$
בארץ

איריס לוונשטיין לוי מבקשת צו מניעה על מכרז ניהול וולפסון

לאחר שעתרה לבג"ץ בעקבות פסילת מועמדותה לתפקיד מנהלת בית החולים בחולון, מה שגם לעיכוב בפרסום המכרז, הגישה היום לוונשטיין-לוי את הבקשה. עורכי דינה: "פרסום המכרז בוצע במחטף ובמפתיע, ללא מתן התרעה מוקדמת לעותרת"

ספי קרופסקי 15:3722.09.16

מנהלת קרן המחקרים בוולפסון, איריס לוונשטיין לוי, הגישה היום (ה') לבג"ץ בקשה לצו מניעה על הליך המכרז לתפקיד מנהל בית החולים שהתפרסם שלשום (ג'). עורכי הדין של לוונשטיין לוי טענו כי פרסום המכרז בוצע "במחטף ובמפתיע, ללא מתן התרעה מוקדמת לעותרת".

 

 

 

המכרז לתפקיד מנהלי בתי החולים הממשלתיים וולפסון ואסף הרופא התפרסם ביום שלישי האחרון בשעות הערב, כחודש לפני ששני המנהלים הנוכחיים צפויים לסיים את תפקידם. העיכוב המהותי בפרסום המכרז נגרם כתוצאה ממאבקה המשפטי של לוונשטיין-לוי, שעתרה לבג"ץ לאחר שמועמדותה לתפקיד מנהלת בית החולים בחולון נפסלה מכיוון שאינה רופאה.

 

עורכי הדין של לוונשטיין-לוי, אריאל שמר וורד גרטל, כתבו היום בתקיפות כי "המדינה פעלה בחוסר תום לב בוטה ויורד לשורש ובחוסר ניקיון כפיים, עת השהתה את תשובתה לעותרת במשך חודשים רבים, על אף התראות חוזרות ונשנות מצד הכותרת וללא כל הצדקה, וכעת היא פועלת בבהילות חסרת תקדים וחסרת כל הצדקה עניינית ואף בחריגה בוטה מנהלי הנציבות".

 

משרד הבריאות ונציבות שירות המדינה עכבו את תשובתם ללוונשטיין-לוי בשל הרצון להתכונן משפטית לתיק שידון בקרוב בבג"ץ. לוונשטיין-לוי נשענת בבקשתה להתמודד לתפקיד על סעיף בחוק פקודת בריאות העם שאינו אוסר על מינוי מנהל בית חולים שאינו רופא, כל עוד ימונה לצדו "מנהל רפואי שהוא רופא בעל רישיון, שייעץ בנושאים הרפואיים".  

בית החולים וולפסון בחולון בית החולים וולפסון בחולון צילום: יובל חן

 

אולם בפועל, למעט במקרים מיוחדים (בבתי חולים המזוהים עם החברה החרדית דוגמת לניאדו בנתניה ומעייני הישועה בבני ברק, ס"ק), רק רופאים מתמודדים במכרזים לתפקידי מנהלי בתי חולים ממשלתיים. בהסתדרות הרפואית (הר"י) מתנגדים באופן עקרוני למינוי מנהלים שאינם רופאים לתפקידים בכירים במערכת הבריאות הציבורית, בטענה כי רק רופא יכול להתמודד עם האתגרים הניהוליים והמקצועיים הכרוכים בכך. הר"י אף הגישו עתירה נגד מינויו של מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, הראשון בתפקיד שאינו רופא – אך נדחו. במשרד הבריאות ובנציבות העדיפו לא ללכת ראש בראש בנושא זה נגד הר"י שהבהירה מצדה כי תתנגד למינויה של לוונשטיין־לוי, אף במחיר של השבתת המערכת.

 

במכתב התשובה שנמסר ללוונשטיין לוי בחודש שעבר נכתב: "נבקש להפנותכם לכך שאין חובה על פי חוק או מקור משפטי אחר, לרבות סעיף 26 לפקודת הבריאות המצוין בפנייתכם, אשר מחייב מעסיק לאפשר הגשת המועמדות של מי שאיננו רופא לתפקיד מנהל בית חולים. יתרה מכך: סעיף 26 הנזכר לעיל כלל אינו מתייחס לתנאי הכשירות של מנהל בית חולים, אלא נקבע בו כי אם ימונה לתפקיד מי שאיננו רופא, או אז יש למנות לצדו מנהל רפואי שהוא רופא בעל רישיון. מכאן ניתן ללמוד, שאף המחוקק הכיר בחשיבותם של ההשכלה והניסיון הרפואי לביצוע המטלות של ניהול בית חולים". לכן, לפי הנציבות, "ההחלטה האם לאפשר התמודדות של מי שאינו רופא מצויה במסגרת הפררוגטיבה הניהולית של המעסיק".

 

מכיוון שמדובר במכרז משותף שמוציאה נציבות שירות המדינה לשתי משרות ניהוליות בשני בתי החולים, ההתמודדות באסף הרופא היתה תלויה בהתפתחויות המשפטיות בוולפסון ורק לאחר שהתשובה הוגשה – התפרסם המכרז לשתי המשרות. לרוב, מכרז לתפקיד שכזה מתפרסם כשלושה חודשים לפני איוש התפקיד. לא מן הנמנע כי לאור חלון הזמנים הקצר שנגרם כתוצאה מהעיכוב יתבקשו מנהלי בתי החולים כיום, ד"ר יצחק ברלוביץ' מוולפסון וד"ר בני דוידזון מאסף הרופא להאריך את כהונתם לזמן קצר. אפשרות נוספת היא שימונה במקומם ממלא מקום עד שימונה מנהל קבוע.

 

בנוסף ללוונשטיין-לוי הוזכרו שמם של סגן מנהל וולפסון ד"ר יובל לוי ושל פרופ' יהודה אדלר משיבא כמועמדים לרשת את ד"ר ברלוביץ' שמסיים קדנציה של יותר מעשור בסוף אוקטובר. משרה ניהולית נוספת שעדיין לא אוישה היא של המשנה למנכ"ל שיבא, פרופ' יצחק קרייס, שנכנס רשמית לתפקיד בחודש שעבר. מועמד נוסף לאחת המשרות הניהוליות המתפנות הוא פרופ' ארנון אפק, שסיים את תפקידו כמשנה למנכ"ל משרד הבריאות.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x