הסכם שכר חדש לעובדי פרטנר: תוספת של 6% לוותיקים והגדלת ההפרשה לפנסיה
מדובר בהסכם שנחתם כבר בחודש מרץ, אך חלקים ממנו הוארכו עתה עד סוף 2018. בין הסעיפים המהותיים: שכר המינימום בחברה יעלה ב-7% על שכר המינימום במשק ותקציבי הרווחה וקרן המלגות של העובדים יגדלו
עובדי פרטנר, הנהלת החברה וההסתדרות חתמו היום (ב') על הסכם קיבוצי חדש בחברה. ההסכם יחול על כ-3,000 עובדים ולפיו שכר המינימום בחברה לא יפחת מ-7% מעל לשכר המינימום הקבוע בחוק, וזאת בנוסף לעדכונים הצפויים בשכר המינימום במשק בשנים הקרובות. מדובר בהסכם משלים להסכם שנחתם בפרטנר במרץ 2016.
- עובדי פרטנר יקבלו תוספת שכר של 5.1% בהסכם קיבוצי ראשון בחברה
- הוכרז סכסוך עבודה בפרטנר; המנכ"ל: "זה לא הזמן לפילוג"
- פרטנר נקנסה ב-170 אלף שקל; התעכבה בניתוק מנויים
ההסכם כולל, בין היתר, תוספת שכר בגובה ממוצע של 6% לשנתיים לעובדים שהוותק שלהם בחברה עולה על שנה וחצי, הגדלת תשלום המעסיק לרכיב התגמולים בפנסיה למקסימום של 7.5% לעובדים שהוותק שלהם גדול משנתיים, הגדלת תקציב הרווחה למען כלל עובדי החברה והגדלת תקציב קרן המלגות שהקימה פרטנר לטובת הסטודנטים שעובדים בחברה במסגרת ההסכם הקיבוצי הראשון שנחתם במרץ 2016.
ההסכם מתייחס גם להשתתפות העובדים ברווחי החברה ומסדיר את מענקי השיתוף ברווחים לשנים 2017-2018. בנוסף, ההסכם מגדיל את תשלום החברה לעובדים בגין ביצוע כוננויות, מאפשר יום בחירה נוסף וערבי חג על חשבון המעסיק, מאפשר שדרוג רכב חברה וכולל תוספת קייטנות בחודשי הקיץ. זאת בנוסף להמשך ההטבות שהושגו בהסכם הראשון, כולל הגדלת ערך יום ההבראה ל-500 שקל, קרן השתלמות לעובדים שהשלימו שלוש שנות ותק בחברה עם שיעור הפרשה מקסימלי מטעם המעסיק, והגדלת בסיס ההפרשות לפנסיה על כלל התמריצים.
ההסכם הראשון בפרטנר נחתם במרץ 2016 לשלוש שנים, אך ההיבטים הכלכליים בו נקבעו עד לסוף 2016 וזאת בשל חוסר הוודאות של מצב החברה וכניסת המנכ"ל החדש לתפקיד. ההסכם הנוכחי שנחתם היום בין יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, מנכ"ל פרטנר איציק בנבנישתי, סמנכ"ל משאבי אנוש ומנהל עינת רום, סמנכ"ל כספים זיו לייטמן, יו"ר איגוד עובדי הסלולר יקי חלוצי ויו"ר ועד העובדים בחברת פרטנר קרן אופק ממשיך את ההסכם הראשוני שהושג בחברה ומסדיר את החלק הכלכלי בו. בהתאם להסכם שנחתם, תוקפו של הפרק הכלכלי בהסכם הקיבוצי הוארך עד סוף 2018.
חלוצי אמר ל"כלכליסט" כי הבשורה המשמעותית בהסכם היא החלק הפנסיוני בו: "הרחבנו את בסיס ההפרשות לפנסיה כך שיחול על כלל רכיבי השכר (לא כולל עמלות) כולל רכיבים כתמריץ מצוינות, זמני מענה לשיחות ושעות נוספות גלובאליות". תוספות אלה עשויות לנפח את המשכורת עד פי 2 לעובד, לדבריו, ולכן חשוב שהפנסיה תופרש מהסכום הכולל. בנוסף, הפרשת המעסיק לפנסיה תעלה מ-6.5% כפי שמחייב החוק, ל-7.5%.
יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, אמר כי: "נקודת הפתיחה של המו"מ על הפרק הכלכלי הייתה מחויבות משותפת של הצדדים להשלים את מהפיכת הזכויות של עובדי פרטנר, כפי שיצאה לדרך בהסכם הראשוני. הסכם זה ממשיך לחזק את עובדי החברה, מתוך תפיסה כי העובדים הם שותפים מלאים להצלחתה של פרטנר".
מנכ"ל פרטנר, איציק בנבנישתי הוסיף: "ההסכם שנחתם היום משלים הסכם קיבוצי ראשון בפרטנר, וכעת פנינו קדימה, ביחד, אל האתגרים שעוד לפנינו. שנת 2017 היא שנה מהותית עבור החברה, ואני שמח שאנחנו יוצאים אליה ביחד, מוכנים להסתער. אין לי ספק שגם בשנים הבאות, נמשיך לבסס את מעמדה של פרטנר כחברה שהעובדים גאים ושמחים לעבודה בה".
בשנים האחרונות נחתמו בעזרת ההסתדרות הסכמי שכר בגרסאות שונות גם בסלקום ופלאפון. לשם השוואה, תוספות השכר אצל אלו נעו בין 9-12%, לעומת 7% במקרה הנוכחי. במענה לשאלה האם פערים אלו נובעים ממצבן הכלכלי השונה של החברות בעת חתימת ההסכמים משיב גיצין כי לכל חברה יש את הניואנסים שלה, וכי יש בשלושת חברות הסלולר ישנו סעיף של שכר מינימאלי של 7% מעל המינימום, וכי בסלקום ופרטנר יש סעיף של השתתפות העובדים ברווחים, שלא קיים בפלאפון.
בתוך כך, הסכם השכר של פלאפון צפוי להסתיים ב-17 בדצמבר, אחרי 3 שנים, ואנו צפויים לראות בקרוב התחלת דיונים חדשים לגביו. יש לציין כי נתח הרווחים של פלאפון בתקופת חתימת ההסכם עמד על 600 מיליון בשנה לעומת 40-50 היום. בענף מעריכים כי בשל מגמת ירידה בתפוקות והרווחים לא בטוח שיהיה ניתן להשיג הסכמי שכר כפי שהושג בעת חתימת הסכם השכר הקודם בפלאפון. בנוסף, ההסכם הקיבוצי של עובדי סלקום יפתח לאחר שלוש שנים בפברואר 2018.