$
מחפשי עבודה

מנהלות משאבי אנוש של חברות הייטק מסבירות - כך תתקבלו לעבודה

באיזו שפה להגיש קורות חיים, האם כדאי להשקיע בפרופיל לינקדאין ומהו הדבר הקריטי שעליו נופלים מועמדים בראיונות? מידע פנים ממנהלות משאבי אנוש בשלוש חברות בצמיחה, שמגייסות בימים אלו עובדים לשורותיהן

מעין מנלה 12:0728.11.15
ישראלים רבים חולמים על עבודה בחברת הייטק, הן במקצועות הטכנולוגיים והן במקצועות האחרים בתעשייה כמו למשל מכירות או שיווק. השכר הגבוה יחסית, סביבת העבודה הנחשבת איכותית ותנאי ההעסקה הטובים מפתים והתעשייה גם מגייסת עובדים וצומחת. כאשר מדובר בהייטק, מה יכולים מועמדים לעשות כדי להגדיל את סיכוייהם להתקבל? הפנינו את השאלה למנהלות משאבי אנוש בשלוש חברות בצמיחה: סייסנס, גיגיה וצ'קמרקס, כולן חברות שבימים אלה מגייסות עשרות עובדים. זכינו ל'מידע פנים' מאלה שמקבלות את ההחלטה אילו עובדים לקבל לשורות החברה ולטיפים שיוכלו לסייע גם לכם לפתוח דלת לתעשייה המבוקשת בישראל.

 

1. קורות חיים - התאימו את השפה לתפקיד, ובלי טעויות

חברות ההייטק בישראל פונות לשוק הבינלאומי גם אם הן מקומיות ולכן, את מסמך קורות החיים שאתם מגישים דאגו לכתוב, עבור מרבית התפקידים - באנגלית. "חשוב שקורות החיים יהיו בלי טעויות באופן עקבי. יכול להיות שהמועמד מעולה אך הגיש קורות חיים מבולבלים, עם שגיאות וזה יגרום לנו להסתכל עליו אחרת", אומרת יעל יצחקי, מנהלת משאבי האנוש של חברת סייסנס. היא ממליצה שתבקשו ממישהו לעבור לכם על קורות החיים ולוודא שאין בהם טעויות ומדגישה שהשפה המתאימה לקורות החיים עבור רוב התפקידים היא אנגלית בלבד. עם זאת, לתפקידים טכנולוגיים עבור משרות בישראל, אומרת יעל כהנא, סמנכ"לית משאבי אנוש בצ'קמרקס, עדיף דווקא להגיש קורות חיים בשפה העברית כי אלו יזכו ליותר תשומת לב.

יעל יצחקי, סייסנס יעל יצחקי, סייסנס

 

2. דעו להרחיב על מה שכתוב בקורות החיים

אם כתבתם בקורות החיים שאתם מכירים טכנולוגיה מסוימת או שלקחתם חלק בפרויקט כלשהו – דעו להרחיב על נושאים אלו. "הדבר הכי קריטי הוא לדעת 'לדבר' את מה שכתוב בקורות החיים. זו האינדיקציה הראשונית של רמת המקצועיות של המועמד", אומרת נטע פיס, מנהלת משאבי האנוש בגיגיה. לדבריה, קורה הרבה פעמים שיש פערים בין מה שכתוב בקורות החיים לבין הידע של המועמד כפי שבא לידי ביטוי בעת הראיון. "על הפער בין קורות החיים לבין היכולת לדבר ולהעמיק על זה – המועמד עשוי ליפול", היא אומרת.

 

3. התאימו את פרופיל הלינקדאין לקורות החיים

כשאתם שולחים קורות חיים לחברת הייטק, צאו מנקודת הנחה שהמעסיק יחפש אתכם ברשתות החברתיות ובעיקר בלינקדאין, משום שזו הרשת המקצועית המקובלת. לכן, אומרת יצחקי, וודאו שעדכנתם את קורות החיים ופרופיל הלינקדאין במקביל ושהם תואמים. בנוסף, היא ממליצה להשתמש בלינקדאין כדי לפנות באופן יזום למעסיקים. "לא תמיד יש לי משרה מתאימה להציע, אבל אפשר לפנות באופן ישיר למנהלת משאבי האנוש או למנהל החברה וזה משהו שאנחנו מסתכלים עליו באופן חיובי. חשוב, כמובן לעשות את הפניה נכון ובאופן מנומס ואדיב", היא אומרת.

