$
דו"ח מבקר המדינה 2015

בקרה רופפת של המועצה להשכלה גבוהה על העסקת הסגל האקדמי הבכיר

על פי מבקר המדינה, פיקוח רופף של הוועדה לתכנון ותקצוב על העסקת הסגל האקדמי הוביל לניפוח תקציבי המוסדות שנבחנו בעשרות מיליוני שקלים. כך תקציב המכון הטכנולוגי בחולון גדל ב-30 מיליון שקל, אונ' בן גוריון ב-3.2 מיליון שקל, ומכון הלב ב-13 מיליון שקל

הדס גליקו 16:0105.05.15
דו"ח מבקר המדינה המתפרסם היום חושף פיקוח רופף ולא מספק של המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג) ובכללה הוועדה לתכנון ותקצוב (הות"ת) על העסקת הסגל האקדמי שהובילה לניפוח תקציבי המוסדות שנבחנו בהיקף של עשרות מיליוני שקלים. החל בשנת הלימודים התשע"א משתמשת ות"ת במודל התקצוב החדש, לצורך קביעת התקצוב השנתי של המוסדות השונים. אחד מעקרונות המודל הוא מדד חדש שהתווסף - יחס סגל-סטודנט (יס"ס). היס"ס מתייחס להיקף המשרות של הסגל הבכיר, שמונה על פי הנחיות ההעסקה של ות"ת ומשולב בהוראה פרונטלית. ות"ת קבעה יס"ס שונה לכל מוסד בנפרד.

 

כדי לחשב את היס"ס, ות"ת משתמשת בדו"ח ממוצעי שכר ינואר של השנה הקודמת, שאותו היא מקבלת מכל מוסד ומוסד (כך למשל, דו"ח ממוצעי שכר ינואר 2014 משמש לתקצוב המוסדות בשנת הלימודים התשע"ה). משרד מבקר המדינה ערך השוואה בין דו"ח ממוצעי שכר ינואר לבין דו"ח מאגר נתוני הסגל של אוניברסיטת בן גוריון, המכון הטכנולוגי בחולון, מכון לב ומכללת ספיר.

 

סטודנט באונ' בן גוריון סטודנט באונ' בן גוריון צילום: חיים הורנשטיין

 

בדיווחי אוניברסיטת בן גוריון לשנים התשע"א-התשע"ג נכללו בסך הכול תשעה חברי סגל בכיר ששהו בשנת שבתון ובכל זאת דווחו כחלק ממצבת הסגל הבכיר. דיווח זה הוריד את היס"ס, ולפי חישובים שערך משרד מבקר המדינה הוא תרם להגדלת מרכיב ההוראה של האוניברסיטה על פי מודל התקצוב החדש בסכום כולל של כ-3.2 מיליון ש"ח בתקופה זו.

 

במכון הטכנולוגי בחולון מצא המבקר כי בדו"חות ממוצעי שכר ינואר לשנות הלימודים התשע"א-התשע"ד (המדווחים לוות"ת ומשמשים כאמור לחישוב היס"ס), כלל המכון בחולון במצבת כוח האדם שלו בין 20 ל-30 חברי סגל זוטר, חברי סגל בכיר שהיו בשנת שבתון וחברי סגל בכיר אשר הועסקו בחוזה העסקה אישי, וזאת בניגוד להנחיות ההעסקה של המל"ג. בעשותו כן גרם המכון להגדלת התקציב שהועבר אליו בשנים אלה בגין מרכיב ההוראה, בסכום כולל של כ-30 מיליון שקל.

 

לגבי מכון לב טוען המבקר כי בשנת הלימודים התשע"ד היו במכון לב 106.9 משרות של חברי סגל אקדמי בכיר, אשר מתוכן 44.8 משרות היו של סגל הוראה במינוי מיוחד וסגל הוראה חדש. אף שחברי סגל אלה לא קיבלו אישור של ועדת המינויים המוסדית, כנדרש בהנחיות ההעסקה של מל"ג, הם הובאו במניין חישוב היס"ס. בשל כך גדל מרכיב ההוראה של מכון לב בצורה משמעותית - בכ-25% - והמכון תוקצב ביתר של כ-13 מיליון ש"ח בשנה זו.

 

לגבי מכללת ספיר לא מציין הדו"ח חריגות דיווח שהובילו לניפוח התקציב אולם בדיקת מבקר המדינה העלתה, כי למרות הקביעה בתקנון ההעסקה של מכללת ספיר, התקבלו חברי הסגל הבכיר בין השנים 2010-1998 ללא אישורה של ועדת המינויים המוסדית. כמו כן העלה הדו"ח כי ההחלטות על המינויים לא תועדו בפרוטוקולים, ולכן לא ניתן לבדוק את תהליך קבלת ההחלטות או לערער עליו.

 

מהמועצה להשכלה גבוהה והוועדה לתכנון ותקצוב (מל"ג ות"ת) נמסר כי הדרג המקצועי במל"ג-ות"ת כבר החל בבדיקת דו"ח המבקר והערותיו. אנו נפעל להפנמת ההערות הרלבנטיות מהדו"ח גם במסגרת הליך גיבוש תכנית החומש הקרובה למערכת ההשכלה הגבוהה אשר מתחיל בתקופה הקרובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x