$
בארץ

אורנשטיין אישר ללאומי לממש את אחזקות פישמן בגלובס

נשיא המחוזי בתל אביב אישר את בקשת הבנק לממש את השעבודים שלו על חברת מוניטין, בעלת השליטה בגלובס. עורכי הדין איל רוזובסקי ורונן מטרי מונו ככונסי נכסים לאכיפת השעבודים; במקביל, בנק אגוד מבקש לאכוף שיעבודים בגובה 215 מיליון שקל

זוהר שחר לוי 11:0705.10.16

בית המשפט המחוזי בתל אביב מינה כונסי נכסים לאכיפת השעבודים של אליעזר פישמן לטובת בנק לאומי. במסגרת פסק הדין שניתן על ידי השופט איתן אורנשטיין נקבע כי 57.46% מהון המניות של חברת מוניטין עתונות, בעלת השליטה בעיתון "גלובס",  יועברו לידי הכונסים לצורך מימושם.  

 

בשבוע שעבר, בתום דיון בפני השופט אורנשטיין, ניתנה לפישמן ארכה בת 60 יום על מנת להגיע להסדר נושים. זאת במסגרת הליך פשיטת הרגל בו החלה רשות המסים לאור חוב כלפיה של כ-196 מיליון שקל.

 

להליך פשיטת הרגל הצטרפו נושים נוספים, בהם בנק הפועלים הטוען לחוב של 1.8 מיליארד שקל, בנק לאומי הטוען לחוב של 1.2 מיליארד שקל ובנק מזרחי כלפיו קיים חוב של כ-281 מיליון שקל. בסך הכל, לפי הנושים, נאמדים חובותיו של פישמן בלמעלה מ-5 מיליארד שקל.

 

בתגובה לבקשה להכריז עליו פושט רגל, הציע פישמן, המיוצג על ידי עו"ד שלום (שולי) גולדבלט, הליך גישור למימוש החזקותיו ונכסיו. בהתאם לכך, הוא ביקש וקיבל את הארכה בת ה-60 יום לצורך גיבוש הסדר.

 

במקביל להליך פשיטת הרגל, הגיש בנק לאומי בקשה לאכוף את השעבודים שנתן פישמן לצורך הבטחת חובות של חברות שבבעלותו. הבנק ביקש למנות את עוה"ד איל רוזובסקי ורונן מטרי ככונסי נכסים מטעמו לאחר שלדבריו החברות לא עמדו בהתחייבויות שלהן לבנק וקמה עילה למימוש השעבודים ופירעון אגרות החוב.

 

השופט איתן אורנשטיין השופט איתן אורנשטיין צילום: שאול גולן

 

הנכסים המשועבדים הם 57.46% מהון המניות של חברת מוניטין עתונות, שהינה בעלת השליטה בעיתון גלובס. מטעם החברות וכן מטעמו של פישמן הוגשה תגובה לבית המשפט וממנה עלה כי הם אינם מתנגדים לבקשה.

 

בהחלטה שניתנה על ידי השופט אורנשטיין התקבלה עמדת הבנק ועוה"ד רוזובסקי ומטרי מונו ככונסי נכסים לאכיפת השעבודים. במסגרת תפקידם יפעלו הכונסים למימוש השעבודים ויפרסמו הזמנה להציע הצעות למכירתם בהליך התמחרות שיהיה כפוף לאישורו של בית המשפט.

 

בהליך נוסף שהחל ערב החג, מבקש גם בנק אגוד לאכוף שעבודים כלפיו בשל חובות של פישמן והחברות שבבעלותו בגובה 215 מיליון שקל.

 

בבקשה, שהוגשה באמצעות עו"ד אסף אנגלרד ממשרד המבורגר עברון ושות' לבית המשפט המחוזי בתל אביב, מצוין כי זו מוגשת "לאור הקריסה וחדלות הפירעון" אליה הגיעו פישמן והחברות ו"העדר יכולתם לעמוד בהתחייבויותיהם כלפי הבנק ולפרוע את חובותיהם". אלמלא ימונה כונס ויאכפו השעבודים, כך מצוין, תגרם פגיעה בלתי הפיכה בנכסים המשועבדים לבנק.

מקור החוב, כך לפי הבנק, הוא בהלוואות ואשראים לחברות פישמן ניהול וכדאי יועצים כלכליים, שתיהן חברות בשליטתו של פישמן. בנוסף נתן הבנק גם הלוואות לפישמן באופן אישי. פישמן, נכתב עוד, העומד בראש הקבוצה, ערב אישית לכל חובותיהן לבנק של חברות.

 

"בנסיבות העניין", נכתב בבקשה, "ושעה שהן החייבים והן החברות הממשכנות נקלעו לחדלות פירעון ומצויין כולם, כמו קבוצת פישמן כולה, על סף קריסה ואף מעבר לכך, קיימת דחיפות לפעול מיידית לשם הגנה על זכויותיו הקנייניות של הבנק על דרך של מינוי כונס נכסים מטעמו של הבנק". ככונס נכסים מטעמו מציע הבנק למנות את עו"ד אנגלרד.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x