$
פרסום ושיווק

מייסד עדן טבע תובע 78 מיליון שקל מאלון רבוע כחול

גיא פרוביזור תובע מבכירי אלון רבוע כחול ומגה פיצוי השווה לטענתו לשווי אחזקותיו ברשת לפני מכירתה לטיב טעם: "הכפיפו את החברה לגחמות בעלי השליטה"

נורית קדוש 06:4926.11.15

גיא פרוביזור, מייסד רשת עדן טבע מרקט, הגיש אתמול תביעת פיצויים בגובה 78 מיליון שקל נגד יו"ר אלון רבוע כחול אביגדור קפלן, מנכ"ל מגה לשעבר מוטי קרן, סמנכ"ל הכספים של מגה זאב כהן, וכן נגד אלון רבוע כחול ומגה.

 

ארבעה חודשים אחרי שביקש פרוביזור מבית המשפט לחייב את מגה לרכוש את חלקו (49%) בעדן טבע מרקט, שנמכרה בינתיים לטיב טעם, טוען פרוביזור בתביעת הפיצויים שלו כי הנתבעים הפרו את החוזה עמו תוך כדי הפרת דיני תאגידים, והם חייבים לו את סכום שווי המניות שהחזיק בעדן טבע מרקט, אחזקה שנמחקה כליל עם מכירת הרשת לטיב טעם. גובה הפיצוי מתבסס על חוות דעת מומחה שקיבל פרוביזור ממשרד רו"ח M.S.E.M.

 

לטענת פרוביזור, בעקבות קריסת החברה, קבוצת אלון "נפטרה" מהתחייבותה לשלם את מלוא חובותיה של החברה שהסתכמו ב-150 מיליון שקל ואף זכתה לרכוש שמונה סניפי "עדן במגה" ושלוש נקודות בריאות במגה במחיר זעום של 3.8 מיליון שקל, כאשר עלות הקמתם של סניפים אלה בלבד עלתה למעלה מ-20 מיליון שקל. "התובעים נותרו ומאומה בידם, וזאת שעה שהינם בעלי 49% ממניות החברה, שרק שמונת סניפיה העצמאיים נמכרו לחברת טיב טעם תמורת סך של 29 מיליון שקל".

 

 צילום: אוראל כהן

 

"בחלק מהמקרים התערבו הנתבעים באופן בוטה בממשל התאגידי התקין של החברה והכפיפו את החברה לתכתיבים של בעלי השליטה בה וגחמותיהם, הכל לטובת צרכים ואינטרסים אחרים שלהם וזרים לחברה ותוך התעלמות מטובת החברה", נכתב בתביעה. "קרן פעל משיקולים זרים, אסורים, פסולים, מפרים ומעוולים. בתום 2013 אלון חילקה לבעלי מניותיה דיבידנד של 100 מיליון שקל תוך הסתרת הפסדי מגה בדו"חותיה, ורוקנה את מגה מנכסי הנדל"ן שלה תוך שהיא מאלצת אותה לשכור אותם בסכומים מופקעים ולהפעיל לחצים ותכתיבים פסולים על עדן". התנהלות זו, טוען פרוביזור, הותירה את קופת מגה מדולדלת, וקרן עצר וסיכל את כל תוכניות התקדמותה והתפתחותה של החברה "בתואנת המשבר התזרימי אליו נקלעה מגה".

 

על פי כתב התביעה, פרוביזור ומנכ"ל אלון לשעבר דודי ויסמן הגיעו להבנה שהדרך היחידה שבה קרן יתמוך בקיום התחייבויות אלון כלפי עדן טבע היא מיזוגה לתוך מגה, ופרוביזור החל לנהל משא ומתן מול ויסמן וקרן למכירת מניותיו למגה תמורת 50 מיליון שקל. ויסמן וקרן הציעו מנגד 25 מיליון שקל.

 

בסופו של מו"מ הגיעו הצדדים להסכמה שלפיה פרוביזור יוסיף לכהן כמנכ"ל עדן טבע מרקט לחמש שנים נוספות, שבהן תיושם תוכנית פיתוח אינטנסיבית של החברה במקביל לתהליך הטמעת מטותיה במגה. כמו כן הוסכם שמכירת מניות המיעוט תתבצע בחמש פעימות. לטענת פרוביזור, העסקה לא הושלמה מאחר שכחודש לאחר הסיכום העקרוני סיים ויסמן את תפקידו כמנכ"ל אלון.

 

יו"ר אלון רבוע כחול אביגדור קפלן (מימין) וגיא פרוביזור. לחץ על פרוביזור למכור יו"ר אלון רבוע כחול אביגדור קפלן (מימין) וגיא פרוביזור. לחץ על פרוביזור למכור צילום: איל פישר

 

בראשית 2015 מונה קפלן כמנכ"ל קבוצת אלון וכיו"ר דירקטוריון מגה, ואז הודיע קרן לפרוביזור כי הוא עוצר את התמיכה הכלכלית שהובטחה לעדן טבע מרקט. בפרוטוקול דירקטוריון עדן טבע צוין כי קרן הודיע כי "כרגע עוצרים פיתוח עד שתתקבל החלטת בעלי התפקידים החדשים מה התוכניות לגבי העתיד". לטענת פרוביזור, קרן וכהן לחצו עליו על ידי עצירת תשלומים לרשת, שלא יכלה לשלם לספקים.

 

לטענת פרוביזור, קפלן הבהיר לו שיהיו השלכות קשות לסירובו למכור את חלקו בעדן טבע: "אם זה עובר למישור המשפטי נעבור למישור עורכי דין. אתה תסבול מהעניין הזה גם מהכיס שלך וגם מהכיס שלנו", תועדו דברי קפלן בפרוטוקול שצירף פרוביזור לתביעה. "בין שהעסק ימות לבין שרבוע כחול ימות, אז העסק ימות".

 

לטענת פרוביזור, לאחר הדברים הללו הציע קרן שמגה תרכוש את מניותיו תמורת כ־30 מיליון שקל, בשלושה תשלומים שווים. אלא שזמן קצר לאחר מכן, לאחר שפרוביזור הציע כי המחיר יעמוד על 33 מיליון שקל, עדכן קרן את פרוביזור כי קפלן "תיקן" את ההצעה ל־20 מיליון שקל.

 

פרוביזור מבקש מבית המשפט לחייב את הנתבעים לפצותו בסכום האמור, ולחלופין לקבוע את אומדן הנזק לכל הפחות בהתאם להפרש בין שוויין הנוכחי של המניות (אפס) לשוויין במועד עסקת מכירת השליטה או המחיר שהציע לו קרן בזמנו.

 

התביעה הוגשה באמצעות עוה"ד עופר צור, כפיר ידגר ומעין מלמד ממשרד גורניצקי ושות'

 

מוטי קרן סירב להתייחס. דוברת רבוע כחול מסרה בשם אלון רבוע כחול, מגה, אביגדור קפלן וזאב כהן: "נגיב לטענות בבית המשפט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x