$
משפט

ביהמ"ש אישר: תספורת של 40% לנושי קרן אור שקרסה

בעלי השליטה בקרן שעל פרסומיה השקיעה בתמ"א 38, חיליק טפירו ואמיר בירמן, יחזירו ביחד כ-16 מיליון שקלים מתוך חוב של כ-61 מיליון שקלים לכ-480 המשקיעים. ההסדר אישי לטפירו אושר למרות שלא הושג הרוב הדרוש לו באסיפת הנושים

תומר גנון 13:2430.09.14

איש הביטוח חיליק טפירו יעביר 7.5 מיליון שקלים במשך חמש השנים הקרובות לנושי קרן ההשקעות אור שקרסה, והותירה אחריה חובות של כ-61 מיליון שקלים לכ-480 משקיעים. כך קבע אתמול שופט בית המשפט המחוזי בחיפה, עדי זרנקין, שאישר את הסדר שהציע טפירו, על אף שההסדר לא זכה לרוב הדרוש בחוק באסיפת הנושים.

 

ביחד עם הסדר הנושים שאושר לשותפו של טפירו בקרן, עו"ד אמיר בירמן, לפיו הוא ישב בחמש השנים הקרובות לקופת הפירוק 7.8 מיליון שקלים, עומד ההחזר הצפוי לנושים על כ-16 מיליון שקלים. בקופת הפירוק ישנם כ-5 מיליון שקלים. בנוסף צפויים לזרום לקופה כ-15 מיליון שקלים נוספים ממימוש נכסים. בשורה התחתונה ההסדר צפוי "לגלח" כ-40%-50% מהחוב לנושים, זאת כמובן במידה וכל הכספים אכן ישולמו.

 

העובדים והמשקיעים בקרן אור, שעל פי פרסומיה השקיעה בפרויקטים של תמ"א 38, הגישו בקשת פירוק נגדה לפני כארבעה חודשים. זאת לאחר שרשות ניירות ערך הודיעה כי היא אוסרת על הקרן להמשיך לגייס כספים מבלי לפרסם תשקיף. במהלך חייה גייסה הקרן כ-80 מיליון שקלים, תוך הבטחה לתשואות גבוהות של 8.5% לשנה ו-23% לשנתיים. בתמורה לכספים שגויסו קיבלו המשקיעים ערבות אישית מטפירו, המיוצג על ידי עו"ד שלום גולדבלט ממשרד גולדבלט, גינדס, יריב. לגבי חלק מהכספים, 22 מיליון שקלים, ניתנו בנוסף ערבויות אישיות של בירמן.

  

חיליק טפירו חיליק טפירו

 

"בעקבות כתבות תחקיר בעיתונות על פעילותה של החברה", כתב השופט זרנקין, "החלה רשות ני"ע לבדוק את התנהלותה. בעקבות בדיקתה, אסרה על החברה את המשך גיוס הכספים מקרב הציבור. החברה הפסיקה את פעילותה, וחדלה מלפרוע את ההלוואות שנטלה מן הציבור. במקביל אף היחסים בין טפירו ובירמן עלו על שרטון והם חתמו על הסכם פירוד".

 

זרנקין כותב בהחלטתו כי בניגוד להסדר שהציע בירמן לנושים כדי להחזיר את חובותיו האישיים, שני הסדרים שהציע טפירו נדחו על ידיהם. באסיפת הנושים האחרונה שהתקיימה לפני כשבועיים, כותב זרנקין, תמכו 73.9% מהנושים בהסדר המשופר של טפירו – פער של 1.1% מהנדרש בחוק (75%). למרות זאת, ובעקבות עמדתם של המנהל המיוחד, עו"ד ליאור מזור, והכנ"ר, החליט זרנקין לאשר את ההסדר.

 

"אני סבור כי ההסדר המוצע הוא טוב והוגן וצודק ביחס לכלל הנושים, המחזיקים בערבותו האישית של טפירו (כ-40 מיליון שקלים, ת.ג), ובכלל זה אלו אשר הביעו התנגדות לו", כותב זרנקין. "התרחיש הסביר שיקרה, ככל שההסדר לא יאושר, כי יימשכו הליכי פשיטת הרגל נגד טפירו. הליכי מימוש הבטחות של הנושים המובטחים בחברותיו (בנק פועלים, ת.ג), אינו מבטיח גדולות ונצורות לנושי טפירו".

 

זרנקין הוסיף כי "הנכס העיקרי ממנו עתידים הנושים להיפרע הינו חברת סוכנות הביטוח שבשליטת טפירו. הכנסת משקיע שירכוש 55% מפעילותה יאפשר פירעון התחייבויותיה. כך תישמר יכולתה לפעול כעסק חי ולתת שירות לאלפי לקוחותיה בתחום הביטוח הפנסיוני, ומפעילותה זו יפרעו התשלומים על פי ההסדר המוצע.  

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x