$
משפט

פישמן מציע: "גישור למימוש כל החזקותי ונכסי האישיים וחלוקתם בין הנושים בהסכמה"

בתגובה לבית המשפט על הבקשות למינוי כונסים לנכסיו אומר פישמן: "גישור – הדרך היעילה ביותר למיקסום התמורה לנושים". פישמן מציע למנות כמגשרת את השופטת בדימוס ורדה אלשיך

זוהר שחר לוי 17:0231.08.16

שבועות ספורים לאחר שרשות המסים פתחה בהליך פשיטת רגל בעניינו, מגיב לראשונה אליעזר פישמן ומציע לבית המשפט הליך גישור אצל השופטת בדימוס ורדה אלשייך, "שמטרתו מימוש כל החזקותיו ונכסיו האישיים וחלוקתם בין הנושים בהסכמה".  

פישמן, כך לפי תגובתו, אינו מתכחש לחובותיו ואינו מנסה להימנע ממימוש נכסיו. "המטרה העיקרית", כך לגרסתו, "הינה לגונן על החברות המוחזקות ולעצור את גלגולו של 'כדור השלג', שהחל עם הגשתה של הבקשה על ידי רשות המסים".

 

לפי תגובתו של פישמן, ההליך בו פתחה רשות המסים הוא חסר תוחלת כלכלית, "אך יש בו סכנה של ממש לגרימת נזקים מיותרים ובלתי הכרחיים לכלל הגורמים המעורבים, לרבות חברות מוחזקות, מטה לחמם של אלפי עובדים וספקים וכיוצא באלה".

 

לדברי איש העסקים, נכון להיום, החשיפה שלו לחוב בשל ערבויותיו האישיות מסתכמת בסכום של 1.75 מיליארד שקל, כשסכום זה כולל את החוב למס הכנסה. נכסיו האישיים מסתכמים בתאגידים שונים ובמספר נכסי נדל"ן שערכם נטו (כלומר בניכוי התחייבויותיהם של התאגידים) מסתכם בסכום של 50-70 מיליון שקל.

 

עוד מצוין בתגובה כי לאורך כל התקופה לא נטענה טענה בקשר להתנהלות בלתי ראויה או בלתי הגונה או לניסיון להברחת נכסים מצידו של פישמן. "ההפך הוא הנכון", כך נכתב. "דווקא ברגעי המשבר, פישמן נטל אחריות, הזרים כספים, חתם ערבויות אישיות והקדיש את כל זמנו ומרצו לחיזוק והשבחת החברות והקטנת החשיפה של נושיו. כל זאת גם בעת שמר פישמן הכיר בעובדה, שבסופו של יום, כל מאמציו לא יאפשרו לו ליהנות באופן אישי מפעולות אלו. כתוצאה מכך, לאור השנים היקף האשראי צומצם בצורה משמעותית".

 

"רשות המסים מתנהלת כפיל בחנות חרסינה"

פישמן מעביר ביקורת על התנהלותה של רשות המסים ואומר כי אף שהינה בין הנושים הקטנים ביותר, עם היקף נשייה של פחות מ-10 אחוז מהיקף הנשייה הכולל, היא מתנהלת כ"פיל בחנות חרסינה" בניסיון לכפות על הנושים "הגדולים" לשלם לה יותר מכפי חלקו בנשייה. "ספק רב", נכתב עוד, "אם התנהלות כזו ראויה כאשר מדובר בזרוע של מדינת ישראל ואם היא מבטאת אחריות ציבורית וראייה רחבה".

 

אליעזר פישמן. "לעצור את כדור השלג" אליעזר פישמן. "לעצור את כדור השלג" צילום: נמרוד גליקמן

 

בסופו של דבר, מבקש פישמן למחוק את הבקשה למינוי של בעל תפקיד ולהעביר את הליך פשיטת הרגל להליך שיבוצע במסגרת הליך גישור, שינוהל באמצעות השופטת (בדימוס) ורדה אלשיך, כדי שהצדדים יוכלו למצוא את "שביל הזהב" ולהגיע להסדר כולל על הדרך היעילה למימוש נכסיו וחלוקת התמורות בין הנושים.

 

את הליכי הכינוס ופשיטת הרגל בעניינו של פישמן החלה רשות המסים בתחילת החודש לאור חוב כלפיה העומד על כ-196 מיליון שקל. מאז פנתה הרשות לבית המשפט, הצטרפו להליך גם הבנקים הטוענים לחובות גבוהים של פישמן כלפיהם, המסתכמים במיליארדי שקלים.

 

בין השאר טוען בנק הפועלים לחוב של 1.8 מיליארד שקל, לאומי טוען לחוב של 1.2 מיליון שקל ובנק מזרחי ביקש להצטרף להליך על רקע חוב של כ-281 מיליון שקל כלפיו. בימים האחרונים ביקשו גם בנק דיסקונט ובנק מרכנתיל דיסקונט להיכלל בהליך. לפי מסמכים שהוגשו על ידי הבנקים לבית המשפט חובו הכולל של פישמן נאמד בכ-5 מיליארד שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x