$
בארץ

הוצאות מעונות רה"מ ב-2015: 1.84 מיליון שקל; הוצאות המזון גדלו ל-363 אלף שקל

מהנתונים שנמסרו לתנועה לחופש המידע עולה כי ההוצאות ירדו ב-121 אלף שקל לעומת 2014; ההוצאות על הבית בקיסריה גדלו ל-298 אלף שקל מ-284 אלף שקל; לא נמסרו כל החשבוניות בטענה שהדבר יצריך הקצאה לא סבירה של כוח אדם, וכן תיווצר פגיעה בפרטיות

רוני זינגר 14:5920.11.16

1.844 מיליון שקל - זהו סך ההוצאות על בתי ראש הממשלה בנימין נתניהו לשנת 2015, לעומת 1.965 מיליון שקל ב-2014. המידע נמסר לבקשת התנועה לחופש המידע. המענה ניתן על ידי הממונה על חופש המידע במשרד ראש הממשלה, ענת רביבו. עם זאת, המידע שנמסר הוא חלקי בלבד. התנועה דרשה לקבל את כלל החשבוניות שהוצאו עבור הרכישות שנעשו במעונות רה"מ ב-2015, אולם רביבו דחתה את הבקשה בטענה כי מדובר בהקצאת משאבים בלתי סבירה לצורך כך.

 

 

"בקשה דומה שלכם ביחס ל-2014 טופלה על ידי משרד ראש הממשלה ועל פי הנמסר לי, היקף שעות העבודה שנדרשו לטיפול בבקשתכם עמד על למעלה מ-400 שעות עבודה של גורמים שונים במשרד, לרבות גורמים בכירים", כתבה הממונה.

 

היא מציינת כי מספר החשבוניות ל-2015 גדולה מזה שהיה ב-2014 ולכן זה לבד מצדיק דחייה של הבקשה לאור צפי לשעות ארוכות של מיון וצילום כל החשבוניות לפני מסירתן לפרסום: "אין מקום להקצאת משאבים בלתי סבירה כזו, שתחייב להסיט את עובדי החשבות ממשימותיהם העיקריות למשימה אחרת", נכתב בתגובת הממונה. "כמו כן, המידע המבוקש כולל גם חשבוניות שחשיפתן מהווה פגיעה בפרטיות ראש הממשלה ובני ביתו".

 

בהמשך נמסר כי גם נימוק הפגיעה בסיכון הציבור עומד כסיבה לאי מסירת החשבוניות וכן מסבירה הממונה כי לא מצאה לנכון להעביר רק חלק מהחשבוניות, "באופן שעלול ליצור תמונה מעוותת ואשר לא יקדם את האינטרס הציבורי שבבקשה". 

 

מעונות ראש הממשלה. מימין: הווילה בקיסריה ומעון רה"מ בירושלים מעונות ראש הממשלה. מימין: הווילה בקיסריה ומעון רה"מ בירושלים צילום: שאול גולן, גיא אסיאג

 

כאמור לאחר כל זאת, הסתפק משרד ראש הממשלה בדיווח לקוני וחלקי של הוצאות מעונות ראש הממשלה:

 

  • ההוצאות על הבית הפרטי בקיסריה גדלו לעומת השנה שעברה. 298 אלף שקל ב-2015 לעומת 284 אלף שקל שנה קודם.

 

  • הוצאות הגינון על בית ראש הממשלה בירושלים גדלו גם הם ועמדו על 125 אלף שקל לעומת 77 אלף שקל בשנת 2014.

 

  • הוצאות האחזקה גדלו ב-2015 ועומדות על 604 אלף שקל לעומת 551 אלף שקל בשנה הקודמת. הוצאות אחזקה כוללות ארנונה, חשמל, מים, סולר, טלפון, תקשורת ולוויין.

 

  • הוצאות התפעול נותרו באותו הסכום - 138 אלף שקל. הוצאות אלו כוללות הדברה, אינסטלציה, אדריכלות, תריסים, סיוד צבע, תיקוני אחזקה, סידורי פרחים, כביסה, ציוד משרדי ופריטים מתכלים - כך נמסר.  בעבר, הוצאות סידורי הפרחים, רכישת נרות ריחניים והתשלום על תיקוני תריסים עמדו במרכז ביקורת ציבורית שספגו בני הזוג נתניהו, בשל הוצאות העתק על סעיפים אלה. כעת כאמור מסרבת הממונה על חופש המידע במשרד למסור פירוט חשבוניות לכל סעיף וסעיף וכך למעשה לא ידוע כמה מכלל ההוצאה על תפעול, שולם עבור סידורי הפרחים או הנרות המוגדרים כ״פריטים מתכלים״.

