פשרה בייצוגית: תוקף תווי הקניה של ישראכרט ולאומי קארד יוארך ל-5 שנים
בתביעה שהוגשה לפני שנתיים נטען כי מועד התפוקה של תווי הקנייה שנע בין שנה לשנה וחצי הוא קצר מדי ומביא להתעשרות לא הוגנת של החברות על חשבון הציבור; מי שיש בידו תלושים כאלו יוכל להמירם בשנה וחצי הקרובות
יש ברשותכם תווי קנייה של ישראכרט או לאומי קארד שלא נפרעו ופג תוקפם? עכשיו תוכלו לקבל תמורתם תווי קניה חלופיים. כך נקבע בהסכם פשרה במסגרת תביעה ייצוגית כנגד החברות שאושר היום בבית המשפט המחוזי בלוד. על-פי ההסכם, כל מי שיש ברשותו תווי קנייה שהונפקו בין ה-1.9.2007 וה-1.7.2014 ולא נפרעו, יוכל לקבל תווי קנייה חלופים.
התביעה הייצוגית הוגשה לפני כשנתיים על-ידי לילך צאירי כהנוב וטל רותם באמצעות עוה"ד שלומי מושקוביץ ונתי פולינגר, אשר טענו כי החברות מנפיקות תווי קנייה בעלי מועד תפוגה קצר, כשנה עד שנה וחצי ממועד ההנפקה. לטענתם, לאחר פקיעת התוקף, התו הופך ל"פיסת נייר או פלסטיק, חסרת כל ערך" מה שמביא להתעשרות לא הוגנת של הרשתות ולפגיעה וקיפוח הציבור "בשל אובדן הכספים הצבורים בתו ואשר טרם מומשו".
הסכם הפשרה קובע כי כל התווים שיוחלפו יהיו תקפים ל-5 שנים ממועד הנפקתם, והתקופה בה ניתן יהיה להחליף את התווים הישנים, שפג תוקפם, באלו החדשים תחל חודשיים לאחר אישור הסכם הפשרה ותימשך כשנה וחצי. "במהלך תקופה זו יוכל כל אוחז בתווי הקניה לפנות למוקד שירות הלקוחות של החברה שהנפיקה את תווי הקניה שברשותו, באמצעות טלפון, דוא"ל או פקס, למסור את פרטיו ואת פרטי הכרטיס ולקבל לכתובת שמסר את התו החדש תוך 14 ימים", נכתב בהסכם.
בנוסף, נכתב כי "יש להניח שחלק ניכר מחברי הקבוצה אינם מחזיקים עוד בתווי הקנייה שפקעו וממילא לא יוכלו להמירם בתווי קניה תקפים". לכן, ישראכרט ולאומי קארד התחייבו כי במידה וערך התווים שיוחלפו יהיה נמוך מסכום ההחזר המינימלי, שהוגדר כשני מיליון שקל, הן יתרמו את ההפרש לגופים אשר פועלים למען מטרה ציבורית וללא כוונת רווח באישור בית המשפט.
כל אחד מהמבקשים יקבל שכר טרחה של 80 אלף שקל, וכל אחד מעוה"ד יקבל שכ"ט של 320 אלף שקל.