מערכת הבריאות: העברת כספים לבתי החולים
להציל את הרפואה הציבורית ולהסיק מסקנות מוועדת גרמן
יש לוודא שכסף מהתקציב יגיע לתוך מערכת הבריאות ויתועל לטובת הוספה של לפחות 300 מיטות לשנה במשך שלוש־ארבע שנים, חלקן הגדול בפנימיות וחדרי מיון, וכן תקנים לרופאים, אחיות וכוח עזר סיעודי ותקציב נפרד לצורך בינוי חדרים ומחלקות.
- ליצמן: "כשאחזור למשרד הבריאות דו"ח גרמן יבוטל"
- רפורמת גרמן: טיפול קוסמטי במקום טיפול שורש
- גרמן: "אינטרסים כלכליים כבדים לוחצים שלא לפגוע ברפואה הפרטית"
אם יש דבר אחד שאפשר ללמוד מכישלון השרה היוצאת יעל גרמן במימוש מסקנות הוועדה שעמדה בראשה לצמצום הרפואה הפרטית והרחבת הפעילות הציבורית, הוא שמה שלא נעשה בשנה הראשונה בתפקיד לא ייעשה בכלל.
לכן העברת כספים ייעודיים לבתי החולים, כמו כל רפורמה אחרת שירצה להעביר שר הבריאות הבא, חייבת להיות מוגדרת כבר בהסכם הקואליציוני של המפלגה שתקבל את תיק הבריאות בליווי לוח הזמנים לאישור והתקציב הנדרש לכך.
לדוגמה, ח"כ יעקב ליצמן, שרוצה מאוד לחזור ולעמוד בראש המשרד, כבר הודיע בעבר כי כשיחזור לקואליציה יכניס את החלתו של ביטוח סיעודי ממלכתי לתוך ההסכם הקואליציוני.
האתגרים הצפויים להשגת התחייבות זאת יגיעו ממשרד האוצר שמתקמץ בתקציב, קופות החולים שרוצות את התקציבים לעצמן ואולי אף מצד הרופאים הבכירים, מנהלי בתי החולים הגדולים וההסתדרות הרפואית. על שר הבריאות החדש להתנגש עם גורמים אלו כבר בימיו הראשונים בתפקיד בכדי שיעריכו אותו לאורך הקדנציה ויתנו לו את השקט הדרוש.
הסדק באמון במערכת הבריאות הציבורית הוא שמגביה את הר הכסף של המערכת הפרטית והוא ימשיך להתרחב עד שיסתיימו המראות הקשים של הזקנה במסדרון.