המדינה על בקשת שרה נתניהו לפסול השופטת בתיק גיא אליהו: "אין עילה"
"אין חשש למשוא פנים ולפיכך אין עילה לפסילת המותב", נכתב בתשובת המדינה לבקשתה של אשת ראש הממשלה לפסול את השופטת דיתה פרוז'ינין מלהכריע בתביעת אליהו. בתוך כך מסתמן כי המדינה תסכים שיש לרעיית רה"מ מעמד להיות צד להליך וכי יש לה זכות לערער על פסק הדין בעניין מני נפתלי
המדינה הגישה היום (ד') את תגובתה בנוגע לבקשתה של אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו, לפסול את השופטת הדנה בתביעה של עובד מעון ראש הממשלה לשעבר גיא אליהו ולפיה אין עילה לעשות זאת. גם אליהו טען בפני בית המשפט כי אין עילה לקבל את הבקשה: "רעיית ראש הממשלה החליטה לפתוח במתקפה חזיתית ומתוקשרת כנגד מערכת המשפט בישראל".
- שרה נתניהו מבקשת לפסול את השופטת בתביעת עובד מעון רה"מ לשעבר גיא אליהו
- פרשת מני נפתלי: גם המדינה מערערת על הפיצוי שנפסק לו
- בית הדין הארצי לעבודה יכריע האם שרה נתניהו יכולה לערער בעניין מני נפתלי
בתגובת המדינה שהוגשה על ידי עו"ד ענבל וילנר מפרקליטות מחוז ירושלים, צוין כי אין צורך לפסול את השופטת דיתה פרוז'ינין "אין חשש למשוא פנים ולפיכך אין עילה לפסילת המותב". "בית הדין", כתבה נציגת הפרקליטות, "יכריע בעניינו של גיא אליהו בהתאם לפלוגתאות שנקבעו בתיק זה ועל סמך מכלול החומר שהונח לפניו".
תגובת המדינה מגיעה על רקע בקשתה של נתניהו שהוגשה לבית הדין האזורי לעבודה לפני כשבועיים ולפיה יש לפסול את השופטת פרוז'ינין מלהכריע בתביעת אליהו שטוען ליחסים פוגעניים במעון ראש הממשלה. לשיטת נתניהו, מדובר באותה שופטת שפסקה לאחרונה לטובת אב הבית לשעבר במעון ראש הממשלה, מני נפתלי, תוך מתיחת ביקורת חריפה על התנהלותה, דבר שחייב אותה לתת פסיקה זהה בעניין זה.
בתוך כך, מסתמן כי המדינה תסכים שיש לרעיית ראש הממשלה מעמד להיות צד להליך וכי יש לה זכות לערער על פסק הדין בעניין מני נפתלי, כך נודע ל"כלכליסט". כזכור, לאחר מתן פסק הדין בעניינו של נפתלי ביקשה נתניהו להגיש ערעור אף שלא הייתה צד להליך. בית המשפט הורה למדינה להגיב לבקשתה וזו צפויה להסכים.
"אליהו מודאג מאוד מכך שרעיית ראש הממשלה החליטה לפתוח במתקפה חזיתית ומתוקשת כנגד מערכת המשפט בישראל", כתבו באות כוחו, עוה"ד נאוה פינצ'וק אלכסנדר ונעמי לנדאו לבית המשפט, "מתקפה הכוללת התקפה אישית כנגד שופטים ונציגי ציבור המכהנים בדין".
לשיטתו של אליהו, מדובר בחוליה נוספת ב"שרשרת ההתעמרות של נתניהו בעובדיה או באחרים תוך שימוש ציני וחסר כל בסיס והגיון משפטי. נתניהו תוקפת את בית הדין בניסיון להלך אימים ולהרתיע אותו מלמלא תפקידו ולבחון ללא חשש את הנעשה במעון ראש הממשלה".
עוד לדברי אליהו, מטרת המתקפה מצדה של אשת ראש הממשלה היא שימוש לרעה בהליכי בית משפט מטעמם מי שאיננו צד להליך "מתוך כוונה להשתמש בהליכים באצטלה להגנה, לכאורה, מפני טענות על הוצאת לשון הרע".
עו"ד פינצ'וק-אלכסנדר מסרה: "רעיית ראש הממשלה מגישה בקשות ומערערת על קביעות של הרשות השופטת באופן המנוגד לדין ומעמיד את שלטון החוק בישראל במבחן. עד אינו רשאי לבקש פסילת שופט ולפעול באופן עצמאי מול בית המשפט. גם במסגרת הערעור שהגישה גב' נתניהו בתיק מני נפתלי היא משתלחת באופן חסר רסן בבית הדין לעבודה ובשופטת, ומאשימה כי 'בית הדין ירה קודם את החץ ורק לאחר מכן סימן סביבו את המטרה'. עוד היא טענה כלפי בית הדין כי הוא איפשר להוביל אותה 'כצאן לטבח'". הבקשה שלה לפסילה הינה המשך ישיר של הערעור שהגישה - ניסיון להלך אימים ולהטיל מורא על שלטון החוק ועל השופטת היושבת בדין".
עו"ד לנדאו מסרה: "דין בקשתה של הגברת נתניהו להידחות ולו בשל העובדה שאין לה כל מעמד בהליך המשפטי הנוכחי, מלבד היותה עדה מטעם הנתבעים. בקשתה לפסול את המותב (הרכב השופטים), אינה אלא המשך דרכה המתעמרת והאלימה, שנועדה להלך אימים על בית הדין לעבודה בישראל. אין לנו אלא להצטער על כך שגורמים שעומדים בקצה פירמידת הכח, מטילים את כל כובד משקלם על מערכת המשפט שלנו, במטרה לשנות סדרי עולם, כך שיתאימו לגברת שרה נתניהו. אני תמהה על כי פרקליטות המדינה לא עומדת על רגליה האחוריות ומביעה עמדה נחרצת כלפי חוסר האמון שמביעה הגברת נתניהו בפרקליטות, ועל ניסיונה לעקוף את הפרקליטות בניהול תיק הזה. אני תקווה כי בית הדין ימצא לנכון להעמיד את הגברת נתניהו על מקומה אחת ולתמיד".
גורם המקורב למשפחת נתניהו המסר: "פסק הדין המוטעה והמטעה בעניין מני נפתלי - רעיית ראש הממשלה ערערה עליו בשל הטעויות הרבות שנפלו בו וגם הפרקליטות ערערה עליו וכתבה כי ׳המדינה סבורה שנפלו טעויות בקביעות העובדתיות בו׳ - נועל את עמדתה של השופטת ולא מאפשר לה לפסוק אחרת בעניין גיא אליהו.
"הסיבה לכך ברורה: בתיק מני נפתלי בית הדין כבר קיבל את כל טענותיהם של התובע נפתלי והעד גיא אליהו, ודחה את כל טענותיה של רעיית ראש הממשלה, שלא הייתה צד להליך ולכן לא קיבלה הזדמנות להביא עדים וראיות כדי להוכיח את צדקתה. על סמך אלה, קבע בית הדין בתיק מני נפתלי שהייתה העסקה פוגענית לגבי כל העובדים, דבר שלא יאפשר לאותה שופטת להשתכנע ולפסוק אחרת בעניין גיא אליהו. כל בר דעת מבין שאותה שופטת לא תפסוק בניגוד לפסק הדין שלה עצמה, ועל כן המשחק מכור".