בלעדי לכלכליסט
בנק דיסקונט שם על המדף את הפעילות בלונדון
מנכ"לית הבנק, לילך אשר־טופילסקי, בוחנת אפשרות להיפרד מהסניף הבריטי כחלק מאסטרטגיית התייעלות. הסניף היה אחראי ל־1.3% מההכנסות הקבוצה כולה ב־2013
ממשיכים לחפש דרכי התייעלות: מנכ"לית דיסקונט, לילך אשר־טופילסקי, בוחנת בימים אלו אפשרות למכירת סניף הבנק בלונדון, כך נודע ל"כלכליסט".
- מנכ"לית דיסקונט מתחילה לצמצם: תבוטל חטיבת התפעול
- 8 כיסאות מתפנים בדירקטוריון דיסקונט, ישראל מימון מתמודד
- הלחץ הציבורי עבד: יוסי בכר ויתר על בונוס של 1.5 מיליון שקל
המכירה של הסניף נשקלת בימים אלה בהנהלת דיסקונט כחלק מהתוכנית האסטרטגיית הכוללת שאמור לפרסם הבנק בעוד כחודש. דיסקונט לונדון החל את פעולותו ב־1982 ומעסיק כ־30 עובדים. הסניף נמצא תחת סמכותה הישירה של החטיבה העסקית בבנק, בראשות אורית אלסטר. הסניף כולל פעילות שמתמקדת במתן שירותי בנקאות עסקית ומסחרית ללקוחות ישראלים ומקומיים ולחברות בבריטניה ובמערב אירופה. עיקר פעילות הסניף עוסקת במתן אשראי למגזר הנדל"ן, למלונאות ולמימון פעילות סחר חוץ בענף הדלקים והאנרגיה. הסניף בלונדון כולל גם פעילות של בנקאות פרטית ללקוחות אמידים. את 2013 סיים הסניף בלונדון עם הכנסות של כ־100 מיליון שקל – 1.3% מהכנסות הקבוצה כולה.
תוכנית ההתייעלות תכלול צמצום בשטחי סניפים של הבנק, אך ככל הנראה לא תכלול תוכנית פרישה ברצון בעקבות העליות הגבוהות שיש באופוציה זו.
רק בתחילת השבוע הודיע דיסקונט כי יצמצם את מספר החטיבות בבנק ויבטל את חטיבת התפעול שפעילותיה תפוצל לשתי חטיבות שונות. בהתאם, גם מספר חברי הנהלת הבנק יצומצם. הצעדים הראשונים של תוכנית ההתייעלות הם טיפה בים כאשר הנושא החשוב ביותר יהיה תוספות השכר האוטומטיות של העובדים שמשפיעות באופן משמעותי על מבנה ההוצאות של הבנק. את שנת 2013 סיים הבנק עם יחס היעילות (היקף ההוצאות התפעוליות מסך ההכנסות של הבנק) הגרוע ביותר במערכת – 78%. ברבעון הראשון של 2014 יחס היעילות כבר עמד על 81%. בנק דיסקונט מסר ל"כלכליסט" כי "במסגרת הבחינה האסטרטגיית הרב שנתית נבחנים כל תחומי הפעילות בבנק ובעניין זה לא התקבלה כל החלטה".