$
הוועידה הכלכלית הלאומית 2016

"צריך לשמור את הכישלונות שלך קרוב ללב כדי שניתן להפיק לקחים"

זו העצה שנתן מייסד ומנכ"ל חברת קיינד, איש העסקים האמריקאי-יהודי דניאל לובצקי בשיחה בוועידה הכלכלית הלאומית של "כלכליסט". לדבריו יש לפחות 10 עקרונות שמנחים אותו והחשוב ביניהם הוא שאפשר לעשות "גם וגם"

ספי קרופסקי 16:1014.09.16
מייסד ומנכ"ל חברת קיינד (KIND) ומיזמי תנועת V15, איש העסקים האמריקאי-יהודי דניאל לובצקי, סיפר בשיחה עם כתב "כלכליסט" אורי פסובסקי בוועידה הכלכלית הלאומית היום (ד') בת"א, על הקשר בין הצלחה עסקית, נדיבות וגם הסכסוך המזרח תיכוני.

 

לובצקי, שהחברה שהוא מנהל נחשבת למובילה בתחום חטיפי הבריאות, סיפר על תחילת דרכו העסקית: "העסק הראשון המקצועי שלי שהקמתי אחרי הלימודים לפני 26 שנה נקרא 'פיס וורקס'. הוא ביקש לקדם קשרים כלכליים בין ישראל למדינות שכנות, לגרום לתמריצים עסקיים במקום לעשות מלחמה. כבר 26 אנחנו עובדים ישראלים יהודים וערבים, פלסטינים, טורקים וירדנים מנסים להרוויח כסף דרך שיתוף פעולה, מייצרים אוכל ומייצאים אותו לארה"ב ומקומות אחרים בעולם".

 


 

הוא סיפר עוד כי בתחילת הדרך הוא עשה "המון שגיאות וכישלונות, בעשר השנים הראשונות כמעט לא שרדנו והיו ימים שדאגתי שלא יהיה לי כסף לשלם לעובדים שלי. אבל מכל הכישלונות האלה למדתי הרבה והקמתי את קיינד שהיא החברה הכי גדולה בתחומה". לדבריו, הפילוסופיה העסקית שלו היא "לבנות קשרים בין אנשים כדי לעשות יותר טוב בעולם".

דניאל לובצקי מייסד ומנכ"ל KIND ומיזמי תנועת V15 דניאל לובצקי מייסד ומנכ"ל KIND ומיזמי תנועת V15 צילום: נמרוד גליקמן

 

לשאלה איזו עצה היה נותן ליזם בתחילת דרכו השיב לובצקי: "קודם כל צריך לשמור את הכישלונות שלך קרוב ללב כדי שניתן להפיק לקחים". לדבריו, אם אתה יזם ורוצה להתחיל חברה חשוב להבין שבתהליך של יזמות יש להבדיל בין שלבים מאוד מסומים ושונים: בהתחלה אתה צריך להיות יצירתי ומקורי ולחשוב ללא גבולות כדי למצוא דבר חדש שאינו קיים, לאתגר חשיבה קונבנציונלית ולהימנע מדעות קדומות כדי לבוא עם משהו חדש ולהיות גם קצת משוגע. השלב השני הוא ההיפך - במקום להיות הכי יצירתי, להיות הכי סקפטי. לשאול את עצמך בביקורתיות האם באמת הרעיון טוב? האם באמת אני יכול לעשות את זה? בשלב השלישי, אם עשית את הצעדים הללו ושאלת את כל השאלות ואתה מוכן להתחיל - אתה צריך לעשות איזה סוויץ' בראש, כדי להפוך לאיש מעשה ולא לשאול את עצמך שוב אם אני יכול לעשות את זה או לא. אי אפשר שמישהו יעצור אותך או שיגרום לך לוותר".

 

בוא נדבר על הפילוסופיה העסקית שלך. אתה מדבר על זה שאפשר לעשות "גם וגם" ואיך זה עובד?

"בספר שכתבתי יש 10 עקרונות. הראשון והכי חשוב הוא לחשוב על גם וגם, למשל: האם אני יכול לעשות מוצר שהוא גם טרי וגם טעים? או האם אני יכול לבנות קונספט של עסק שיכול להרוויח עסק אבל גם לעשות משהו טוב לאוכלוסייה - אתה מנסה להשיג שני אובייקטים. לפעמים אנחנו חושבים שנדרשת פשרה, שאם אני רוצה דבר מסוים אני חייב לוותר על אחר. הדרך הנכונה היא לאפשר "מוח להיות יצירתי ולעשות משהו שבעבר חשבת שאי אפשר".

 

נסיים עם פוליטיקה, מה מביא אותך להיות מעורב פה בארגונים כמו V15?

"מה שגורם לי להיות מעורב זו הבטחה שעשיתי לעצמי ולאבא שלי שהוא ניצול שואה, והיא להשקיע בישראל שתהיה מדינה חזקה ודוגמה לעולם, שתהיה אור לגויים. והאתגר שלי הוא לא רק אתגר מבחוץ מול הסכסוך והטרור והקיצוניות אלא גם אתגר של אחדות בישראל, אני חושב שמאוד חשוב לבנות אמפתיה עם מי שאנחנו לא מסכימים אתו, שנבין מאיפה הוא בא".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x