$
בארץ

התעשיינים לוועדת הכספים: "השתמשו בסמכותכם כדי לבטל הפחתת המכסים"

לקראת דיון המתוכנן הבוקר: נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש מבקש מוועדת הכספים להשתמש בסמכותה, ולבטל את הצווים שעליהם חתם שר האוצר משה כחלון להפחתת המכסים על יבוא מוצרי מזון

רוני זינגר 08:3014.03.16

נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש מבקש מוועדת הכספים להשתמש בסמכותה, ולבטל את הצווים שעליהם חתם שר האוצר משה כחלון להפחתת המכסים על יבוא מוצרי מזון. המכתב, שהגיע לידי "כלכליסט", נשלח ליו"ר ועדת הכספים משה גפני לקראת דיון שיתקיים הבוקר בוועדה בנושא.

 

מהמכתב עולה כי בעוד משרדי האוצר והחקלאות הצליחו לגבש מתווה פיצוי מוסכם עם התאחדות החקלאים סביב המהלך, הרי שהתעשיינים חשים כי נותרו מחוץ למעגל וכעת פותחים במאבק להשגת פיצוי משלהם. ברוש מייצג במכתבו את מפעלי התעשייה לייצור מוצרי מזון קפואים או ארוזים, שחלקם, כמו מפעל תפוגן, הצטיידו בחברת לובינג שתסייע להם במאבק.

 

במכתבו טוען ברוש כי יוזמת שר האוצר להפחת המכס על מוצרי מזון מיובאים "פורסמה בחטף, ללא בדיקת משמעויות לתעשייה הרלבנטית (...), ללא אומדן כלכלי, ללא בדיקת אפקטיביות של צעדים דומים בעבר ואף ללא בדיקה של צעדים אלטרנטיביים". ברוש כותב כי "המהלך המוצע לא עשוי להביא להפחתת מחירים משמעותית, אך הוא עלול להביא לפגיעה כלכלית משמעותית בפעילות ייצור המזון הישראלית, עד כדי סגירת פעילויות ייצור ומעבר מייצור עצמאי של מזון ליבוא".

משה גפני, יו"ר ועדת הכספים משה גפני, יו"ר ועדת הכספים צילום: עומר מסינגר

 

עוד כתב כי במסגרת הידברות מול האוצר בטרם אושרה הפחתת המכסים, סוכם עם התאחדות החקלאים, כמו גם עם התעשיינים, על מתווה להפחתת מחירים משמעותית לירקות קפואים ולמוצרי חקלאות טריים לקראת החג. "למרות זאת, ותוך הפסקת ההידברות עם התעשייה, החליט משרד האוצר על הפחתת המכסים ללא קביעת מנגנון פיצוי למפעלי התעשייה הרלבנטיים", נכתב.

 

ברוש מזכיר כי כל המפעלים לייצור ירקות קפואים נמצאים בפריפריה ובקו העימות, ומזהיר מפני פגיעה בתעסוקה בהם. הוא אף מבקש מוועדת הכספים לדרוש מהממשלה לקיים "דיון אסטרטגי־כלכלי במשמעויות אובדן יכולת יצוא המזון במדינת ישראל". לסיום כותב ברוש כי עד שיפורסם המתווה מבקשת התאחדות התעשיינים מהוועדה "להשתמש בסמכותה ולהביא לביטול סופי של צו הפחתת המכס".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x