צ'ופר לפורשי קבע: עבודה בשירות המדינה בלי מכרז
תקנון שירות המדינה מעניק לפורשים מקבע עדיפות בקבלת משרות בשירות הציבורי. עמותת מעש הגישה עתירה לבג"ץ: "פגיעה בשוויון הזדמנויות"
פורשים מצבא הקבע נהנים ממסלול ייחודי בתקנון שירות המדינה (תקשי"ר) המעניק להם עדיפות בקבלת משרות מבוקשות בשירות הציבורי. במסגרת מסלול זה, אחרי שלא נמצא מועמד לתפקיד במכרז פנימי, יכולים אנשי קבע להתמודד עליו ללא מתחרים לפני שהוא ייצא למכרז חיצוני. הצבא אף מפעיל מנגנון מיוחד לאיתור משרות לאנשי הקבע הפורשים.
- הממשלה רוצה לאשר תוספת שכר למשרתי קבע? במשטרה ובשב"ס רוצים גם
- אחרי אנשי הקבע: גם השופטים דורשים פנסיית גישור גדולה
- החורים השחורים בתקציב הביטחון
מנתוני צה"ל עולה כי ב־2015 נוצל הסעיף עבור 16 פורשי הקבע וב־2014 לאיתור 13 משרות. מתוך 29 המשרות עבור יוצאי הצבא, 5 מהן בכירות ו־14 בדרג ביניים.
עמותת מעש לחיזוק והתחדשות השירות הציבורי עתרה בשבוע שעבר לבג"ץ באמצעות עורכות הדין דפנה הולץ־לכנר ומנכ"לית העמותה רחלי אדרי לביטול הסעיף.
בעתירה, שהוגשת נגד נציבות שירות המדינה, מציינות המגישות כי ההוראה חלה לא רק על צה"ל, אלא גם על פורשי המשטרה, שירות בתי הסוהר ומורים פורשים, אבל הצבא הוא היחיד שעושה בה שימוש. במעש טוענים כי "ההוראה פוגעת בשוויון ההזדמנויות של קבוצות אשר חבריהן אינם משרתים בקבע בצה"ל, כמו נשים, חרדים ובני מיעוטים, ובכך מייצרת אפליה על בסיס לאום, דת ומין".
בדובר צה"ל טענו בתשובות שהועברו למעש כי המתמודדים "עוברים ראיונות כדי לבדוק את התאמתם. הם נבחרים לאור התאמתם ולא מכיוון שיש להם עדיפות על פני אוכלוסיות אחרות המועמדות באותו שלב של המכרז".