חשד חדש בפרשת השחיתות בנתניה: אברהם תשובה העלים הכנסות בפרויקטים בהם היה מעורב
כך עלה מדיון הארכת מעצרו, שם נחשף גם כי אחיו, יוסי תשובה, נחקר אף הוא במסגרת הפרשה על ידי צוות החקירה המשותף של רשות המסים והמשטרה. במקביל דחה בית המשפט את הערעור שהגישה ראשת העיר נתניה, מרים פיירברג, על ההחלטה להאריך את מעצרה עד יום שני וקיצר אותו ביום
חקירת פרשת השחיתות בנתניה: חוקרי מס הכנסה מרכז חושדים כי הקבלן אברהם תשובה העלים הכנסות שקיבל בפרויקטים בתחום הנדל"ן בנתניה שבבנייתם היה מעורב, על מנת לחמוק מתשלום מס, כך עולה מפרוטוקול דין הארכת מעצרו של תשובה היום (ה').
- פרשת השחיתות בנתניה: הקבלן איציק תשובה נחקר באזהרה
- פרשת השחיתות בנתניה: בנה של פיירברג יישאר במעצר עד יום ראשון
- ראשת עיריית נתניה נחקרת במשטרה; "אשתף פעולה כדי להביא לחקר האמת"
"החשד הוא ששולמו כספים שלא דווחו, כספים בשחור", אמר בדיון הארכת המעצר של תשובה נציג המשטרה, רפ"ק אלישע קוגן. זאת במענה לשאלה שהפנה אליו סנגורו של תשובה, עו"ד מוטי לזר, מהם החשדות בתחום המס נגד הקבלן.
החקירה הגלויה בפרשה נפתחה ביום שני, אז עצרה את המשטרה אברהם תשובה, אחיו של בעל השליטה בקבוצת דלק יצחק תשובה, וקבלן הפועל באזור השרון. כן נעצרו גורמים נוספים בעיר, בהם עוה"ד צפריר פיירברג, בנה של ראשת העיר מרים פיירברג, בחשד לביצוע עבירות שוחד מרמה והפרת אמונים והלבנת הון. בהמשך נעצרה פיירברג עצמה. על פי החשד, בכירים בעירייה, בהם פיירברג, בנה ויו"ר ועדת המשנה לתכנון ובנייה שמעון שר, קידמו פרויקטים נדל"ניים בתמורה לטובות הנאה עבורם ועבור מקורביהם.
מהדיון עלה בנוסף כי במסגרת הפרשה, אחיו של תשובה, יוסי, נחקר על ידי צוות החקירה המשותף של רשות המסים והמשטרה. כמו כן, גם בנו של אברהם תשובה, הקבלן איציק תשובה, נחקר אתמול באזהרה במשטרה במסגרת החשד המרכזי לפיו קבלנים בעיר נתניה נתנו טובות הנאה לבכירים בעירייה בתמורה לקידום פרויקטים.
השופט עמית מיכלס מבית המשפט השלום בראשל"צ, נעתר מוקדם יותר חלקית לבקשת המשטרה ורשות המסים, והאריך את מעצרו של אברהם תשובה עד יום ראשון.
במקביל דחה בית המשפט המחוזי מרכז בלוד את הערעור שהגישה ראשת עיריית נתניה, מרים פיירברג, על ההחלטה להאריך את מעצרה עד יום שני , אולם החליט לקצרו ביום, עד יום ראשון. "מדובר בחקירה מורכבת ומסועפת המצויה בראשיתה", כתב השופט ארז יקואל בהחלטתו להותיר את פיירברג במעצר. "העדפתי את האינטרס הציבורי שבניהול החקירה על מי מנוחות, ללא חשש לשיבושה, וזאת על פני האינטרס הפרטני של המערערת".