$
בארץ

המסלול המקוצר לגביית חובות יורחב ל־25 אלף שקל

ועדת חוקה אישרה את הרחבת מסלול ההוצאה לפועל לקריאה שנייה ושלישית. הסיבה: נסיון להשתפר במדדי ה־OECD

שחר אילן 08:2607.12.16

ועדת החוקה, חוק ומשפט אישרה אתמול לקריאה שנייה ושלישת במסגרת חוק ההסדרים את העלאת סכום המקסימום של המסלול המקוצר בהוצאה לפועל מ־10,000 שקל ל־25 אלף שקל. המסלול המקוצר מאפשר גביה מהירה של סכומים נמוכים ללא בירוקרטיה ועורכי דין.

 

בהצעת החוק המקורית הוצע כי הסכום יורחב ל־50 אלף שקל וכי בנוסף לעיקול כספים ועיקולי רכב — בהם ניתן לנקוט כיום במסלול המקוצר — יתאפשר לנקוט בכלל הליכי ההוצאה לפועל ובין היתר צווי עיכוב יציאה מהארץ. אך לבסוף, במסגרת מגעים בין משרד האוצר ללשכת עורכי הדין, סוכם להעלות את הסכום ל־25 אלף שקל ולא להרחיב את אמצעי האכיפה. ההצעה אושרה פה אחד.

 

מסדרונות הוצאה לפועל מסדרונות הוצאה לפועל צילום: תומי הרפז

 

מדיווחים שהועברו לוועדה עולה כי המסלול המקוצר יעיל יותר. מתחילת פעולת המסלול המקוצר נסגרו 65% מכלל התיקים שנפתחו בו, לעומת 55% מהתיקים במסלול הרגיל. בנוסף, במסלול המקוצר התקופה הממוצעת לסגירת תיק עומדת על 203 ימים ובמסלול הרגיל מדובר על 393 ימים.

 

אבל מי שחשב שמטרת החוק היא רק סיוע לנושים עשוקים התבדה. דורון סמיש, רכז ממשל ומנהל במשרד האוצר, הודה בדיון כי "החוק נולד במסגרת הרצון לשפר את מיקומה של ישראל במדד עשיית עסקים. אחד המשתנים הוא משך הזמן לקבלת פס"ד ביישוב סכסוכים, כולל הגבייה". לדבריו, "לפי הנתונים שלנו משך הזמן לגביית פסק דין, בעיקר בהוצאה לפועל, הוא גבוה ביחס לעולם". יו"ר לשכת עורכי הדין עו"ד אפי נווה הוסיף: "הסכמנו להגדיל את הסכום ל־25 אלף כי הסבירו שזה טוב למדדי ה־OECD".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x