$
בארץ

פרסום ראשון

סולתם רדד מבקשת הקפאת הליכים; החובות - 60 מיליון שקל

חברת כלי הבית הוותיקה הגישה את הבקשה לאחר שנקלעה לחוב בשל מהלכים שנעשו השנה. בחברה 116 עובדים, היא מפעילה 17 חנויות ומשווקת מוצרים לרשתות נוספות

הדס גליקו וזוהר שחר לוי 13:1116.11.15

חברת סולת-רדד פנתה היום (ב') לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד בבקשה לקבלת צו הקפאת הליכים לאחר שנקלעה לקשיים כלכליים ולחובות שלכ-60 מיליון שקל לנושים שונים. סולתם-רדד עוסקת ביצור, יבוא ושיווק של מגוון מוצרים בתחום הבישול, האירוח ומוצרי נוי לבית. היא הוקמה בשנת 2001 במסגרת מיזוג פעילות של שתי חברות - סולתם ו-רדד שפועלות בארץ זה כ-65 שנים.

 

במהלך שנות פעילותה הקימה החברה מערך שיווק ומכירות ענף, הכולל 17 חנויות ברחבי הארץ שבהן עובדים 116 עובדים, תחת המותג סולתם רדד והיא מייבאת מוצרים לישראל מאוסטרליה, יפן, טורקיה וסין. במקביל הקימה החברה מפעל ייצור ולוגיסטיקה. בעלת המניות בחברה הינה חברת רדד יצוק ושיווק המחזיקה ב-100 אחוז מהון המניות, כשבעלת המניות היחידה בה היא עמירה ליברמן.

 

לפי הבקשה שהוגשה לבית המשפט, באמצעות עו"ד שלום (שולי) גולדבלט, בשנה האחרונה נקלעה החברה לקשיי נזילות שאינם מאפשרים לה פירעון שוטף וסדיר של התחייבויותיה כלפי נושיה, בעיקר כלפי הבנקים המממנים.

 

לפי החברה, קשיי הנזילות נובעים בעיקר מכשל ניהולי שניתח באופן לקוי את ענף המכירות וכניסתם של מתחרים חדשים לשוק, עיכוב בקבלת תקבול משמעותי מחברת שופרסל שגרם "לבור תזרימי ולפגיעה ביכולת החברה לעמוד בהתחייבויותיה השונות". כן, מציינים נציגי החברה כי גם מבצע צוק איתן בשנה שעברה פגע באורח קשה במכירותיה לקראת חגי תשרי, תקופה שמהווה נתח גדול מכלל מכירות החברה.

 

סולתם רדד, חנות בבני ברק סולתם רדד, חנות בבני ברק צילום: אוראל כהן

 

"במקביל", כך נכתב, "נאלצה החברה להגדיל את התחייבויותיה לבנקים המממנים, כל זאת לצד הידרדרות שחלה במצב המשק, ועקב כך קשיים בגביית כספים מלקוחות ואי עמידה שלהם במדיניות האשראי הנהוגה עמם".

 

במצבה כיום, אומרת החברה, היא אינה יכולה עוד לפרוע את התחייבויותיה וקיים חשש כי נושיה האוחזים בשיקים שלה יפעלו לגבייתם ובכך יסכלו כל אפשרות להגיע להסדר פירעון חובות שוויוני עם נושי החברה ולהביא להבראתה.

 

המטרה: הסדר נושים

 

לפי עו"ד גולדבלט, בכוונת החברה להגיע להסדר נושים שיכלול כספים בסך 8.5 מיליון שקל שהיא אמורה לקבל מלקוחות שונים וממכירת מלאי, לצד הכנסת משקיע שיזרים הון חדש לצד תרומת בעלים בסכום של 10 מיליון שקל. אלה, נטען, יאפשרו את הבראת החברה ופירעון חובותיה לנושים תוך שיקומה ושמירת מטה לחמם של למעלה מ-100 העובדים בה.

 

"החברה ובעליה", נכתב בבקשה, "ניהלו את החברה בתום לב, השקיעו בה את כל הונם וניסו להצילה בעצמם עד לרגע האחרון. קריסתה נבעה ממשבר ענפי בתחום הקמעונאות של רשתות שיווק, שנבע מאירועים ביטחוניים שהקטינו את מחזור המכירות והביאו את החברה להפסד תפעולי. בעלת החברה ומנהליה לא גרמו או תרמו למצב בעסקאות נמהרות או מסוכנות, בפזרנות בלתי מוצדקת, בהימור או בהזנחה של עסקי החברה. ההיפך הוא הנכון, בעלת החברה ומנהליה ניהלו עסק לגיטימי, השקיעו בו את כל כספם וניסו להצילו בכל הכוח".

 

חוב של 29 מיליון שקל לבנקים

 

בבקשה שהוגשה לבית המשפט מפורטים החובות שצברה החברה לנושיה, אלה עומדים על כ-60 מיליון שקל, לא כולל חוב בעלים. מפירוט החובות עולה חוב לנושים בדין קדימה (עובדים, רשויות, שכירות, חשמל ועוד) בגובה של כמיליון שקל, חובות לנושים מובטחים (בנק דיסקונט, בנק מזרחי טפחות וכו') הנאמד בכ-29 מיליון שקל, חובות לנושים המחזיקים בערבות אישית של כ-19 מיליון שקל, כ-11 מיליון שקל חוב לנושים רגילים ועוד כ-5.5 מיליון שקל חוב החברה לבעלי המניות.

 

החברה מבקשת מבית המשפט כי יתן צו להקפאת הליכים למשך חודשיים במהלכו ימונה עו"ד עמית פינס כנאמן למימוש הליך ההבראה והסדר הנושים של החברה. בזמן הזה תפעל החברה ביחד עם הנאמן להגעה להסדר נושים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x