במקום השקה מיזם הסיבים האופטיים עושה עוד ניסוי
חברת החשמל המקימה את המיזם עורכת ניסוי משתמשים נוסף בטירת הכרמל, ארבע שנים אחרי הניסוי הקודם בקריית שמונה. החיבור המסחרי של לקוחות ממשיך להתעכב
חברת IBC, המקימה את מיזם הסיבים האופטיים על גבי תשתיות חברת החשמל, עורכת בימים אלו ניסוי משתמשים נוסף בטירת הכרמל במסגרתו חוברו מספר דירות לרשת החדשה. מדובר למעשה בניסוי שני שנערך במיזם הסיבים כשהראשון התקיים בקריית שמונה ב-2010.
- משרד התקשורת מקים צוות לסיוע לחברת הסיבים IBC
- חברת הסיבים האופטיים פותחת את ההרשמה לחיבור לפרויקט
- IBC: "קופסת המדיה החדשה של HOT - הטעיית הציבור"
ב-IBC מצהירים כי יתחילו בפריסה אמיתית ובחיבור מסחרי של בתים ראשונים כבר בשבועות הקרובים, כאשר העיר הראשונה שבה יחל החיבור תהיה באר שבע. אלא שמדובר בעיכוב משמעותי ביחס ללוח הזמנים המקורי עליו התחייבה IBC ועליו הצהירו בחברת החשמל.
בטקס קבלת הרישיון ממשרד התקשורת בסוף אוגוסט הצהיר מנכ"ל חברת החשמל אלי גליקמן כי החברה ערוכה להתחיל בפריסת הסיבים ב-1 בנובמבר וחיבור הלקוחות יתחיל מספר שבועות אחר כך. אולם אז הסתבכו העניינים מול ועד העובדים בחברה שהשבית את הפעילות בדרישה לקבל אחוזים במיזם.
מיזם הסיבים הוא פרויקט משותף של חברת החשמל (40%), שמשמשת כקבלן העבודות בפרויקט, לבין קבוצת משקיעים בראשות ויה אירופה השבדית (60%), שמממנת את הפרויקט.
בחודש נובמבר העריך מנכ"ל IBC דני לאובר כי המיזם יחבר לקוחות לתשתית בחצי הראשון של 2014, אך גם הערכה זו לא התממשה. עבור IBC כל עיכוב בהשקת הפרויקט ועבודות הפריסה עלול להיות קריטי, בהתחשב בכך שמתחרותיה הפוטנציאליות ובעיקר בזק מרחיבות את פריסת הסיבים עד הבית בקצב מהיר.
בזק צפויה לחבר כמיליון בתי אב לתשתית סיבים עד סוף השנה. החברה לא הופכת את התשתית לפעילה בשלב זה אך תעשה כן ברגע שתרגיש שהלקוחות רוצים מהירויות גבוהות יותר ממה שהיא מספקת היום – 100 מגה. כך מאבדת IBC את היתרון שלה בשוק והוא הטכנולוגיה המתקדמת.
חברת IBC העלתה לאוויר בסוף אפריל אתר אינטרנט שאפשר למתעניינים להירשם לפרויקט. בחברה טוענים כי עשרות אלפים נרשמו ועל בסיס מאגר זה נבנתה תוכנית הפריסה העתידית של החברה. אלא שבינתיים הנרשמים לא קיבלו עדיין כל תשובה מ-IBC.
מיזם הסיבים האופטיים אמור לבנות תשתית תקשורת קווית מתקדמת על גביה ניתן יהיה להעביר אינטרנט במהירות 1 גיגה-ביט – פי 10 מהמקסימום היום. אולם המיזם השאפתני, שאמור לחדור לשוק רווי מעורר לא מעט ספקות. הפריסה של תשתית בכל רחבי המדינה תעלה מיליארדי שקלים שלא ברור מהיכן יגיעו.
הספקות מתגברים כיוון ש-IBC לא הגיעה להסכם שיתוף פעולה עם פרטנר וסלקום, שני הלקוחות הפוטנציאליים הגדולים שלה, עד כה. ההערכה היתה שסלקום ופרטנר ירצו לחכור את התשתית ולמכור עליה עוד שירותים ללקוח. IBC חתמה עד כה על הסכמים רק עם מפעילים קטנים יחסית כמו אקספון וטריפל סי. המיזם יפעל במודל סיטונאי לפיו הוא ימכור את השימוש בתשתית לחברות אחרות שימכרו שירותים ללקוח הסופי על גביהן.