סגירת תחנות הכוח הפחמיות בחדרה תתאפשר רק אם יחוברו 3 מאגרי גז עצמאיים לשוק המקומי
כך על פי מחקר של הכנסת. המאגרים צריכים להתחבר לשוק המקומי בתחילת העשור הבא
סגירת תחנות הכוח הפחמיות בחדרה תתאפשר רק אם בתחילת העשור הבא יחוברו 3 מאגרי גז עצמאיים לשוק המקומי - כך קובע מסמך עמדה של מחלקת המחקר של הכנסת. המסמך הופץ הערב (ג) לחברי ועדת הפנים, זאת לקראת דיון שיערך מחר (ד') לבקשת חבר הכנסת דוד אמסלם, יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה, שיעסוק בהפחתת המפגעים הסביבתיים כתוצאה מפעילות תחנות כוח פחמיות.
במסמך מזכירים שב-30 בספטמבר 2016 חתמו שר האנרגיה והשר להגנת הסביבה על הסכם הבנות בדבר סגירת רוב היחידות הפחמיות בחדרה (יחידות 4-1) כאשר התנאים בכפוף לשני תנאים מצטברים. הראשון הוא כאמור חיבור של מאגר לוויתן, כמו גם מאגרי כריש ותנין, וזאת עד לשנת 2022. התנאי השני הוא הקמת תחנות כוח חלופיות שיעבדו בגז טבעי נקי לשימוש בתקופה זו. בעמותת אדם טבע ודין טוענים שעל המדינה לקדם הקמה מאסיבית של תחנות כוח סולאריות כדי להתמודד עם הפחתת המזהמים, שעל פי מסמך הכנסת הוא יפחת בכ-95% כבר בעשור הבא.
תחנת כוח של חברת החשמל צילום: אלעד גרשגורן
במקביל, ארגון גרינפיס ישראל יציג מחר חוות דעת מטעמו של דני וינשטוק, לשעמה בכיר ברשות החשמל, שטוען שלא צריך לחכות לתחילת העשור הבא כדי לסגור את התחנות שם. הנימוק שלו הוא שהמדינה מקדמת במרץ הקמת תחנות כוח סולאריות וכאלה שפועלות בכוח מים (אגירה שאובה) ולכן בעוד שנתיים ניתן לסגור 2 מ-4 היחידות הפחמיות שמיועדות לסגירה.