פוטרתם? זה מה שאסור לכם לעשות
כמעט כל עובד חווה פיטורים במהלך הקריירה; כשזה קורה צריך לדעת ממה להימנע על מנת להתאושש ולחזור למעגל העבודה במהרה
- פיטורים המוניים ב-HPE: מאות עובדים בישראל יישלחו הביתה
- חברת אבטחת המידע AVG מפטרת שליש מהעובדים בישראל
- קומרצבנק יפטר 10,000 עובדים - כ-20% מכוח העבודה
כדי להצליח להתאושש צריך כמובן לדעת מה לא לעשות. במגזין אינק פרסמו את חמשת הדברים הגרועים ביותר שאתם יכולים לעשות אחרי פיטורים:
1.ללכלך על המעסיק הקודם במדיה החברתית: הפנייה לרשתות החברתיות כדי להוציא קיטור רק תחמיר את המצב. הסיבה העיקרית היא שקרוב לוודאי שמעסיקים עתידיים יחפשו אתכם בגוגל, ואם הם ימצאו את כל הלכלוכים הם כנראה יעדיפו לוותר על שירותיכם, הרי הם לא ירצו להפוך ליעד ההשמצות הבא שלכם. הפנייה למדיה החברתית מומלצת אף פחות במקרה ואתם תובעים את המעסיק לשעבר מכיוון שאינכם יודעים מה עלול לפגוע בתביעה שלכם.
2. להתבייש ולשמור על שתיקה: התחושה הקשה המלווה פיטורים עלולה לגרום לכם להסתיר את המידע ממשפחה וחברים. אך יהיה לכם קל יותר למצוא עבודה חדשה אם תשתפו אנשים. לכן, מומלץ לפרסם בפייסבוק שאתם מחפשים עבודה חדשה. שימו לב שמדובר פה בפרסום פוסט חיובי שבו אתם מספרים על הניסיון שלכם ומודיעים לעולם שאתם פנויים, ולא בפוסט שלילי נגד המעסיק הקודם. "הי חבר'ה, חזרתי לחפש עבודה. יש לי ניסיון של חמש שנים כמומחה צרכנות, ואשמח למצוא עבודה בתחום. אם אתם שומעים משהו, צרו קשר", יכול להיות פוסט לדוגמה. לעומת זאת: "אני לא מאמין! (שם החברה) פיטרו אותי עכשיו בלי סיבה!. אני הולך לתבוע אותם! מישהו יכול להמליץ לי על עורך דין? אני גם צריך עבודה חדשה אם אתם שומעים משהו", הוא דוגמה לפוסט שעדיף להימנע ממנו.
3. לוותר מראש על דמי אבטלה: גם אם אתם מאמינים שאינכם זכאים לדמי אבטלה או שאתם מרגישים לא בנוח להגיע ללשכת התעסוקה, בידקו את הנושא והגישו בקשה. דמי האבטלה נועדו לתת לכם מספיק זמן למצוא עבודה חדשה. אתם משלמים בכל חודש לביטוח הלאומי כדי שבעת הצורך תוכלו לקבל את העזרה הנחוצה מהמדינה.
4. לקחת הפסקה לפני שמתחילים בחיפוש עבודה חדשה: לקחת כמה ימים כדי להתאפס מחדש זה לגיטימי, אך מעבר לכך עליכם לחזור מיד לעניינים. הפסקה היא רעיון גרוע מכיוון שכמה ימים הופכים בקלות לשבועות, שהופכים באותה קלות לחודשים, ואז יהיה לכם קשה יותר למצוא עבודה. זכרו, ככל שאתם מובטלים יותר זמן כך חברות פחות יהיו מעוניינות להעסיק אתכם או אפילו לזמן אתכם לראיון. חייבים לחזור מיד לעניינים ולהתחיל בנטוורקינג ושליחת קורות חיים. קשה להתגבר על הפסקות ארוכות, וחסכונות לא נשארים לנצח.
5. להאשים את החברה הקודמת: אם אתם מרגישים שפוטרתם שלא בצדק או שהפיטורים שלכם אינם חוקיים, אל תהססו לפנות לעורך דין. אך עליכם לאפשר לו לעשות את כל העבודה. אתם מצידכם צריכים לסלוח ולהמשיך הלאה. אתם כנראה צודקים, אך ברגע שמתחילים להטיח האשמות, אתם הופכים שליליים ועלולים בעקבות זאת להפסיד הזדמנויות. אנשים מעדיפים לא להעסיק עובדים שנתפסים כשליליים.
בנוסף, עליכם לבדוק מה היה התפקיד האמיתי שלכם בפיטורים. במקרה של קיצוצים זה כנראה לא היה בשליטתכם, אך במרבית המקרים האחרים, קרוב לוודאי שתוכלו למצוא מה לשנות בעצמכם כדי שזה לא יחזור על עצמו. קחו אחריות על השגיאות שלכם, ותהיו מוכנים לדון בהן בראיונות עבודה. אם תתמקדו יותר מדי באשמה של החברה, לעולם לא תזכו להזדמנות להוכיח את עצמכם.