רשות ההגבלים: 6 יזמי נדל"ן תיאמו מכרז לרכישת קרקע בירושלים
הרשות הודיעה למעורבים על כוונתה להגיש נגדם כתב אישום בכפוף לשימוע. על פי החשד אחת הקבוצות שהתמודדה במכרז שילמה 1.2 מיליון דולר לקבוצה השנייה כדי שלא תתחרה במכרז לרכישת 6 דונם בשכונת גאולה
רשות ההגבלים העסקיים תגיש כתב אישום בכפוף לשימוע נגד 6 יזמי נדל"ן על תיאום מכרז לרכישת קרקע בירושלים.
לטענת הרשות, בחודש מאי 2007 פרסמה חברת בת של הסוכנות היהודית מכרז למכירת 6 דונם בשכונת גאולה בירושלים. על פי החשד, בטרם הליך ההתמחרות הסופי, הסכימו ביניהן שתי קבוצות שהתמודדו במכרז, קבוצת צינוירט-אייזנבך וקבוצת אייזנברג-שטיצר, כי הראשונה תשלם 1.2 מיליון דולר בתמורה לכך שהשנייה לא תתחרה על הקרקע, ותדאג לכך שגם המתמודדים האחרים במכרז לא יתחרו בקבוצת צינוירט-אייזנבך.
הצדדים פנו לעו"ד חיים נובוגרוצקי כדי שינסח עבורם את ההסכם, עליו חתמו לבסוף אהרון אייזנברג ואברהם צינוירט. על פי החשד, נובוגרוצקי הסווה את ההסכם כך שייראה תמים, על מנת להסתיר את תוכנו האמיתי מהרשויות. בסופו של יום, במכרז אכן זכתה קבוצת צינוירט בקרקע תמורת סכום של כ-8.52 מיליון דולר.
הרשות הודיעה למעורבים - אברהם צינוירט, אהרון אייזנברג, פסח אייזנבך, דוד מינצברג, נפתלי שטיצר ועו"ד חיים נובוגרוצקי - על כוונתה להגיש כתב אישום נגדם, וכי עומדת בפניהם האפשרות להעלות את טיעוניהם במסגרת הליך שימוע בטרם הגשת כתב אישום.
חקירת הרשות נעשתה בשיתוף פעולה עם משטרת ישראל, והחלה בעקבות פסק דינה של השופטת מיכל אגמון גונן מאוקטובר 2010. פסק הדין ניתן לאחר שבין הצדדים התגלע סכסוך בדבר התשלום שקבוצת צינוירט הייתה אמורה להעביר לקבוצת אייזנברג, שהגיע לפני כן גם לבוררות בפני בית הדין של העדה החרדית בבני ברק. בית המשפט קבע כי מדובר בהסכם בלתי חוקי לתיאום מכרז ועל כן ההסכם הוא בלתי אכיף.
טרם התקבלה תגובת המעורבים בפרשה.