 

נטע פייס, גיגיה נטע פייס, גיגיה

4. חבר מביא חבר, הדרך הטובה ביותר

יש לכם חברים שעובדים בחברת הייטק? זהו כרטיס הכניסה הטוב ביותר שלכם. לא רק שמדובר בשיטת גיוס שנחשבת על ידי מנהלות משאבי האנוש לאפקטיבית, למציאת המועמד המתאים היא גם מסייעת להם בשימור העובדים - כלומר, עובדים שמגיעים דרך חברים נוטים להישאר זמן רב יותר בחברה. "אנחנו בהחלט נותנים עדיפות בתהליך הגיוס למועמדים שהגיעו דרך חבר מביא חבר – מעלים אותם לראש הרשימה", אומרת פיס.

 

5. שלחו קורות חיים גם אם אתם לא עומדים במדויק בדרישות המשרה

חשוב לשים לב לדרישות התפקיד ולהתאים את קורות החיים לדרישות, אבל גם אם דורשים למשל חמש שנות ניסיון ויש לכם רק שלוש – אל תחששו לשלוח קורות חיים. "הרבה פעמים תלוי גם מה עשית במהלך שנות העבודה. אם אני רואה שבשלוש שנות הניסיון של המועמד הוא עשה דברים משמעותיים, היה אחראי על פרוייקט מסויים, או שהניסיון הוא מחברה גדולה ככל הנראה הוא יזומן לראיון וזו המטרה בשליחת קורות החיים", אומרת כהנא.

יעל כהנא, צ'קמרקס יעל כהנא, צ'קמרקס

 

6. אם שלחתם הרבה קורות חיים – עקבו אחריהם

בחיפוש עבודה מועמדים שולחים לפעמים קורות חיים להרבה מקומות ולעיתים אף נעזרים בחברות השמה כך שהם לא בטוחים לאילו משרות הגיעו קורות החיים שלהם. "כשמתקשרים למועמד והוא אומר שהוא לא זוכר את החברה כי שלח הרבה קורות חיים – זה לא נשמע טוב", אומרת כהנא. לכן, היא ממליצה לעקוב אחר קורות החיים שאתם שולחים. אם אתם נעזרים בחברת השמה בקשו שלא ישלחו את מועמדותכם בלי ליידע אתכם על כך על מנת שתוכלו להיות מוכנים לשיחה מהמגייס אם וכאשר זו תגיע.

 

מתחם ההייטק מת"ם בחיפה מתחם ההייטק מת"ם בחיפה צילום: אלעד גרשגורן

 

7. השכלה - חשוב, אבל יותר חשובה התשוקה

הגישה לגבי החשיבות של השכלה פורמאלית אצל עובדי הייטק משתנה בין חברה לחברה אך מה שבטוח הוא שתשוקה, ידע וניסיון יכולים להיות משמעותיים יותר מכל תואר אקדמי. בעוד שיצחקי למשל אומרת כי מוסד הלימודים של המועמד הוא חשוב, עבור פיס מדובר בנושא שכמעט ולא מתייחסים אליו. "אם תהיה מועמדת למשל שאין לה תואר בכלל אבל היא הראתה את יכולות הלמידה העצמית – היא בהחלט תקבל ייתרון. גם אלה שמבחינתם לתכנת זה התחביב, כך הם מבלים את שעות הפנאי ויש להם תשוקה לעניין הם מועמדים שיזכו בייתרון", אומרת פיס.

 

8. תחביבים - רק אם הם תורמים  לשיווק

אם אתם מתלבטים אם לכלול תחביבים או פעילויות מחוץ לשעות העבודה בקורות החיים, שאלו את עצמכם כיצד אותו תחביב או פעילות מסייע לשיווק שלכם כמועמדים לתפקיד. בהתאם, אם אתם משחקים כדורסל זה יכול להראות שאתם יודעים לעבוד בצוות, וזה שונה מלציין בקורות החיים שאתם אוהבים לשחק קלפים או דוקים. באופן דומה, התנדבות מעידה על אופי המועמד כאחד שנותן מזמנו הפנוי ולא כזה שאכפת לו רק מהעבודה. "אם יש הצטיינות בלימודים או בתחום מסויים כדאי לציין זאת בקורות החיים מכיוון שבהייטק אוהבים לראות אנשים מצטיינים, אנחנו רוצים למשוך אלינו את המועמדים הטובים ביותר", אומרת כהנא.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x