הוצאות משרד רה"מ נחשפות: 19 אלף שקל על בגדים ו־10,000 על קפה בחצי שנה
משרד ראש הממשלה פרסם את רשימת ההתקשרויות שלו למחצית הראשונה של 2014, וכך נחשפו הסכומים העצומים מכספי הציבור שמשמשים בין היתר לסולר לחימום, נסיעות בכבישי אגרה, פרחים וכיפות
משרד ראש הממשלה פרסם היום את רשימת ההתקשרויות החיצוניות שלו לחציון הראשון של 2014, בהמשך לבקשת התנועה לחופש המידע לפרסום הוצאות כל משרדי הממשלה. מהרשימה עולה כי בתקופה המדוברת הוציא המשרד 10.3 מיליון שקל על שלוש נסיעות של ראש הממשלה בנימין נתניהו לחו"ל, שכללו שכירת מטוס — 833 אלף שקל על נסיעה לדאבוס בתחילת השנה, 5.6 מיליון שקל על נסיעה לארה"ב במרץ ו־3.8 מיליון שקל על נסיעה ליפן במאי.
- לפיד מתנגד להקמת מעון רשמי חדש לראש הממשלה
- כשנתניהו רוצה מיטה חדשה הוא צריך אישור מהעובדים שלו
- לפיד תקף את נתניהו: "שחיתות זה להזמין הביתה גלידה פיסטוק על חשבון הציבור"
המשרד מימן גם משלחות שונות לחו"ל, מבלי לפרט מי השתתף ברובן, בעלות של יותר מ־1.7 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2014. הטיסות שמשתתפיהן כן פורטו היו של סגן השר אופיר אקוניס לניו יורק בעלות של 27 אלף שקל, וכמה טיסות של שר האנרגיה יובל שטייניץ — בתפקידו הקודם כשר לעניינים אסטרטגיים — לוושינגטון ולהאג.
44 אלף שקל על תחזוקה שוטפת של בית רה"מ
משרד ראש הממשלה הוציא במחצית הראשונה של 2014 כ־50 אלף שקל על מזון למשרד בסניפי קו־אופ ישראל. סעיף הנקרא "הופעה ייצוגית לראש הממשלה" מסתכם בכ־19 אלף שקל באותה תקופה, ואילו על נסיעות של העובדים בכבישי אגרה ברחבי הארץ הוציא המשרד 62 אלף שקל.
הוצאה בולטת נוספת של המשרד היא על סולר להסקה שנרכש מחברת פז. אף שידוע שזהו אמצעי חימום יקר, הוצאות משרד ראש הממשלה (ונציבות שירות המדינה) עבור סולר להסקה בחודשים ינואר עד יוני בשנה שעברה — שכמובן כוללים רק חלק מהחורף — עמדו על 81 אלף שקל.
כ־10,000 שקל הוציא המשרד על קפסולות קפה של נספרסו ופולי קפה של פאוזה, וכ־3,000 שקל נוספים עבור קפה לבית ראש הממשלה. התחזוקה השוטפת של בית ראש הממשלה עלתה למשרד 44 אלף שקל בחצי שנה, ואילו על כלי מטבח לבית הוציאו יותר מ־11 אלף שקל ועל כלים חד־פעמיים כ־2,500 שקל. הכבלים של HOT בבתי ראש הממשלה עלו למשרד כמעט 14 אלף שקל בחצי שנה.
נתניהו צילום: איי אף פי משרד ראש הממשלה לא מסר נתונים על 2013
המידע שהתפרסם אתמול נמסר בעקבות בקשה רוחבית של התנועה לחופש המידע לקבל את כלל ההתקשרויות של כל משרדי הממשלה לשנת 2014. בשונה מכמה משרדים אחרים, שנעתרו לבקשת התנועה במלואה, משרד ראש הממשלה מסר נתונים על חצי שנה בלבד ולא מסר נתונים על 2013, כך שאין אפשרות לערוך השוואה.
דו"ח עדכני של התנועה לחופש המידע מגלה כי כמעט שנה לאחר כניסתה לתוקף של החלטת ממשלה המחייבת גופים ממלכתיים להעביר מידע פנימי לציבור, רק חמישה גופים פרסמו 18 התקשרויות חוזים והיתרים. גופים מרכזיים כמו משרדי הבריאות, הרווחה, החינוך והחוץ, לצד צה"ל והמשטרה, לא הגיבו לפניית התנועה או השיבו שהם בודקים את הנושא.
"במסגרת הבקשות הרוחביות שהוציאה התנועה לחופש המידע למשרדי הממשלה ולגופים נוספים, זכינו לקבל נתונים ממשרד ראש הממשלה רק על החציון הראשון של שנת 2014", אמרה מנכ"לית התנועה לחופש המידע אלונה וינוגרד ל"כלכליסט". "ברור שפרסום תמונת מצב מדויקת בנוגע להתקשרויות המשרד היא בקשה מורכבת, אך עם זאת יש לזכור שכמעט כל הגופים שהתנועה פנתה אליהם השיבו לבקשה באופן מלא ומפורט. כמו כן, ניתן לצפות ממשרד ראש הממשלה שיהווה דוגמה ליישום מיטבי של זכות הציבור למידע, ולא יפרש את הדרישה החוקית באופן צר, כפי שקורה לצערנו לעתים קרובות מדי".
ממשרד ראש הממשלה נמסר: "הניסיון לייחס לראש הממשלה נתניהו את כל ההתקשרויות שהתפרסמו בדוח מוטעה ומטעה. הדו"ח מפרט לא רק את הוצאות משרד ראש הממשלה, אלא גם התקשרויות משותפות המתייחסות גם למספר יחידות סמך ומשרדי ממשלה נוספים כמו נציבות שירות המדינה, המשרד לאזרחים ותיקים, מנהלת תנופה, מערך הגיור וגופים נוספים.
בנוסף, הסכומים כוללים גם את הוצאות המשרד לעניינים אסטרטגיים, משרד המודיעין, המטה לביטחון לאומי, מטה הסייבר הלאומי, הממונה על היישומים הביומטריים ארכיון המדינה והרשות לקידום מעמד האישה".