כתב אישום על הרצת מניות נגד בעלי שותפות אר ג'י אר
יחד עם בן דוד מואשמים בביצוע עבירות של השפעה בדרכי תרמית על שערי ני"ע גם ערן גרינפלד, גד אוסופסקי וגבריאל קלימי, ששימשו סוחרים באר ג'י אר
הפרקליטות הגישה היום (ג') לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום על הרצת מניות נגד גיא בן דוד, הבעלים והמנהל של שותפות אר ג'י אר, העוסקת במסחר בשוק ההון בהיקפים גדולים באמצעות ניהול תיק השקעות של כספי הנוסטרו של השותפות.
יחד עם בן דוד מואשמים בביצוע עבירות של השפעה בדרכי תרמית על שערי ני"ע בשנים 2012-2011 גם ערן גרינפלד, גד אוסופסקי וגבריאל קלימי, ששימשו סוחרים באר ג'י אר.
לפי כתב האישום, נהגו הסוחרים באר ג'י אר, תחת ניהולו של בן דוד, לרכוש מניות שהיו צפויות, להערכתם, להיכנס למדדי הבורסה, ולמכור בחסר מניות שהעריכו שייצאו מן המדדים, וכתוצאה מכך ירד שערם. על מנת להשיא את רווחיהם, הם פעלו להשפיע בדרכי תרמית על שערי מניות אלה, בהתאם לתוכנית התרמיתית שגיבשו. על פי כתב האישום, המניות שבהן פעלו היו מבטח שמיר אחזקות, נכסים ובניין, הכשרת
הישוב, אבוג'ן, סקיילקס קורפורשיין, מבני תעשייה וקמהדע.
התוכנית התרמיתית, כך כתב האישום שהוגש על ידי עוה"ד עופרה רובינפלד-הוך ויוני לבני ממחלקת ני"ע בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה), כללה הזרמת אלפי הוראות וביצוע אלפי עסקאות, לרבות עסקאות עצמיות ומתואמות בין חשבונות אר ג'י אר לבין עצמם, בהיקפים גדולים ובאופן כמעט יומיומי. פעילות זו בוצעה בעיקר לקראת סוף יום המסחר בהיקפים המצטברים למאות מיליוני שקלים. על פי כתב האישום, כתוצאה מהפעילות התרמיתית נצברו רווחים של 4.2 מיליון שקל לחשבונות השותפות.
לטענת הפרקליטות, בן דוד היה אחראי על הסוחרים, עקב אחר פעילותם, קבע את מדיניות המסחר ואף ביצע את הפעילות התרמיתית בעצמו. על פי המיוחס, עיקר הרווחים שולשל לכיסו.
התיק נחקר ע"י מחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר ברשות ני"ע.
עו"ד נוית נגב ממשרד שינמן נגב ניב המייצגת את גיא בן דוד ואת חברת RGR: "כל פעולותיו של גיא בן דוד בוצעו כדין, כמקובל ובתום לב. יש לנו טענות הגנה כבדות משקל אותן נציג בפני בית המשפט".
עורכי הדין אסף ברם ואורי בר משה, ממשרד ברם, סלוקי ושות, המייצגים את גבריאל קלימי, מסרו כי הוא "עבד בחברה תקופה קצרה ואין לו קשר לפרשה. אנו משוכנעים שחפותו תוכח בבית המשפט".