בעיית דרעי: זה שהכי מכיר את משרד הפנים הוא שיזמין הכי הרבה ביקורת
המינוי של יו"ר ש"ס למשרד שבעקבות פעילותו בו הוא הורשע בקבלת שוחד הוא תפוח אדמה לוהט במיוחד עבור נתניהו
ראש הממשלה בנימין נתניהו עוד לא החל להרכיב ממשלה, אבל אחד המינויים המיידים על השולחן הוא זה של יו"ר מפלגת ש"ס אריה דרעי לשר הפנים. דרעי אמור לחזור למשרד שבעקבות פעילותו בו הורשע בקבלת שוחד, עבירות מרמה והפרת אמונים, וישב כשנתיים בכלא בתחילת העשור הקודם. התנועה לאיכות השלטון, שעתרה בזמנו לבג"צ על חזרת דרעי לחיים הפוליטיים, מתכננת מחאה נגד המינוי.
- אריה דרעי: נגדיל את מיסוי העשירים ונבטל מע"מ על מוצרי יסוד
- אריה דרעי פרסם הצהרת הון: שוויו הכולל - 4.8 מיליון שקל
- יו"ר ש"ס אריה דרעי הגיש מכתב התפטרות ליו"ר הכנסת
אם ימונה לתפקיד יש כמה דברים שיהיה על דרעי לתת עליהם את הדעת. כך למשל כל נושא חלוקת ההכנסות מארנונה, בעיקר בין מועצות אזוריות לעיירות פיתוח, נושא שנמצא בעיצומה של עבודה. סוגיית הארנונה היא בכלל סוגייה מרכזית, אחרי שנים של הזנחה והתעלמות מצד שרים רבים, ואם דרעי באמת ירצה לקיים את הבטחותיו בנוגע ל"שקופים", חלוקת הכנסות והטיפול בנושא הארנונה יצטרכו להיות מרכזיים בסדר יומו.
נושא נוסף שמסקרן לראות כיצד דרעי יתמודד איתו הוא הפירוש הליברלי של השר לשעבר גדעון סער לחוק השבות, כשקבע כי יהודים יוכלו לעלות לישראל עם בני זוג חד־מיניים שאינם יהודים. גם נושא שעון החורף, שקיצורו זכה לביקורת מחוגים חרדיים, יהיה מבחן עבור דרעי, שכבר ציטט בעבר את הרב עובדיה יוסף המנוח: "יום כיפור הוא קדוש, לא השעון".
מרבית בכירי משרד הפנים כבר התחלפו מאז זמנו של דרעי, אך זקני המשרד מתארים את תקופתו כתקופה של עשייה. דב קהת, מי שהיה מנכ"ל המשרד תחת דרעי בין 1988–1991, זוכר לטובה את העבודה המשותפת. "דרעי איש מבריק, הוא ידע בעל פה את כל תקציבי הרשויות המקומיות על סעיפיהם השונים והוא מבין את חשיבות מערכת השלטון המקומי", אמר קהת ל"כלכליסט", "תפיסתו היא תמיד איפה לקדם ולשפר, ולא להיכנס לפינות מיותרות".