הנאמן של קבוצת אור: "משכון התכשיטים מפר את הצו שהוציא ביהמ"ש"
עו"ד איתן ארז טוען כי "בעלת השליטה מבקשת 'לעקוף' את הוראות צו איסור הלבנת הון ולהפקיד בקופת בית המשפט כספים, אשר לא הובהר מהו מקורם ולא הובאו כל מסמכים שיסבירו את מקורם. הרעיון של שימוש בקופת בית המשפט כצינור להעברת כספים שלא ידוע מקורם לחשבון הנאמנות מהווה הלכה למעשה ניסיון של בעלת השליטה להלבנת הון בחסות בית המשפט והנאמן סבור שאין ליתן לכך יד".
העימות סביב מימון הקפאת ההליכים של קבוצת ענבל אור נמשך: הנאמן, עו"ד איתן ארז, טוען כי משכון התכשיטים על ידי בעלת השליטה מהווה הפרה של צו שניתן על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב "האסור על מכירת נכסיה". במקביל בנק מזרחי מסרב לממן את ההקפאה: "זו עזות מצח".
כפי שפורסם היום (ד') ב"כלכליסט" ענבל אור, פנתה לבית המשפט והודיעה כי אין בידיה אפשרות להעביר את הסכום למימון הקפאת ההליכים לקבוצת החברות שבשליטתה. הסכום למימון תקופת ההקפאה נקבע בהחלטה שניתנה בשבוע שעבר על ידי השופט איתן אורנשטיין והועמד על 1.5 מיליון שקל.
- "עשיתי דבר שכל אישה הייתה נמנעת - משכנתי את התכשיטים"
- הנאמן של ענבל אור: "יש חשד שניסתה להלבין כסף ולהבריח נכסים"
- הבזבוזים של אור: ג'יפ יוקרתי, משרדים ראוותניים וחובות עצומים
אור סיכמה עם הנאמן לתקופת הקפאת ההליכים, עו"ד איתן ארז, כי תעביר תחילה סכום של 500 אלף שקלים, אך אין בידיה את הסכום. "רציתי לקיים את ההחלטה", היא כותבת לבית המשפט, "אולם בהעדר מקורות כספיים, עשיתי דבר שכל אישה הייתה נמנעת מלעשותו. משכנתי את תכשיטיי האישיים, מתנות נישואין וכו', על מנת שיהיה בידי הסכום שהתחייבתי להפקיד בידי הנאמן בסכום של 400 אלף שקל". אור הוסיפה, כי הגיעה עם הכסף שהיה בידיה לבנק לאומי, אך הוא יסרב לקבלו היות והיה במט"ח במזומן. אור המירה את המט"ח לשקלים אך הבנק עדיין סרב לקבל את התשלום.
בתגובה להודעתה של אור, טוען עו"ד ארז כי "בעלת השליטה עשתה דין לעצמה, התעלמה מסעיפי צו הקפאת ההליכים וביצעה עסקה בנכסיה הפרטיים כשמשכנה תכשיטים וכיוב' ללא קבלת הסכמת הנאמן וללא אישור בית המשפט הנכבד".
הנאמן מוסיף: "בעניין זה יצוין כי במסגרת הבקשה ציינה בעלת השליטה במפורש כי 'ניתן צו האוסר על מכירת איזה מנכסיה'. לפיכך, ברור כי לבעלת השליטה ידוע שאסור לה לבצע כל עסקה בנכסיה אך התעלמה מאיסור זה. ראוי כי בעלת השליטה תמציא את כל המסמכים הרלוונטיים למשכון הנכסים הנ"ל לידי הנאמן באופן מיידי".
הנאמן מדגיש כי "אינו מבקש למנוע מבעלת השליטה" להפקיד את הכספים הדרושים לשם ניהול הקפאת ההליכים, "אלא בסך הכל מבקש כי הפקדת הכספים תיעשה בהתאם להוראות הדין".
"דא עקא", נכתב עוד, "בעלת השליטה מבקשת 'לעקוף' את הוראות צו איסור הלבנת הון ולהפקיד בקופת בית המשפט את הכספים, אשר לא הובהר באופן מפורט מהו מקורם ולא הובאו כל מסמכים שיסבירו את מקורם. הרעיון של שימוש בקופת בית המשפט כצינור להעברת כספים שלא ידוע מקורם לחשבון הנאמנות מהווה הלכה למעשה ניסיון של בעלת השליטה להלבנת הון בחסות בית המשפט והנאמן סבור שאין ליתן לכך יד".
במסגרת הודעתה של אור, שהוגשה באמצעות בא כוחה עו"ד דן נובהארי, היא ביקשה להפקיד בקופת בית המשפט סכום של 289 אלף שקל שיועבר לחשבון הנאמנות, שיצטרף לסכום של 111 אלף שקל שכבר הפקידה. לסכום זה, כך לדבריה, יוסיף בנק מזרחי סכום של כ-510 אלף שקל למשך חודשיים של תקופת הקפאה, כפי שהסכים במהלך הדיון שהתקיים בשבוע שעבר.
אולם כמו הנאמן גם בנק מזרחי לא אהב את ההודעה הזו. בתגובה שהגיש בא כוחו של הבנק, עו"ד עמית פינס, הוא מדגיש כי מדובר ב"עזות מצח" .
"עם כל הכבוד", כותב עו"ד פינס, "בקשה כזו, המושמעת מפי מי שבחרה להטיל על הבנק – שלא בצדק תוך עיוות העובדות והסתרתן – את האחריות לקריסת החברות והקשיים בהם מצויות, מעל לכל במה אפשרית, תקשורתית, משפטית או אחרת – הינה בקשה שיש עמה יותר מאשר קורטוב של עזות מצב. הבנק דוחה בקשה זו מכל וכל".