$
דו"ח המבקר 2014

דו"ח המבקר 2014

נכשל המבצע של רשות המסים והמשטרה למאבק בפשיעה: קנסות של 950 שקל

לפי הדו"ח, שני הגופים לא הגדירו בצורה מסודרת את שיתוף הפעולה המודיעיני ביניהם; מרבית התיקים נסגרו אחרי חקירה אחת בלבד

רוני זינגר 16:2129.10.14

אחרי שנים רבות שבהם תמיד נשאלה השאלה "מאיפה לעבריין הזה היה כסף לקנות את רכב היוקרה שלו", החליט הממשלה לעשו משהו בנידון. ב-2009, עם הרבה כוונות ותקווה לפריצת דרך, הכריזו רשות המסים ומשטרת ישראל על שילוב זרועות. המבצע המיוחד נועד בין היתר, לחייב כ-400 עבריינים להגיש דו"חות שנתיים ולהצהיר על רכושם. אלא שלפי דו"ח מבקר המדינה שפורסם היום, במבצע התגלו ליקויים רבים.

 

בדיקת מבקר המדינה העלתה כי רשות המסים והמשטרה לא הגדירו בצורה מסודרת את שיתוף הפעולה המודיעיני ביניהן, והשלכות חשיפה מודיעינית כזו מחוץ למשטרה לא נבחנו לעומק. המשטרה ביקשה מרשות המסים - וקיבלה - מידע על כמה מאות עבריינים; ואולם בתמורה, כאשר הרשות ביקשה מידע משלים - היא לא קיבלה אותו, למרות פניות חוזרות למשטרה.

 

הבדיקה העלתה, כי יחידת "יהלום", יחידת החקירה שהוקמה ברשות המסים לצורך שיתוף הפעולה עם המשטרה במבצע, טיפלה בתיקי העבריינים טיפול קצר ולא יעיל; מרבית התיקים נסגרו אחרי חקירה אחת בלבד, ובסך בכל - 15 עבריינים קיבלו קנס של 980 שקלים בלבד.

 

המבקר יוסף שפירא מגיש את הדו"ח לח"כים יולי אדלשטיין ואמנון כהן המבקר יוסף שפירא מגיש את הדו"ח לח"כים יולי אדלשטיין ואמנון כהן צילום: עומר מסינגר

 

גם בטיפול השוטף התגלו ליקויים: לא פעם הגישו עבריינים דו"חות ריקים אבל במחשבים של רשות המסים נרשם שהגישו דו"חות כחוק, הנתונים לא אומתו - ובאופן כללי, הדו"חות שהוגשו לא נבדקו בזמן.

 

מטרת המבצע של הרשות - לאתר ולרשום עבריינים שיש להם הכנסות מפעילות לא חוקית במערך המס והרחבת בסיס הדיווח - לא צלחה. נפתחו תיקים רק ל-61 עבריינים, 8 כבר נסגרו ועוד 33 ייסגרו בקרוב.

 

בשורה התחתונה, לפי המבקר, המבצע לא הצליח בשל תכנון לקוי מצד הרשות והמשטרה, אי-שיתוף פעולה מודיעיני מצד המשטרה ופעילות לקויה של הרשות במישור האזרחי והחקירתי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x