אלפי עובדי קומברס ינהלו ייצוגית נגד החברה על אובדן ערך האופציות
לאחר 7 שנים, המחוזי בת"א אישר לאלפי עובדי CTI לנהל נגדה תביעה ייצוגית, לאחר שהאופציות שהוקצו להם במסגרת הסכמי העסקה הוקפאו עם חשיפת פרשת הבקטיידינג בארה"ב
שופטת בית המשפט המחוזי בת"א, צילה צפת, אישרה אתמול (א') לאלפי עובדים לשעבר בחברת האחזקות קומברס טכנולג'י (CTI), שנסחרה בארה"ב, לנהל נגדה תביעה ייצוגית בגין אובדן ערכן של האופציות שהוקצו להם, ואשר מימושן הוקפא עם חשיפת פרשת הבקטיידינג (תיארוך אופציות לאחור). במקביל, דחתה השופטת את הבקשה לנהל תביעה דומה נגד חברת הבת של קומברס לשעבר, ורינט הנסחרת בארה"ב, וכן נגד חברת קומברס בע"מ.
הבקשה לאישור התביעות הייצוגיות, שהוערכו ב-150 מיליון דולר הוגשה לפני 7 שנים על ידי שתי עובדות לשעבר, אורית דויטש ורוני כתריאל, באמצעות עוה"ד עמית מנור ויוקי שמש. במרכז התביעה עומדת טענתן שהאופציות שהוקצו לעובדים, ומימושן הוקפא בעקבות החקירה הפלילית שנפתחה בארה"ב ב-2006 לאחר שהיא נחשפה בעיתון "וול סטריט ג'ורנל", גרמו להם להפסדים כספיים בשל רשלנות החברה ומהווים הפרה של הסכמי העבודה.
- עובדי קומברס עוד מחכים להכרעה בייצוגית האופציות
- "הנאשם חושב שמגיע לו יחס מיוחד. אין מחלקת עסקים בביהמ"ש"
- קובי אלכסנדר: השריד האחרון של פרשת הבקדייטינג
בקדייטינג הוא מצב בו החברה מעניקה לעובד אופציה ביום מסוים, אך מדווחת על הענקתה כאילו ניתנה בתאריך מוקדם יותר, שבו מחיר המנייה ("מחיר השוק") היה נמוך יותר. התוצאה המעשית היא שהעובד מרוויח מיידית (על הנייר), שכן המחיר שהוא משלם עבור האופציה נמוך יותר ממחירה בשוק, וההפרש הוא רווח שהולך לכיסו של העובד.
ורינט וקומברס, כך עולה מסיכומי החברות שהוגשו לבית המשפט, הקצו עד התפוצצות הפרשה 54 מיליון אופציות, ב-29 פעימות, ללא פחות מ-5,386 עובדים. חלק מהעובדים הצליחו לממש את האופציות, שאותן קיבלו במסגרת הסכם ההעסקה, בטרם ההקפאה, וחלקם אף לאחר שבוטלה החסימה – כארבע שנים אחרי. עם זאת חלק מעובדי CTI, שמעורכים על ידי התובעים בכמה אלפים, לא הספיקו לממשן בטרם תוקפן פקע, או שהמימוש לא היה כלכלי להם כשהחסימה הוסרה. כלומר, לא היה לעובדים משתלם כלכלית להמיר אותן למניות.
כאמור, השופטת צפת אישרה לעובדים שהיו כלולים בתוכנית האופציות של CTI לנהל תביעה ייצוגית נגד החברה, בגין אובדן ערך האופציות שהוקצו להם במסגרת הסכם העסקה שלהם. CTI היא אומנם חברה לא פעילה, אולם לטענת התובעים בדו"חות ורינט ישנה התחייבות לשאת בכל עלויות התביעות הייצוגית של עובדי CTI, וזאת במסגרת שינויים ארגונים פנימיים שנערכו בעבר. רוב האופציות לעובדים ניתנו על ידי CTI.
אישור הייצוגית הוא המשוכה הראשונה, אם כי מאוד משמעותית, שבה בית המשפט קובע שיש בסיס לכאורה לטענות ועילה משפטית לתביעה. השלב השני הוא ניהול ההליך וקביעת הפיצוי לעובדים – במידה שהתביעה תתקבל.