$
בארץ

נמשך העודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים

ברבעון הראשון של השנה גדל העודף בחשבון השוטף ב-9% לעומת הרבעון האחרון של אשתקד, והסתכם בכ- 2.9 מיליארד דולר. חלק מהתמורה של הפער החיובי שבין כלל היצוא ליבוא מועבר לארץ ומומר לשקלים

אמנון אטד 14:1514.06.15

נמשך העודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים, והוא מתפרש כבר על פני 12 רבעונים רצופים.

 

 

ברבעון הראשון של השנה גדל העודף בחשבון השוטף, לעומת הרבעון האחרון של השנה שעברה, בכ- 240 מיליון דולר (9%) והסתכם בכ- 2.9 מיליארד דולר. יחד עם זאת, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד מדובר בירידה גדולה של כ-1.8 מיליארד דולר (38%) בהיקפו של העודף בחשבון השוטף.

 

ירידה של כ- 400 מיליון דולר בגירעון בחשבון הסחורות וירידה של כ- 100 מיליון דולר בחשבון ההכנסות ירידה של כ- 400 מיליון דולר בגירעון בחשבון הסחורות וירידה של כ- 100 מיליון דולר בחשבון ההכנסות צילום: בלומברג

 

החשבון השוטף במאזן התשלומים כולל את סך יבוא ויצוא הסחורות והשירותים, הכנסות מהשקעות פיננסיות ומשכר עבודה של תושבי ישראל בחו"ל ושל תושבי חוץ בארץ, וכן העברות חד-צדדיות שונות, כגון מענקים ותרומות. לעומת זאת, לא כלול בו חשבון ההון, שבו נרשמות ההשקעות הזרות בארץ והשקעות של ישראלים בחו"ל.

 

מנתוני מאזן התשלומים של ישראל שמפרסמת היום (א') הלמ"ס מתברר, כי העלייה בעודף בחשבון השוטף ברבעון הראשון, בהשוואה לרבעון הקודם, נובעת משילוב של כמה גורמים: ירידה של כ- 400 מיליון דולר בגירעון בחשבון הסחורות וירידה של כ- 100 מיליון דולר בחשבון ההכנסות. ירידות אלה בצד הגירעונות קוזזו בחלקן על ידי ירידות בצד העודפים: ירידה של כ- 200 מיליון דולר בעודף בחשבון השירותים, וכן ירידה נוספת בעודף בחשבון ההעברות השוטפות.

 

המשמעות של העודף הנמשך זמן רב בחשבון השוטף של מאזן התשלומים היא שלפחות חלק מהתמורה של הפער החיובי שבין כלל היצוא והיבוא מועבר לארץ ומומר לשקלים. זרם זה של מטבע חוץ שמגיע לארץ הוא אחת הסיבות להתחזקות השקל מול הדולר, היורו ושאר המטבעות החשובים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x