האלימות עולה לישראל 32.2 מיליארד דולר בשנה
באינדקס השלום העולמי מדורגת ישראל במקום ה-144 מתוך 163 מדינות. כל אחד מאיתנו משלם 3152 דולר בשנה על האלימות
באינדקס השלום הגלובלי (Global Peace Index –GPI) לשנת 2016, דורגה ישראל במקום ה-144 מתוך 163 מדינות – שיפור מזערי לעומת דירוגה בשנה שעברה במקום ה-145. הסקר נערך ע"י מכון המחקר לכלכלה ושלום, מכון מחקר עצמאי ובינ"ל. לפי הסקר, העלות השנתית המשוערת של האלימות בישראל, היא 32.2 מיליארד דולר, ועלתה לכל אזרח ישראלי 3125 דולר, עלייה של 5% מאז 2008.
- מילה טובה מהאו"ם: דו"ח חדש משבח את פעילות ישראל בתחום המלחמה בשחיתות
- קרן פנסיה אמריקאית: מחרימים בנקים ישראלים
- "תנועת החרם על ישראל רשמה כישלון חרוץ בתחום הכלכלי"
העלייה, המזערית אמנם, של ישראל בדירוג נובעת ע"פ מחברי הסקר מפיקוח על ייבוא נשק, שת"פ עם כוחות שמירת השלום של האו"ם ושיפור באי היציבות הפוליטית
המדינה השלווה ביותר בעולם, לפי הסקר, היא איסלנד, ואחריה דנמרק, ניו זילנד ופורטוגל. מנגד, סוריה דורגה אחרונה, ולפניה הגיעו דרום סודן, עיראק, אפגניסטן וסומליה.
על פי הסקר, האלימות הגלובלית הגיע לשיא של 25 שנה לפחות, הנובעת מהטרור העולמי וחוסר היציבות הפוליטית. רק ב-23% ממדינות העולם לא נרשמה התרחבות בטרור. רוב האלימות במזה"ת, לפי הסקר, נובעת ממתקפות טרור בעיקר בעיראק, סוריה, ניגריה, אפגניסטן ובפקיסטן. ההידרדרות הגדולה ביותר ברמת היציבות נרשמה בתימן, לוב ובחריין.
לפי מייסד מכון המחקר סטיב קילאלה העלייה ברמת האלימות מתאפיינת ב"מלחמות פרוקסי", מלחמות לא ישירות של מדינות וארגונים באמצעות שלוחים. הדבר ניכר בלחימה בתימן, בה מעורבות מספר מדינות באמצעות ארגונים נתמכים, ואף מעצמות כמו ארה"ב ורוסיה במקרה של סוריה.
העלות הגלובלית המוערכת של האלימות ב-2015 היא 13.6 טריליון דולר, או 13.3% מהתוצר הגלובלי. חישוב העלויות במחקר הביא בחשבון את ההוצאות ההתחמשות, הוצאות על ניהול הסכסוך ושמירת שלום, הוצאות ביטחון פנים, ירידה בתוצר כתוצאה מעימות, וההוצאות לשיקום קורבנות האלימות.
אירופה נותרה היבשת הבטוחה ביותר בעולם. זאת למרות שהציון שלה ירד בעקבות התקפות הטרור בפריז ובבריסל. כך, לאחר מתקפות הטרור בפריז, ירדה צרפת במקום אחד ל-66. גרמניה דורגה במקום ה-16 ובריטניה במקום ה-47. ארה"ב דורגה במקום ה-103 מתוך כל המדינות, יפן במקום ה-9
זוהי השנה העשירית שמכון המחקר לכלכלה ושלום עורך את הסקר, שמצהיר שמטרתו לשנות את הפרדיגמה לגבי שלום ורווחת- האדם ותרומתם לכלכלה העולמית.
לקריאת הדו"ח המלא לחצו כאן