איך אתה בודק את תיבת האימייל שלך?
מחקר חדש בחן כיצד אנשים מכל העולם מתמודדים עם כמות אדירה של מידע המגיע אליהם במיילים. כיצד אנו מנהלים את תיבת האימייל שלנו, מה זה אומר עלינו ומדוע עדיין אי אפשר להספיד את הדואר האלקטרוני
במחקר מעמיק אותו ערכו במשותף ד"ר יורם קלמן מהאוניברסיטה הפתוחה, וד"ר גלעד רביד מהמחלקה להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן גוריון, ניסו החוקרים להבין את דרכי ההתמודדות של משתמשים עם הררי המידע המגיע אלינו בדואר האלקטרוני. הם השתמשו במידע אנונימי על פעילות של למעלה מ-7,500 משתמשים מרחבי העולם במשך כ-250 ימי פעילות. לטובת המחקר עובדו מעל ל-3 מיליון שורות מידע.
החוקרים לא התעניינו בתכני המיילים, אלא ניתחו את פעילות המשתמשים בתיבות המייל שלהם. בתשובה לשאלה מדוע התעניינו בנושא זה ענה ד"ר יורם קלמן "הרבה שנים חקרתי זמני תגובה בתקשורת מקוונת, וזאת הייתה הזדמנות נדירה לחקור מידע כל כך מקיף, מגוון ורב על משתמשים בעולם האמיתי." הוא הוסיף "זאת גם הייתה הזדמנות מצוינת לחקור שאלות תאורטיות על האופן שבו משתמשים מנהלים את תיבת הדואר הנכנס שלהם".
מלבד השאלות התאורטיות, המחקר גם חשף נתונים מעניינים על תיבות הדואר האלקטרוני של עובדי ידע ברחבי העולם. תיבת הדואר הממוצעת הכילה אלפי פריטים (כ-1500 בממוצע), ומאות מיילים שסומנו כהודעות שלא נקראו (כ-350 בממוצע). המשתמשים קיבלו בממוצע 57 הודעות מייל ביום, ושלחו 14. זמן התגובה הממוצע למייל היה כ-30 שעות. הממוצעים מטעים כיון שהם כוללים גם ימי חופש וחגים, וכיון שיש שונות מאד גדולה בין המשתמשים השונים.
החוקרים מספרים שאחד מהממצאים המפתיעים הוא שהיקפי המיילים וזמני התגובה דומים למספרים שפורסמו בעבר, מאז שהחלו לחקור את היקפי הפעילות בדואר אלקטרוני לפני למעלה מ-20 שנה. אם סברנו שאמצעי התקשורת חדשים כמו הרשתות החברתיות והטלפונים החכמים מחליפים את הדואר האלקטרוני, מתברר שהם רק מוסיפים לעומס התקשורתי.
המחקר פורסם בכתב העת היוקרתי JASIST (Journal of the American Society for Information Science and Technology), וניתן למצוא תקציר שלו בקישור הזה.