בקשת פירוק נגד כור מתכת: "חדלת פירעון; חשש להברחת נכסים"
חברת אברות הבורסאית מבקשת למנות מפרק זמני לחברה הוותיקה ביותר בתעשיית המתכת בישראל. צירפה לבקשה טופס שקיבלה בימים האחרונים מכור מתכת לפיו "החברה פועלת באופן נמרץ לצורך הסדרת חובותיה כלפי כל ספקיה באשר הם"
חברת אברות הבורסאית הגישה היום (ב') לבית המשפט המחוזי מרכז בקשת פירוק נגד חברת כור מתכת מרעננה. בעל השליטה בכור מתכת בשרשור הוא פנחס אוסלרנה.
- אברות רוכשת חברת תשתיות מים וביוב ב-7.2 מיליון שקל
- אברות תבצע פרעון מוקדם לסדרת האג"ח הוותיקה ב-27.5 מיליון שקל
- למרות קו הייצור החדש: אברות עברה להפסד במחצית הראשונה
הבקשה נגד כור מתכת, הפועלת מזה 70 שנה, מעסיקה כ-170 עובדים והיא החברה הוותיקה ביותר בתעשיית המתכת בישראל, הוגשה בשל חוב נטען של כחצי מיליון שקלים. באמצעות עו"ד בני ברץ, אברות מבקשת למנות כמפרק זמני את עו"ד גדעון גולדשטיין ממשרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ.
על פי הבקשה, לפני ארבעה ימים כור שלחה לאברות טופס תחת הכותרת "הסדר פריסת תשלומים לצורך סיום חובה של כור לספקיה". בטופס הודיעה החברה כי "כור מתכת פועלת באופן נמרץ לצורך הסדרת חובותיה כלפי כל ספקיה באשר הם. לצורך כך בנתה החברה מודל לפריסת התשלומים ולהחזרת הכספים המגיעים ממנה לכלל הספקים".
הטופס מונה שלושה מועדי תשלום המגלמים דחייה של חצי שנה בפירעון החוב. הוא כולל תנאי מותנה לפיו ההסדר יכנס לתוקף רק אם לפחות מחצית מהספקים, שהחוב כלפיהם מהווה לפחות 75% מכלל החובות לספקים, יחתמו עליו. "הנה כי כן", טוענת אברות, "החברה הינה חדלת פירעון ואין מדובר בכשל תזרימי זמני".
אברות מוסיפה כי הפנייה לבית המשפט היא גם לאור "חשש להברחת נכסים". זאת בשל דיווח לבורסה על מכירת פעילות כור ונכסיה. על פי הבקשה, חברת ברנד תעשיות הודיעה לבורסה לפני שבועיים כי היא התקשרה בעסקה עם כור לפיה היא תרכוש את פעילותה העסקית וכן את נכסיה. בגין העסקה תקבל כור 12 מיליון שקל, 8 מיליון שקלים במזומן והיתר במניות של ברנד.
על פי הבקשה בין חברת פלדקס שמוזגה לאברות, ונמצאת בשליטת גבי מגנזי, לבין כור מתכת, נחתם בחודש יוני הסכם לביצוע עבודות לציפוי מיכלי פלדה בפיברגלס בתחנת הכוח רבין. כור הייתה אמורה לשלם מיליון שקל בתוספת מע"מ, אולם לטענת אברות "החברה נקלעה לקשיים כלכליים תזרימיים ולא עמדה בביצוע התשלומים על פי התנאים שנקבעו לכך בהסכם". כאמור הסכום שלא שולם לאברות עומד על כחצי מיליון שקלים. לאחר שפנתה מספר פעמים לקבל את הכסף, ונדחתה, התקבלה כאמור ההודעה ממנה עולה שהחברה מנסה לגבש הסדר מול כלל הספקים.
מנכ"ל כור מתכת, יואב אסולין, מסר בתגובה: "אכן הצענו לאברות ולספקים אחרים פריסה של מלוא התשלום. כור מתכת מתכוונת לשלם לכל ספקיה. טרם קיבלנו את הבקשה שהוגשה לבית המשפט. כשנקבל אותה נתייחס".