל נמר, מורה מתל אביב ואחד מראשי ארגון חדר מחנכים ומחנכות המפעיל עמוד בפייסבוק, אמר הבוקר ל"כלכליסט" כי לאחר שלושה חודשים של מאבק, "החליטו בהסתדרות המורים להצטרף אל מאבק עובדי ההוראה עם שביתת אזהרה שהיא לטעמי מעט מידי ומאוחר מידי. לצערי, פעם נוספת, הגענו למצב בו, ארבעה חודשים משרד החינוך והאוצר גונבים כספים לעובדי ההוראה מחשבון הבנק וכולם שותקים. חמור יותר שבארגון המורים עדיין שותקים ובמקום לפעול מתעסקים בפרסום צילומי נשף חנוכה והקמת אתר אינטרנט חדש".
אתמול התקיימה פגישה בין נציגי הסתדרות המורים ובהם המזכ"לית החדשה יפה בן דוד ופרופ' ירון זליכה המייעץ לארגון עם מנכ"לי משרדי האוצר והחינוך שי באב"ד ומיכל כהן וכן בכירים נוספים בשני המשרדים, ובו דרשו נציגי המורים לבטל באופן רטרואקטיבי את קיזוזי השכר בשל חישובים שגויים שנעשו. כמו כן דרשה המזכ"לית ביטול קיצוץ על החזרי הנסיעות ומקדמות שכר לעובדי הוראה שקוזז בשכרם. אולם לדברי נציגי המורים, לא התקבלו דרישותיהם.
בתגובות של משרדי האוצר והחינוך אתמול והיום הפנו אצבע מאשימה כלפי המזכ"לית הזמנית של הסתדרות המורים, וטענו כי מדובר בפעולה בחוסר תום לב מצדה שנועדה לקדם את בחירתה שוב לתפקיד בבחירות שיערכו במאי. קשה לדעת אם אכן בן דוד פעלה בתום לב או לא, אבל בתגובות המשרדים התעלמו מהסיבה העקרונית שבגינה הוכרז על השביתה – תלושי השכר השגויים - ושנמשכת זמן רב למרות ההבטחות שיימצא פתרון.
בחודש שעבר הציגה בוועדת החינוך מנכ"לית משרד החינוך, מיכל כהן, את מסקנות הוועדה לתשלומי שכר עובדי ההוראה. בין השאר המליצה הוועדה בראשות המנכ"לית כהן לפתוח 'נתיב מהיר' ושירות אישי למנהלים וסגנים בטיפול בנתוני השכר של עובדי ההוראה שבאחריותם; להימנע מניכוי שכרם של עובדי הוראה מבלי שהדבר ייעשה בתיאום מראש ובאישור; הסדרת תשלום מלא של כרטיס "חופשי חודשי" (בתחבורה הציבורית) בחודשי חג ומועד בהתאם לזכאות של עובד ההוראה וזאת לאחר שניכויים בגין הסדרי התחבורה הביאו בתקופת החגים האחרונה לתלושי שכר רבים ששולמו למורים באופן חלקי ביותר.
כמו כן המליצה הוועדה לרכז את השירותים בסוגיות התשלום בנקודה אחת - המשרד מתעתד להעמיד לרשות עובד ההוראה נקודת שירות אחת, שבה יינתנו לו כלל המענים הנדרשים בנושא תנאי שכר; לבנות מחשבון סימולציית שכר לעובד ההוראה לצורך חישוב שכרו עוד טרם קבלת התלוש; לבצע עיצוב מחדש של תלוש השכר, כך שיהיה ברור וקריא יותר בעבור עובד ההוראה וכן להעמיק את מאגר השירותים המקוונים, וזאת בעקבות תלונות רבות שהוגשו על ידי המורים על מערכת מסורבלת ומיושנת.