 

חה"כ לגפני: לקיים דיון בוועדת הכספים בנושא מעונות רה"מ

 

ברקע פרסום הוצאות מעונות ראש הממשלה, שיגר אתמול ח״כ מיקי רוזנטל (מחנה הציוני) מכתב ליו"ר ועדת הכספים משה גפני ובו דרשה לקיים דיון בוועדה בנושא מימון המעונות: "מזה למעלה משנה, אני פונה אליך בבקשות חוזרות ונשנות לקיים דיון בוועדת הכספים שבראשותך בנושא מימון מעונות ראש הממשלה. בשבועות האחרונים, נחשפו פעם נוספת עדויות המעלות חשד ממשי כי על פקידים בכירים בשירות המדינה מופעל לחץ כבד מצד ראש הממשלה ורעייתו בדרישה לסטות מכללי המנהל התקין ולאשר הוצאות אישיות ובלתי סבירות למשפחת ראש הממשלה. הצורך בקביעת נורמות ברורות ובהפרדה בין ההוצאות האישות להוצאות הציבוריות של ראש הממשלה מובן מאליו והנושא נמצא בסמכותה של ועדת הכספים. אבקש מאדוני, פעם נוספת, לקבוע דיון בנשוא זה לאלתר".

 

אל גפני הגיעו בשנה האחרונה מספר דרישות בעניין אך עד כה לא נמצא לנכון לקיים את הדיון בעניין. לוועדת הכספים הסמכות לקיים דיון ולקבל החלטות בנוגע להוצאות ציבוריות בנושאים שונים, כאמור גם בנוגע להוצאות בית רה"מ בירושלים והמעון הפרטי.

 

התנועה לחופש המידע: תשובה חלקית ובלתי מספקת

 

בתגובה למענה החלקי מסרה מנכ"לית התנועה לחופש המידע, עו"ד נירית בלייר: "התשובה שקיבלנו חלקית, אינה מספקת ונערמת לכדי הר של תירוצים. משרד ראש הממשלה נמצא בנסיגה בכל הקשור לנאמנותו לציבור, לזכות הציבור לדעת, לחופש מידע ושקיפות בפעולותיו ובשימוש בכספי הציבור. ניכר כי הושקעה מחשבה או לפחות זמן בתגובת המשרד לבקשת התנועה לחופש המידע לחשיפת הוצאות מעונות רה"מ ב-2015, מוטב היה לוּ השקיע המשרד את זמנו בארגון המידע וניהול ההוצאות כיאות. הוצאות וחשבוניות אינן מידע שיש ללקט רק עם קבלת בקשת חופש מידע. שימוש בכספי ציבור חייב להיות מסודר, מתועד היטב ונגיש תמיד. תגובת משרד רה"מ אינה סבירה ואין היא אלא התחמקות ממתן מידע בתירוצים חסרי הגיון ובסיס".

 

משרד רה"מ: "ההוצאות הנמוכות ביותר ב-7 השנים האחרונות"

 

ממשרד ראש הממשלה נמסר בעניין כי: "הוצאות מעונות ראש הממשלה בשנת 2015 הן הנמוכות ביותר בשבע השנים האחרונות. כל התשלומים נעשו באישור גורמי המקצוע ועל-פי החוקים שחלו על כל ראשי הממשלה והם נובעים מהחלטות הכנסת והיועץ המשפטי לממשלה".

 

באשר לבקשה על החשבוניות, נמסר: "עבור הטיפול בבקשה נדרשים משאבים רבים ומאות שעות עבודה של אנשי המשרד, שעות אלה נגזלות מהעבודה המקצועית של אותם העובדים. לכן, הגורמים הרלוונטיים במשרד לא נענו לבקשה בהתאם לסעיפים 8(1), 9(א)(1), 9(א)(3) ו-11 לחוק, הקובעים שרשות ציבורית רשאית לדחות בקשה לקבלת מידע אשר הטיפול בה מצריך הקצאת משאבים בלתי סבירה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x