$
משפט

שוחרר למעצר בית הבכיר לשעבר באגד החשוד בקבלת שוחד

הבוקר הוארך מעצרו של נתן פורמן, לשעבר מנהל אגף המשק בחברה, אולם בשל מצבו הבריאותי, הוא שוחרר לביתו. על פי החשד, פורמן קידם במסגרת תפקידו את ענייניה של מרצדס בנץ, חברת רכב גרמנית, בתמורה לשוחד שקיבל לכאורה מגורמים בחברה

תומר גנון ונעמי צורף 17:1129.11.16

בעקבות מצבו הבריאותי של נתן פורמן (49), הבכיר לשעבר באגד החשוד בקבלת שוחד, הוגש על ידי בא כוחו ערעור על הארכת מעצרו לבית המשפט המחוזי בחיפה.

 

השופט יחיאל ליפשיץ החליטו לשחררו למעצר בית מלא, כאשר נאסר עליו ליצור כל קשר עם עובדי אגד וכן עם עובדי חברות האוטובוסים בחו"ל - מרצדס, וולוו ואבו-באס, וכן עם כל גורם בנקאי, בארץ או מחו"ל. בנוסף ניתן לו איסור יצאה מהארץ לחצי שנה.

 

זאת לאחר שמעצרו של נתן פורמן הוארך הבוקר (ג') בשלושה ימים, עד ליום חמישי. פורמן, תושב חיפה, עבד כמנהל אגף המשק באגד עד שנת 2006. על פי החשד, קידם במסגרת תפקידו את ענייניה של מרצדס בנץ, חברת רכב גרמנית, בתמורה לשוחד שקיבל לכאורה מגורמים בחברה.

על פי הודעת המשטרה אין חשד כלפי אגד או מי מבכיריה בהווה.

 

באמצע 2014 התקבלה במשטרה בקשה לעזרה משפטית מגרמינה בגין חשד לביצוע של מתן שוחד על-ידי מרצדס בנץ, יצרנית אוטובוסים וחלקי אוטובוסים, לעובד באגד בין השנים 2004-2002. בתאגיד הגרמני נערכה בדיקה פנימית במסגרתה עלו חשדות לאי סדרים שהובילו למספר חשודים גרמניים. בהמשך, פנתה משטרת גרמניה למשטרת ישראל בבקשה לסיוע באיתור החשוד.

 

עיקר החשדות הם כי קיבל תשלומים בתמורה להטיית מכרזים לטובת התאגיד הגרמני. לאחר שמשטרת ישראל פתחה בחקירה עלה כי בין אגד והתאגיד הגרמני היו מחלוקות כספיות בשל ליקויים טכניים חמורים במשלוחי אוטובוסים. פורמן, היה מעורב בסכסוך ובפתרונו שכלל הסדר של פיצוי כספי בין החברות. "מדובר במערכת ראיות המלמדת על תחכום ותכנון במסגרתה, לפי החשד, קיבל החשוד סכומי כסף ניכרים לקידום מטרותיו של התאגיד הגרמני", כתב שופט בית המשפט השלום בחיפה, שלמה בנג'ו. על פי החשד, היקף השוחד נאמד במיליוני שקלים. 

  צילום: שאטרסטוק

 

בספטמבר 2014 פנה פורמן לרשויות המס בבקשה לבצע גילוי מרצון ולפרט בפני הרשויות מקורות הכנסה ורכוש שקיבל מכפי ירושה של אביו ומעמלות ששולמו לו על-ידי התאגיד הגרמני וכן תאגיד שוודי נוסף המייצר גם הוא רכבים לאגד. לטענתו סכום העמלות עמד על כ-3 מיליון יורו ונכון למועד הצהרתו, עמד על סך של 4.5 מיליון יורו. "בדיקת חשבונותיו של החשוד, מלמדת על ביצוע העברות כספים, וקבלת כספים בהיקפים ניכרים, אשר לכאורה לא מתיישבים עם מקורות הכנסותיו", כתב השופט בנג'ו והוסיף כי "מחומר החקירה עולה חשד כי החשוד לא פעל בכנות, כאשר הגיש את הליך הגילוי מרצון".

 

סנגורו של פורמן, עו"ד יואל גולדברג אמר במהלך הדיון: "בן אדם בא ומפרט בפניכם על-פי נוהל גילוי מרצון עבירות שהוא ביצע, שכתוצאה מהן הוא יצר הון בלתי חוקי, הוא משלם שומה על סך 7 וחצי מיליון שקל. כתוצאה מזה הוא אמור לקבל חסינות מפני הליכים פליליים". אולם השופט בנג'ו הסביר כי התנאי לחסינות מהליך פלילי בגילוי מרצון הינו כנות מצד הפונה. "ברור למדי שכאשר מסתבר מחקירה פלילית שמתנהל במקביל בגרמניה ובישראל כי המידע שמסר ומקור ההכנסות מקורם לכאורה בביצוע עבירות פליליות חמורות של מתן וקבלת שוחד, לוקה הפנייה לגילוי מרצון לרשויות המס בחוסר כנות, דבר השומט את הקרקע ואת הבסיס עליו מושתת הסכם החסינות".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x