הלמ"ס: כל אדם חמישי השתמש השנה בשירותי רפואה פרטיים
הסיבות העיקריות לשימוש ברפואה פרטית, לפי סקר הלמ"ס, הן האפשרות לבחור רופא ולהקדים תורים. עוד עולה כי יותר ממחצית התושבים מתלוננים על משך המתנה ארוך בחדר המיון. עם זאת, רובם סבורים ששירותי החירום זמינים עבורם
סקר חדש של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, חושף נתונים מעניינים על היקף המשתמשים בשירותי רפואה פרטיים, הכוללים ביטוחים משלימים, ביטוחים פרטיים ושירותי בריאות נוספים (שב"ן). כ־19% מהמשתתפים המהווים מדגם לכמיליון מתושבי ישראל, השתמשו בשנה האחרונה בשירותים אלה. על פי הנתונים יהודים (21%) יותר מערבים (11%) וכן נשים (23%) יותר מגברים (16%). פתח תקווה היא שיאנית משתמשי הרפואה הפרטית עם 31% מתושביה שהשיבו כי השתמשו בשירותים אלה, ולאחריה תל אביב עם 25%, חיפה עם 21%, באר שבע עם 21%, ראשון לציון עם 17% וירושלים עם 14%. הנשאלים הסבירו כי הסיבה העיקרית לשימוש ברפואה פרטית היא האפשרות לבחור רופא (41%), שירותים שאינם ניתנים בקופות (31%), הקדמת תור (22%) ושירות ויחס אדיב (5%).
- הרפורמות של השר הפכו את מערכת הבריאות לזירת קרב
- ליצמן לא מוותר לקופות החולים על רשימות המנתחים החריגים
- המבקר על חגיגת השר"פ בהדסה: 90% מהניתוחים שנערכו היו במסגרת פרטית
נתונים נוספים שחושף הסקר שנערך בשנה שעברה דרך ראיונות טלפוניים של כ־7,100 איש מכל הארץ: כמות המתלוננים הגדולה ביותר על משך המתנה ארוך בחדר המיון היא מאזור ירושלים (70%). לאחריה באזור הדרום, 69% טענו שהמתינו זמן רב, ובהמשך בסדר יורד 67% מהמרכז, 67% מתל אביב, 63% מחיפה ו־56% מהצפון. במסגרת הבדיקה שנערכה בשנה שעברה עלה כי רבע מהציבור בני 20 ומעלה, אומדן לאוכלוסייה של 1.3 מיליון איש, ביקרו בחדר המיון ב־12 החודשים האחרונים. זמן ההמתנה בחדרי המיון נתפס כארוך במיוחד ליותר ממחציתם (65%).
בצד החיובי, הסקר חושף כי מרבית הנשאלים מרוצים מזמינות ונגישות שירותי הרפואה הדחופה בקהילה דוגמת מוקדים של קופות החולים, חדרי מיון ומר"מ (מרכז לרפואה מיידית). 70% מהנשאלים סברו כי השירותים הללו זמינים עבורם, בעוד 13% ציינו שהם לא כל כך זמינים, 8% שהם כלל אינם זמינים ו־9% דיווחו כי אינם יודעים אם קיימים שירותי רפואה דחופה זמינים באזורם.
באזור יהודה ושומרון נרשמה אי שביעות הרצון הגדולה ביותר מזמינות שירותי הרפואה הדחופה, והוא למעשה האזור היחיד שבו יותר נשאלים דיווחו אי זמינות של שירותים כאלו מאשר על זמינות. 50% ענו כי השירותים אינם זמינים ו־45% טענו כי הם זמינים. מהקצה השני ניצבת תל אביב שבה 79% מהנשאלים ענו כי שירותי הרפואה הדחופה בקהילה זמינים עבורם. לאחריה אזור המרכז עם 77%, ירושלים עם 76%, הדרום עם 66% והצפון עם 59%.
במסגרת הסקר נשאלו המשתתפים "האם לדעתך, במקרה של מחלה קשה מערכת הבריאות בישראל מספקת את הטיפול הטוב והמועיל ביותר, כולל תרופות ובדיקות אבחון?". האזורים הפסימיים ביותר מבין הנשאלים היו המרכז ותל אביב. האזורים האופטימיים ביותר (באופן יחסי) היו הצפון וירושלים.