השר לשעבר בנימין (פואד) בן אליעזר נפטר בגיל 80
חבר הכנסת ושר הביטחון לשעבר שירת במשך שלושים שנה בצה"ל, והמשיך לאחר מכן לקריירה פוליטית ענפה. בשנת 2014 התמודד לנשיאות המדינה, אך פרש בעקבות חשדות באשמת שוחד, שהובילו להגשת כתב אישום נגדו
ח"כ ושר הביטחון לשעבר בנימין (פואד) בן אליעזר נפטר היום (א') אחר הצהריים, והוא בן 80. בן אליעזר אושפז בשבועות האחרונים בבית החולים אסף הרופא בשל בעיות בלבו, לאחר שבמשך תקופה ארוכה שנכנס ויצא מטיפולים רפואיים בשל מחלה ממנה סבל ומצב בריאותו היה רעוע. בן אליעזר השאיר אחריו אישה וחמישה ילדים.
לבקשתו של פואד טרם מותו - הוא ייקבר בקרבת הוריו בבית העלמין בחולון. ההלוויה תתקיים מחר (שלישי) בשעה 15:30 (המועד נקבע עקב המתנה להגעת חלק מבני משפחתו השוהים בחו"ל).
- חו"ד רפואית על בן אליעזר: "אינו יכול להתייצב בבית המשפט"
- בנימין בן אליעזר יבקש לבטל את כתב האישום מטעמי הגנה מן הצדק
- בנימין בן אליעזר מגיב לראשונה: "אירועים שלמים נשכחו ממני"
בן אליעזר נולד בעיר בצרה שבעיראק ועלה לארץ כנער. הוא שירת כשלושים שנה כקצין בצה"ל והשתחרר בדרגת תא"ל. בין היתר שירת כמפקד סיירת שקד, ובתפקידו האחרון שימש כמפקד איזור יהודה ושומרון ומתאם פעולות הממשלה בשטחים. לאחר מכן המשיך לקריירה פוליטית, במהלכה שימש כחבר כנסת מטעם מפלגת "יחד" ולאחר מכן מטעם מפלגת העבודה, וכשר בממשלות ישראל, בין היתר כשר הביטחון, שר הבינוי והשיכון, שר האנרגיה והתשתיות, שר התקשורת ושר התמ"ת. בן אליעזר כיהן כשר הביטחון בתקופת האינתיפאדה השניה. בשנים 2002-2001 עמד בראש מפלגת העבודה
כתב האישום: שוחד ועבירות מס
ב-2014 היה בן אליעזר מועמד מפלגת העבודה לנשיאות המדינה, אך פרש מהתמודדות בעקבות חשדות באשמת שוחד. בדצמבר האחרון הוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום חמור נגד בן אליעזר שייחס לו עבירות שוחד, איסור הלבנת הון, מרמה והפרת אמונים וכן עבירות מס. מאז הוגש כתב האישום נגדו, וכן נגד מעורבים נוספים, נדחה שוב ושוב משפטו בשל מצבו הרפואי הקשה.
כתב האישום כולל 5 פרשיות שונות וכולל פרט לבן אליעזר את אנשי העסקים השותפים אברהם נניקשווילי, ג'קי בן זקן, רוי מוצפי, צ'רלי יהודה ומנהלת לשכתו לשעבר של בן אליעזר, איילת אזולאי. במרכז כתב האישום עמדה הטענה כי בן אליעזר, בהיותו חבר כנסת ובחלק מן התקופה כשר בממשלות ישראל, דרש וקיבל סכומי כסף בעד פעולות הקשורות בתפקידיו מאנשי עסקים שונים. בכספים אלה, כך לפי האישום, רכש בין היתר נכסי נדל"ן. לטענת הפרקליטות, בן אליעזר המיר ללא דיווח ותוך נקיטת פעולות הסוואה והסתרה, מט"ח בשווי מאות אלפי דולרים אותו החזיק במזומן בכספות בביתו ובבנק. עוד נטען בכתב האישום כי בן אליעזר מסר הצהרות הון כוזבות ליו"ר הכנסת בכך שלא כלל דיווחים בדבר הון ונכסים שצבר, ולא הגיש דוחות לרשות המסים, תוך שהוא מעלים ממנה הכנסות חייבות במס הנובעות מניצול מעמדו כעובד ציבור בכיר.
