שינוי כיוון: שיעור האבטלה עלה בספטמבר ל-4.9%
מדובר בעלייה של 0.3% לעומת אוגוסט; לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שיעור ההשתתפות בכוח העבודה נותר יציב, על 64.3%. על אף שמדובר בנתון שלילי, הוא מצטרף לאינדיקציות חיוביות שהתפרסמו לאחרונה, כמו עלייה ביצוא סחורות וסקר חברות חיובי
שיעור האבטלה עלה בספטמבר ל-4.9% - עלייה של 0.3% מחודש אוגוסט, אז היו כ-180 אלף בלתי מועסקים מתוך כוח העבודה, כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו לפני זמן קצר.
בצד החיובי, אחוז המשתתפים מתוך כוח העבודה – כלומר סך כל האנשים שעובדים או מחפשים עבודה באופן פעיל מתוך סך כל כח העבודה – שמר על יציבות ועמד על 64.3% - עלייה של 0.2% מהשיעור באוגוסט. נתון זה עשוי ללמד שלמרות העלייה בשיעור האבטלה, עדיין מדובר על שינוי קטן ולא שינוי מבני כמו אי הצטרפות של אנשים חדשים לשוק העבודה או התייאשות של מובטלים ותיקים.
במבט על הרבעון השלישי, מספרם של המועסקים שעובדים בהיקף מלא (35 שעות ויותר בשבוע) בדרך כלל ירד ב-0.6% לעומת הרבעון השני 2016 (ירידה של כ-17 אלף מועסקים), ואילו מספרם של המועסקים שעובדים בהיקף חלקי (פחות מ-35 שעות בשבוע) בדרך כלל עלה ב-3.2% לעומת הרבעון השני 2016 (תוספת של 26 אלף מועסקים). אחוז המועסקים שעובדים בהיקף מלא בדרך כלל מכלל המועסקים ירד ל-77.5% (לעומת 78.2% ברבעון הקודם).
בשורה התחתונה, אי אפשר לקבוע כי מדובר בהרעה קבועה במשק הישראלי, שכן נתונים אלו באים במקביל לשורה של אינדיקציות חיוביות מאוד על מצב המשק. כך לדוגמה הלמ"ס פרסמה היום גם נתונים כלכליים אחרים על מצב המשק ברבעון השלישי, והם מסמנים מגמה חיובית, אפילו חיובית מאוד. יצוא הסחורות (למעט יהלומים, אניות ומטוסים) עלה ב-7.1%. לאחרונה בנק ישראל גם פירסם כי מסקר החברות שעשה יש עלייה בפעילות של החברות בכמעט כל ענפי המשק ברבעון השלישי.