משרד התקשורת: בזק לא מעבירה לנו נתונים חיוניים
תכתובת בין משרד התקשורת לבזק שהגיעה לידי "כלכליסט" חושפת מאבק סביב הרפורמה לפתיחת שוק התקשורת הקווית לתחרות
המאבק בין בזקלמשרד התקשורת על הרפורמה בשוק התקשורת הקווית ממשיך, כך עולה מהתכתבויות שהגיעו לידי "כלכליסט".
במסגרת הרפורמה תידרש בזק לאפשר לחברות אחרות להשתמש בתשתית הקווית שלה, וכך יגדל מספר השחקנים בשוק שכיום נשלט על ידי הדואופול של בזק ו־HOT, מבלי לפרוס עוד תשתיות בתהליך יקר וארוך.
בזק כבר עתרה בעבר לבג"ץ בטענה שמשרד התקשורת מסתיר ממנה מסמכים וקובע תעריפים נמוכים מדי להחכרת התשתית, ובפשרה שהושגה התחייבו הצדדים לדיאלוג. אלא שבמכתב ששלח בשבוע שעבר סמנכ"ל כלכלה במשרד התקשורת הרן לבאות לסמנכ"לית הרגולציה של בזק, שרון פליישר־בן יהודה, נטען כי דווקא בזק היא זו שמעבירה מידע לא מספק, שלא מאפשר לבדוק את טענתה כי תעריפי החכרת התשתית נמוכים.
לבאות מציג שורת מסמכים שבזק לא מעבירה, בהם פירוט מיקום ארונות התקשורת של בזק – כשבזק טוענת כי גורמים ביטחוניים הורו לה שלא למסור את המידע ובמשרד התקשורת אומרים כי קיבלו את כל האישורים הבטחוניים הדרושים.
מאבק נוסף מתנהל סביב הכללת שירותי הטלפוניה הקווית של בזק ברפורמה. עבור בזק הדרישה למכור למתחרות את הטלפוניה הקווית מהווה איום מהותי.
במכתב של פליישר־בן יהודה למשרד התקשורת היא טוענת כי אין הצדקה להכללת שירותי הטלפוניה ברפורמה, מכיוון שכבר מתקיימת בהם תחרות וסלקום ופרטנר גייסו מעל 400 אלף מנויים. מלבד זאת טוענת בזק כי "בחנה את הנושא ומסיבות שונות הרשת שלה אינה בנויה באופן המאפשר אספקת שירותי טלפוניה במתכונת שוק סיטונאי".
היועצת המשפטית של משרד התקשורת, דנה נויפלד, דוחה בתשובתה את דברי בזק וטוענת כי החברה יכולה לבצע שדרוגים שיאפשרו לה לספק טלפוניה קווית למתחרות.