עיתון גרמני: מיקי גנור גזר עמלה של 11 מיליון יורו בעסקת הצוללת דקר ב-2009
על פי דיווח ביומון העסקים "הנדלסבלאט", העסקה מול התאגיד הגרמני טיסנקרופ גובשה אחרי שמפקד חיל היום אז, אליעזר "צ'ייני" מרום דרש את מעורבותו של גנור בעסקה במקום הנציג הקודם של טיסנקרופ בישראל שייקה ברקת
איש העסקים הישראלי מיקי גנור קיבל עמלה של 11 מיליון יורו בעסקה שבה הזמין צה"ל את הצוללת דקר מהתאגיד הגרמני טיסנקרופ – כך מדווח היום יומון העסקים הגרמני "הנדלסבלאט". העסקה, שנחתמה ב-2009, גובשה אחרי שמפקד חיל הים אז, אליעזר "צ'ייני" מרום, דרש על פי הדיווחים את מעורבותו של גנור בעסקה במקום הנציג הקודם של טיסנקרופ בישראל שייקה ברקת. בטיסנקרופ בודקים כעת אם התשלום, שחלק ממנו יוחס גם לעסקת רכישת הספינות להגנה על אסדות הגז, ניתן לגנור באופן חוקי.
בנוסף, מצטט היומון הגרמני מקורות בטיסנקרופ שטוענים כי העסקה למכירת שלוש צוללות נוספות לחיל הים הישראלי צפויה להתבטל בשל חשדות לשחיתות.
- עיתון כלכלי גרמני: מיקי גנור צפוי לגרוף עד 30 מיליון יורו בעסקת הצוללות
- כך לחץ שמרון להקים מספנה גרמנית בישראל
- משרד המשפטים: לפי שעה אין חשד לפלילים בפרשת הצוללות
יצויין, כי לא ידוע על קשר בין גנור לעו"ד דוד שמרון בתקופה בה נחתמה העסקה.
לפני שבועיים דיווח ערוץ 10 כי עו"ד דוד שמרון, קרוב משפחתו ופרקליטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, מייצג את גנור, נציגה הנוכחי של טיסנקרופ בישראל. עסקת הצוללות, שנתניהו חתם על מזכר ההבנות שלה בניגוד להמלצות משרד הביטחון, צפויה לשלשל לכיסו של גנור סכום של בין 10 ל-30 מיליון יורו. חרף הטענות של שמרון כי לא היה לו כל קשר עם טיסנקרופ, פרסם בשבוע שעבר ערוץ 10 מייל שבו דווח על התערבותו לטובת החברה בטלפון ליועץ המשפטי של משרד הביטחון, עו"ד אחז בן ארי.
מהמייל, ששלח בן ארי למנכ"ל משרד הביטחון דאז דן הראל, עולה כי שמרון ביקש לעצור מכרז על מנת להעניק קדימות לטיסנקרופ – לכאורה לבקשת ראש הממשלה נתניהו. "חוץ מזה שקיבלתי פניית ראש מל"ל אליך, התקשר אליי עו"ד דוד שמרון המייצג את קונסורציום טיסנקרופ, וביקש לדעת אם אנחנו עוצרים את הליכי המכרז על מנת לשאת ולתת עם לקוחותיו, כפי שנתבקשנו על ידי ראש הממשלה", נכתב במייל. שמרון מסר להנדלסבלאט כי הוא אכן ניהל שיחת טלפון קצרה עם בן ארי בנושא. "עשיתי זאת כנציגו של גנור ולא כנציג טיסנקרופ", הוא אמר.
מקור אחר בטיסנקרופ טען כי העסקה לבניית 4 הספינות שרכש צה"ל מהחברה כדי להגן על אסדות הגז בים התיכון לא הייתה פתוחה למכרז, והחברה עשתה מאמץ למנוע מצה"ל להוציא את הפרויקט למכרז שכן מספנות בצרפת ובדרום קוריאה התכוונו להגיש הצעות זולות יותר עבור צה"ל.
עוד מדווח הנדלסבלאט כי סיום בנייתה של הצוללת דקר במספנות טיסנקרופ בעיר קיל צפוי להתעכב בשל מחלוקת כספית בין משרד הביטחון לבין החברה. לפי הדיווח חיל הים דורש מטיסנקרופ לבצע התאמות בממדי הצוללת כך שתותקן בה מערכת נשק נוספת. הצדדים חלוקים בנוגע למי מהם יישא בהוצאות להתאמות.