נתניהו נושא עיניים לטראמפ: "גם פה דרושים מינויים פוליטיים כדי שנשלוט"
רה"מ אמר כי יש לאפשר מאות מינויים פוליטיים במשרדי הממשלה, בדומה לשיטה הנהוגה בארה"ב. אלא שבניגוד למשתמע מדבריו, הליך המינויים בארה"ב אינו כה פשוט
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר אתמול (א') בישיבת הממשלה שגם בישראל יש לאפשר מאות מינויים פוליטיים במשרדי הממשלה, בדומה לשיטה הנהוגה בארה"ב, במטרה לאפשר לממשלה לשלוט ולהגביר את המשילות. "אצל דונלד טראמפ יש 4,000 מינויים. צריך גם אצלנו כמה מאות מינויים כדי שנוכל לשלוט", אמר נתניהו שביקר גם את הצורך בוועדות איתור למינויים בכירים.
- דיווח בארה"ב: טראמפ בחר למזכיר המדינה את מנכ"ל אקסון מוביל, שהתנגד לסנקציות על רוסיה
- הם שונאים אתכם: מאחורי ניצחון טראמפ והטראמפיזם הגלובלי
- דו"ח המבקר על השלטון המקומי: מינויים פוליטיים וסכומי עתק ששולמו ליועצים המשפטיים
נתניהו אמר את הדברים במסגרת דיון שערכה הממשלה בנוגע לאורך הקדנציה של המשנים ליועץ המשפטי לממשלה. הממשלה אישרה אתמול את מינויים של המשנה לעניינים חוקתיים רז נזרי והמשנה לעניינים כלכליים־פיסקליים מאיר לוין. כמו כן, השרים החליטו שבעתיד תוגבל כהונת המשנים לשש שנים במקום שמונה שנים כנהוג היום. ויכוח ער התנהל בנוגע לשאלה האם הגבלת הכהונה תחול גם על נזרי ולוין. בסופו של דבר התקבלה עמדתה של שרת המשפטים איילת שקד והוחלט שההגבלה תחול רק בעתיד. בסיום הישיבה הוחלט על הקמת ועדה שתגבש נהלים חדשים למינויים ולוועדות איתור. בראש הוועדה יעמדו שקד ושר התיירות יריב לוין. גם שר הפנים אריה דרעי, שר הבינוי והשיכון יואב גלנט ושר האנרגיה יובל שטייניץ יהיו חברים בוועדה.
נתניהו אמנם נושא את עיניו לנשיא האמריקאי הנבחר, אך בניגוד למשתמע מדבריו הליך המינויים בארה"ב אינו כה פשוט. בקבינט האמריקאי מכהנים 15 שרים שאותם בוחר הנשיא. בנוסף הנשיא ממנה גם ראשי סוכנויות בדרגת קבינט: הסוכנות להגנת הסביבה, משרד הניהול והתקציב, נציגי מדיניות הסחר, שגריר ארה"ב באו"ם וכן מועצה של יועצים כלכליים ומנהל העסקים הקטנים. הנשיא אמנם בוחר את האנשים שהוא רוצה לתפקיד, אך כל המינויים טעונים את אישורו הפרטני של הסנאט. האישור מתקבל בהשגת רוב רגיל של 51. בסנאט חברים 52 חברים רפובליקנים, ולכן טראמפ לא צפוי להיתקל בקשיים, אך חלק מהמועמדים שלו עשויים להידחות על ידי הסנאט, כמו למשל מועמדו לתפקיד התובע הכללי ג'ף סשנס ומועמדו לשר האוצר סטיבן מנ'וצין — מינויים שזוכים להתנגדות מצד דמוקרטים ורפובליקאים כאחד.