$
קיימות בעולם

קפיטליזם 3.0

רובוט טוב

פתרון חדש והומני לחקלאים ולחברות התעופה: רובוט המחקה עוף דורס מסוגל להבריח ציפורים ביעילות מבלי לפגוע בהן

איתי להט 08:4120.08.14

מקרים של פגיעת ציפורים בכלי תעופה הם בעיה קבועה בעולם. רק לפני חודש פגעה חסידה במטוס של איזי ג'ט בעת ההמראה, אווז גרם להתרסקות של מסוק צבאי אמריקאי בבריטניה, בואינג 757 גרמני נאלץ לחזור לשטוטגרט אחרי ששאב ציפור למנועו, ושלושה מטוסים של טייסת האקרובטיקה הבריטית "החצים האדומים" נפגעו מציפורים.

 

העוף הדורס המכני של Clear Flight Solutions. מבריח 75% מהציפורים העוף הדורס המכני של Clear Flight Solutions. מבריח 75% מהציפורים

 

ציפורים וכלי טיס הם לא סיפור אהבה גדול, זו הסיבה גם שבגינה שדות תעופה בעולם הכריזו מלחמה על להקות הציפורים, שאוהבות להתגורר בסמיכות לשטחים הרחבים שמהם גם ממריאים מטוסים. בשדה התעופה של סאות'המפטון הבריטי השתמשו בקרן לייזר וברמקולים שמחקים קריאות מצוקה של ציפורים בכדי להתמודד עם הבעיה. שדות תעופה אחרים נוקטים בצעדים קיצוניים יותר. ביוני האחרון הורעלו מאות ציפורים בשדה התעופה של יוסטון. הסרטונים שצילמו עוברים ושבים מתעדים ציפורים נופלות מהשמיים ומפרפרות בייסורי גסיסה על האדמה.

 

על פי הנתונים שאספה התאחדות פגיעת הציפורים העולמית (כן, יש דבר כזה), התופעה הזו עולה לחברות תעופה ושדות תעופה בעולם כמיליארד דולר בשנה. ציפורים הן לא רק מפגע בטיחותי לתעופה, הן גם נוטות להתקהל במזבלות ולהפיץ מחלות ורעלנים שמחלחלים אל שרשרת המזון. חברה קטנה מהולנד היא זו שמצאה את הפתרון היצירתי החדש לבעיה - רובוט מעופף. הרובוט מיוצר בהדפסת תלת־ממד מניילון מחוזק בסיבי זכוכית, ונראה ומתנהג בדיוק כמו ציפור טרף. בינתיים, החברה, Clear Flight Solutions שמה, מתנסה בפיילוטים עם שני חיקויים ריאליסטיים של נץ ונשר קירח. הרובוט התגלה כיעיל להחריד - על פי שני הפיילוטים, הוא הצליח להבריח ממזבלות כ־75% מהציפורים במקום, שלא חזרו לנסות את מזלן.

 

על פי המפתחים, סוד הצלחתו של הרובוט המעופף נעוץ בחיקוי המדויק של תנועת כנפיים וצללית. השילוב של שני האלמנטים הללו הוא מה שמפעיל את אינסטינקט ההימלטות אצל ציפורים. ככל שהרובו־ציפורים הללו נאמנות יותר למציאות, כך גם גוברת הצלחתן בגירוש להקות ציפורים ממרחב אווירי.

 

לטכנולוגיה הזו יש יותר מלקוח אחד - לא רק שדות תעופה ומזבלות ייהנו ממנה, גם סקטור החקלאות, על הדחלילים המיושנים שלו, משווע לפתרונות מהסוג הזה. חקלאים לא אחת נאלצים לזרוע שדות יותר מפעמיים בשל פשיטת להקות ציפורים על זרעים, והיכולת לרסס גידולים מבלי לפגוע בציפורים בסביבה היא מוגבלת ביותר כיום. הרובו־ציפור ההולנדי ייצא לשוק ב־2015. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x