"לא ייתכן שטבח בשירות הכבאות יפרוש עם פנסיה תקציבית מלאה ואילו כלכלן בצה"ל יקבל מענק חלקי בלבד"
כך אמר הרמטכ"ל גדי אייזנקוט בהתייחסו לתקציב משרד הביטחון ולדו"ח ועדת לוקר שצפוי להתפרסם מחר. אייזנקוט יוצא נגד ההמלצות המסתמנות של הוועדה לגבי הפנסיה הצה״לית והדגיש כי לא ניתן להפלות בין עובדי המגזר הציבורי
ההיערכות לפרסום דו״ח ועדת לוקר לבחינת תקציב הביטחון בעיצומה. מחר אמור משרד ראש הממשלה לפרסם את דו"ח הוועדה לציבור, לאחר שבועיים של הסתרה, שנועדה, על פי ההסבר הרשמי, לאפשר למערכת הביטחון לגבש התייחסות לדו"ח.
- בכיר לשעבר במערכת הביטחון מגן על הסתרת ממצאי ועדת לוקר
- הרמטכ"ל מגיב לראשונה על דו"ח לוקר: "לא אתן יד לפגיעה במשרתי הקבע"
- השיטה של נתניהו: להסתיר מה שאפשר
ואמנם, הרמטכ״ל גדי אייזנקוט התייחס אתמול לנושא תקציב משרד הביטחון. בהמשך לאיגרת שהוציא לפני שבועיים, לאחר הגשת הדו"ח, אמר אייזנקוט כי הדבר החשוב ביותר מבחינתו ומבחינת צה״ל הוא שתהיה תוכנית עבודה רב שנתית מאושרת. תוכנית כזו תאפשר לצה״ל לתכנן את ההתעצמות והאימונים שלו ברמה גבוהה של ודאות, ובתמורה לכך יהיה מוכן שהתוספת לתקציב הביטחון תהיה נמוכה יותר בכמה מיליארדים.
בנוסף, אייזנקוט יוצא נגד ההמלצות המסתמנות של ועדת לוקר לגבי הפנסיה הצה״לית. הרמטכ״ל אמנם חזר על המנטרה הקבועה של צה״ל לפיה הוא אינו יו״ר ועד עובדים. ובכל זאת, אייזנקוט הדגיש כי לא ניתן להפלות בין עובדי המגזר הציבורי. לדבריו, לא ייתכן שטבח ששירת בשירות הכבאות וההצלה ייצא לפנסיה תקציבית מלאה כשיפרוש בגיל 55, אבל כלכלן צה״לי שיפרוש בשנות ה-40 לחייו יקבל רק מענק חלקי ולא פנסיה מלאה.
נושא הפנסיה הצה״לית צפוי לעמוד במרכז חילופי המהלומות בין מערכת הביטחון לבין משרד האוצר בימים הקרובים, לאחר פרסום הדו״ח מחר באופן רשמי. הטיעון לאפלייה בין אנשי מערכת ביטחון לבין יתר עובדי המגזר הציבורי צפוי להיות הטיעון המרכזי של מערכת הביטחון נגד המלצות הוועדה בנושא זה. מנגד, מספר גורמים איתם שוחח ״כלכליסט״ ציינו כי הוועדה התכוננה מבעוד מועד לטיעון זה, בין היתר על ידי גיבוש חוות דעת משפטית בנושא.