האוצר מתנגד להעברת האחריות להעלאת הארנונה לרשויות
אגף תקציבים מתנגד למהלך שמקדם שר הפנים, שבמסגרתו יבחרו הרשויות המקומיות אם לאמץ את העלייה האוטומטית בארנונה, בטענה שרק יפגע ברשויות החלשות. ההצעה זקוקה לאישורו של שר האוצר, שעדיין לא הביע את עמדתו בנושא
פקידי אגף התקציבים באוצר הביעו אתמול התנגדות להצעתו של שר הפנים סילבן שלום שלפיה הרשויות המקומיות יוכלו לבחור אם לאמץ או לדחות את העלייה אוטומטית בארנונה, שבשנה הבאה צפויה לעמוד על 1.27%.
- חיים ביבס: "החלטות פופוליסטיות על הארנונה יקברו את השלטון המקומי"
- סילבן שלום: רשות שלא תהיה מעוניינת להעלות את הארנונה - לא תהיה מחויבת
- משרד הפנים חזר בו מהתייקרות הארנונה, ברשויות לא עודכנו
במסגרת דיון בנושא שהתקיים בוועדת הפנים אמר נציג האגף אריאל יוצר כי "עמדת האוצר היא שכל מהלך שיתבצע צריך להיות אחיד, אחרת רשויות חזקות לא יעלו וחלשות יהיו חייבות, מה שיהפוך רשויות חזקות לאטרקטיביות יותר".
אפשר להעריך כי משרד האוצר חושש שאם רשויות חלשות יחליטו שלא להעלות את הארנונה, הוא יצטרך למצוא דרך לסייע להן.
עד היום הטייס האוטומטי היה מחייב, ורשויות שלא רצו להעלות את הארנונה בשיעור זה, או לחלופין להעלות יותר מהשיעור הקבוע, נדרשו לאישור שרי האוצר והפנים. זאת כדי למנוע מצב שבו שר הפנים, שעובד באופן שוטף עם הרשויות המקומיות, לא יראה את התמונה הכללית. אולם הודעתו של השר שלום לא תואמה עם השר כחלון.
גם יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס, מקורבו של נתניהו, התנגד להצעת כחלון. "אמירות פופוליסטיות על ביטול הטייס האוטומטי יובילו לקריסת הזרוע הביצועית של השלטון המקומי", אמר. "תושבי מדינת ישראל לא יוכלו לקבל את סל השירותים הבסיסי המגיע להם".
כחלון לא ענה לשאלת "כלכליסט" אם יתמוך בהחלטתו של שלום בניגוד לעמדת משרדו. עד סוף החודש יידרשו המועצות המקומיות לאשר את צו הארנונה ולקבוע אם הן מבקשות שינוי בו כדי לקבל אישור עד תחילת 2016. אם יידחה האישור, עלולות להיות העלאות רטרואקטיביות במהלך 2016.