במהלך החודשים מאז הוגש כתב האישום פנו סנגוריו, עוה"ד יעקב וינרוט ועמית חדד הן לבית המשפט והן ליועץ המשפטי לממשלה וביקשו לבטל את ההליכים המשפטיים נגדו בשל מצבו הרפואי. הסנגורים טענו כי מצבו הרפואי הקשה מצדיק את ביטול כתב האישום ואף טענו כי הופלה מול נאשמים אחרים שההליך המשפטי נגדם עוכב בשל מצבם הרפואי. רק בחודש שעבר הונחה בפני בית המשפט המחוזי בתל אביב חוות דעת רפואית מטעם הפרקליטות שקבעה כי בן אליעזר "אינו יכול להתייצב בבית המשפט" וכי הוא נמצא במצב תפקודי ירוד ביותר והוא אינו יכול להיות שותף פעיל במשפטו. בעקבות חוות הדעת הורה השופט בני שגיא באי כוחו של בן אליעזר להידבר עם נציגת הפרקליטות, עו"ד שרון כהנא בניסיון להגיע לפתרון "שיאפשר להמשיך את ההליכים המשפטיים ולו נגד הנאשמים האחרים בפרשה שבירור עניינם מתעכב נוכח הצורך בנוכחותו של בן אליעזר".
נתניהו: "הכרתי אותו והערכתי את תרומתו ואת דמותו המיוחדת"
יו"ר האופוזיציה וחבר מפלגתו של בן אליעזר, ח"כ יצחק הרצוג, מסר: "ניהלתי עם פואד בתקופה האחרונה שיחות רבות על העננה שרבצה עליו בשלהי חייו והוא שב והתעקש על חפותו. מוקף חברים ואוהבים רבים אנו נפרדים מאדם וחבר של רבים מאיתנו שנים רבות. תנחומי הכנים לרעייתו דולי, לילדיו ונכדיו ולצוות האהוב שלו איילת ואורי. יהי זכרו ברוך".
ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר תנחומים וצער על מותו של יו"ר מפלגת העבודה ושר הביטחון לשעבר בנימין (פואד) בן אליעזר: "פואד שירת עשרות שנים את מדינת ישראל, כלוחם, כמפקד, כאיש ציבור וכשר בכיר בממשלה. הכרתי אותו והערכתי את תרומתו ואת דמותו המיוחדת. בשיחות רבות איתו הביע פואד את דאגתו ומחויבותו לעתיד המדינה שאותה כל כך אהב. יהי זכרו ברוך".
שר הביטחון אביגדור ליברמן מסר: "מדינת ישראל ומשרד הביטחון מרכינים את ראשם עם לכתו של בנימין בן אליעזר שהיה שר הביטחון ושסיים שירות צבאי מפואר בדרגת תת אלוף. תרומתו של בן אליעזר לביטחון המדינה הייתה גדולה אך מעבר לכל התארים הרשמיים פואד תמיד היה בן אדם במלוא מובן המילה, עם חיוך תמידי וצ'פחות חבריות שהורגשו עוד זמן רב אחרי שניתנו. אנו נזכור אותו תמיד בכבוד ובחיבה."
יו"ר הכנסת, יולי (יואל) אדלשטיין: "תרומתו האדירה של בנימין בן אליעזר לישראל ולבטחונה לא תסולא בפז. פואד הקדיש את מירב ומיטב שנותיו למען ביצור העם היהודי במולדתו והיה קול חשוב ודומיננטי בחיינו הציבוריים במשך שנים רבות. לצד חוש ההומור הייחודי שלו, תחקק דמותו עוד זמן רב כאישיות מיוחדת במינה. אני מרכין ראש ושולח תנחומים כנים למשפחתו ולמוקיריו הרבים, בשמי ובשם כנסת ישראל".
עו"ד עמית חדד,ממשרד ד"ר י. וינרוט ושות', שייצג את בנימין (פואד) בן אליעזר ז"ל: "מסע חייו של פואד הסתיים כשהוא חף מכל מפשע. בתקופה האחרונה, בשל מצבו הבריאותי, פואד לא יכול היה לזעוק את כאבו על העוול הנורא אשר עשו לו, על הכתמת תרומתו רבת השנים בגיבוב של טענות חסרות בסיס ושחר. מיד עם קבלת תיק החקירה נגדו התברר כי הראיות כלל אינן תומכות בחשדות שייחסו לו. מדינת ישראל איבדה היום אדם שטובת המדינה היא שעמדה לנגד עיניו בכל שנות עשייתו הצבאית והציבורית, אדם שהיה הצבע של התרבות וההיסטוריה של כולנו".
בשם צ'ארלי יהודה מעורכי הדין גיל דחוח וגלית רוטנברג נמסר: "מצרים על לכתו ומשתתפים בצער המשפחה".