$
בארץ

יעלון: "אשוב להתמודד על ההנהגה"; נתניהו: "ההתפטרות - מצערת"

שר הביטחון המודח, שפרש מהחיים הפוליטיים: "מצאתי עצמי במחלוקות קשות בסוגיות ערכיות ומקצועיות עם רה"מ". נתניהו: "יעלון היה צריך להמשיך להיות שותף מלא כשר החוץ". הנשיא ריבלין: "הפסד לכולנו"

רוני זינגר 16:1020.05.16
שר הביטחון משה בוגי יעלון, שהודיע הבוקר על פרישתו מהחיים הפוליטיים, מבטיח כי ישוב להתמודד על הנהגת המדינה, כך אמר בצהריים בנאום תוקפני שנשא במסיבת עיתונאים שכינס ובה הודיע באופן רשמי על התפטרותו מהממשלה ועל יציאתו הזמנית מהחיים הפוליטיים.

 

"הבוקר הודעתי לראש הממשלה כי אני מתפטר מהממשלה ומהכנסת ונוטל פסק זמן מן החיים הפוליטיים. אין לי כל כוונה לעזוב את החיים הציבוריים והפוליטיים, ובעתיד אשוב להתמודד על ההנהגה הלאומית של ישראל", אמר יעלון.

 

"בכל מעשיי והחלטותיי ראיתי לנגד עיניי את ביטחון ישראל ואזרחיה, וטובת המדינה עמדה מעל לכול שיקול אחר. ראיתי שליחות בתפקידי, ולא הייתי מוכן להקריב צרכים לאומיים ואת ביטחונם של אזרחי ישראל, לטובת שיקולים פוליטיים או אינטרסים אישיים. לצערי הרב מצאתי עצמי, לאחרונה, במחלוקות קשות בסוגיות ערכיות ומקצועיות עם ראש הממשלה, מספר שרים וכמה מחברי הכנסת", אמר יעלון בנאומו.

 

יעלון ונתניהו בימים יפים יותר יעלון ונתניהו בימים יפים יותר צילום: עומר מסינגר

 

"נאבקתי בכל כוחי נגד תופעות של הקצנה, אלימות וגזענות בחברה הישראלית, המאיימות על חוסנה ומחלחלות גם לצה"ל וכבר פוגעות בו. נאבקתי בכל כוחי בניסיונות הפגיעה בבית המשפט העליון ובשופטי ישראל. תהליכים שתוצאתם פוגעת קשות בשלטון החוק ועלולה להיות הרת אסון למדינתנו. לצערי הרב השתלטו על ישראל, וגם על תנועת הליכוד, גורמים קיצוניים ומסוכנים, המטלטלים את הבית ומאיימים לפגוע ביושביו.

 

"זו לא תנועת הליכוד שהצטרפתי אליה - הליכוד של זאב ז'בוטינסקי ומנחם בגין - ומן הראוי שהרוב המכריע של מצביעי הליכוד, ציבור שפוי, ממלכתי ואחראי, יבין את עומק השבר ואת הרוח המתלהמת שמשתלטת על התנועה.

 

"אני מקווה שגם הציבור הרחב, מימין ומשמאל, יבין את המשמעות החמורה של השתלטות המיעוט הקיצוני על המרכז, וייאבק בתופעות הללו. זה בנפשנו. זה בנפשה של המדינה. לדאבון הלב, פוליטיקאים בכירים במדינה בחרו בדרך של שיסוי והפרדה בין חלקי החברה הישראלית, במקום לאחד ולחבר. אני חרד לעתידה של ישראל, ואמשיך במאבק הזה גם הלאה, כי אין לנו ארץ אחרת".

 

נשיא המדינה ראובן ריבלין פרסם בצהריים הודעה ש"מבינה" את המעשה של יעלון: "התפטרותו של רב אלוף במיל' משה (בוגי) יעלון, מצערת אותי מאוד. על רקע הנסיבות והאירועים האחרונים, פסק הזמן שהוא לוקח מהחיים הפוליטיים לצורך חשיבה מחודשת מובן ואף אולי ראוי, ועם זאת מהווה הפסד לכולנו. בוגי מנהיג עשייה מקצועית, אמיצה, צנועה, שקולה ואחראית למען ביטחון המדינה עשרות שנים. אני מלא תקווה שהוא יחדש כוחות וישוב לעשייתו בקרוב עבור העם, המדינה והארץ".

 

נתניהו: "משבר האמון" - בגלל תיק הביטחון

 

ראש הממשלה בינימין נתניהו התייחס התפטרותו של יעלון ואמר: "אני מצטער על החלטתו של בוגי יעלון. אני חושב שהוא היה צריך להמשיך להיות שותף מלא בהנהגת המדינה בתפקיד שר החוץ. אני מבקש להודות לו על שנות שירותו בצה"ל ובמערכת הביטחון. אני מעריך מאוד את שיתוף הפעולה בינינו, לילות כימים, למען ביטחון ישראל - כולל במבצע צוק איתן.

 

"השינוי בחלוקת התיקים לא נבע ממשבר אמון בינינו, הוא נבע מן הצורך להרחיב את הממשלה, וזאת כדי להביא יציבות למדינת ישראל מול אתגרים גדולים שלפניה. אני מניח שאם בוגי יעלון לא היה מתבקש לעזוב את משרד הביטחון ולעבור למשרד החוץ, לא היה מתפתח מה שהוא קורא משבר האמון בינינו - והוא לא היה מתפטר.

 

"צה"ל הוא צבא מוסרי. הוא שומר והוא ימשיך לשמור על ערכי המוסר הגבוהים ביותר - ובראשם טוהר הנשק. אין ולא תהיה על כך שום מחלוקת. צה"ל הוא גם צבא העם, ואני איתן בדעתי שצריך להמשיך לשמור את צה"ל מחוץ לפוליטיקה. הניסיון להכניס את צה"ל ומפקדיו לוויכוח פוליטי הוא פסול, הוא מסוכן לדמוקרטיה. בדמוקרטיה הדרג הצבאי כפוף לדרג המדיני - ולא להיפך.

 

"הליכוד מאמין בדמוקרטיה. הליכוד הוא תנועה לאומית ליברלית, תנועה שמחויבת לשמור על ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. הליכוד מבטא את הזרם המרכזי בעם, וככזה הוא מחויב לביטחון המדינה ולחתירה לשלום.

 

"פניה של הממשלה לשלום. יש הזדמנויות בתחום המדיני, בייחוד בגלל התפתחויות מסוימות באזור שאני אישית שוקד עליהן ללא הרף. לכן עשיתי מאמץ גדול לצרף את המחנה הציוני לממשלה. ועל כן אני משאיר באופן הרציני ביותר את הדלת פתוחה להצטרפות זאת, הצטרפות שתעשה רק טוב למדינת ישראל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x