כנס כלכליסט
"הרגולציה בתחום האנרגיות המתחדשות מבריחה את הרוח"
מנכ"ל חברת אנרג'יקס, אסא לוינגר, בכנס "עסקים בעולם משתנה": "האנרגיות המתחדשות הן האנרגיות של הפריפריה. מתקנים סולארים גדולים או מתקני רוח לא יוקמו באמצע תל אביב אלא ברמת הגולן או בנגב"
"החזון שלנו הוא להיות חברת חשמל ירוקה. במשך שלוש השנים האחרונות הכפלנו את הספק הייצור שלנו מאנרגיות מתחדשות ובשנת 2020 כבר נייצר הכנסות בהיקף של 260 מיליון שקל בשנה. לתפיסתנו, אנרגיה ירוקה היא העתיד וכבר היום כמחצית מתחנות הכוח החדשות שמוקמות באירופה הן תחנות חשמל ירוקות" - כך אמר מנכ"ל חברת אנרג'יקס, אסא לוינגר. הדברים נאמרו במסגרת כנס "עסקים בעולם משתנה" שערך "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי בעכו.
לפי לוינגר, בשנים הקרובות יושקעו בעולם 330 מיליארד דולר באנרגיות מתחדשות שיפיקו כ-121 ג'יגה וואט של חשמל. לדבריו, "זה פי 9 ממה שחברת החשמל מסוגלת לייצר. מי שיוביל את המגמה זו סין. מדובר בזעזוע, מאחר שאנרגיות מתחדשות מחליפות את הפחם. בבריטניה רוצים להפסיק את השימוש בו כבר ב-2025".
בישראל, לעומת זאת, הדברים זזים בעצלתיים, ואם ב-2009 הוצבה מטרה ממשלתית שעד 2014 כ-5% מהחשמל יופקו באמצעות שמש או רוח, כיום רק כ-2.6% מהחשמל בישראל מקורו באנרגיות מתחדשות.
לוינגר סיכם: "החסמים הם סטטוטוריקה ורגולציה שמבריחים את הרוח, תרתי משמע. יפורסמו מכסות חדשות לייצור חשמל ואני מאמין שהאנרגיות המתחדשות הן האנרגיות של הפריפריה.מתקנים סולארים גדולים או מתקני רוח לא יוקמו באמצע תל אביב אלא ברמת הגולן או בנגב וזה מה שיביע לשם השקעות גדולות".