לגלגל צ'ק לאחור
בנק לאומי מבקש מהעליון לדון שוב בהחלטתו התקדימית לשחרר מוסר צ'ק מתשלום משום שלא קיבל תמורה
"מן הראוי כי מעמדה של הלכה ותיקה ומושרשת כגון הלכת גויסקי ייבחן על ידי הרכב מורחב", כותבים עורכי הדין המייצגים את בנק לאומי - עינב נהרי־סנדלר, ברוריה שריר־הראל וגל קלאוזנר ממשרד ב. לוינבוק ושות'. הבנק מבקש דיון נוסף כדי להפוך את פסק הדין מהחודש שעבר, שבו ביטל בית המשפט העליון את הלכת גויסקי שנקבעה ב־1962.
חברת טל טריידינג שילמה בצ'ק דחוי לחברת יהלומי צבי אור עבור יהלומים. חברה זו גלגלה את הצ'ק לבנק לאומי, כשהיא רושמת מאחור "יהלומי צבי אור (1981) בע"מ". חוסר הזהות פגם בטהירות הצ'ק וגרם לכך שהבנק אינו מוגדר "אוחז כשורה" בצ'ק. טל טריידינג טענה שלא קיבלה את היהלומים וביטלה את הצ'ק. אלא שבמקרים כאלה העדיפה הלכת גויסקי את הבנק, בטענה שהחברה יכולה היתה למנוע את גלגול הצ'ק באמצעות "למוטב בלבד". משלא עשתה זאת, הצ'ק שקול למזומן שיש לכבד.
אולם בחודש שעבר הפכו שופטי העליון ניל הנדל ואורי שהם את ההלכה, נגד דעתו של נעם סולברג, וקבעו שיש להעדיף את מוסר הצ'ק על פני הנסב. עתה מבקש הבנק לדון מחדש בפסיקה. בין השאר טוען הבנק שאין היגיון לדרוש ממנו שלא לקבל צ'ק דחוי מחשש שבעתיד כותב הצ'ק שלא סייג את סחירותו, לא יקבל את התמורה.
מנגד, עו"ד גלעד נרקיס, המייצג את טל טריידינג, אמר כי "חבל שבמקום ליישם את הוראות הדין המעניקות בכורה אך ורק לאוחז כשורה, בחר הבנק להמשיך ולהקשות על הצרכנים. הדין מבקש שפקיד הבנק ידאג לקבל צ'קים תקינים. האם זו בקשה כה קשה?".