$
בארץ

100 רשויות מקומיות ביקשו ממשרד הפנים לייקר ארנונה

שר הפנים גדעון סער אמנם הורה לא לאשר העלאות חריגות בארנונה ב־2015, אך ברשויות המקומיות עדיין מבקשים להגדיל הכנסות

עמרי מילמן 07:5620.05.14

כ־100 רשויות מקומיות הגישו בקשות למשרד הפנים להעלאות חריגות של מסי הארנונה המוטלים על תושביהן, כך לפי איגוד לשכות המסחר. מדובר בהעלאות שהן מעבר ל"טייס האוטומטי" שעומד על 3.66%. רק לפני חודש נחשף ב"כלכליסט" כי שר הפנים גדעון סער הנחה את אנשי המקצוע במשרדו לא לאשר העלאות חריגות בארנונה ב־2015. העלאה חריגה של תעריפי הארנונה מותנית באישור שרי הפנים והאוצר, והחלטתו של סער טעונה הסכמה של האוצר.

 

שר הפנים, גדעון סער שר הפנים, גדעון סער צילום: עמית שעל

 

אם סער אכן יעמוד במילתו הוא יידרש לסרב ל־100 הפניות החדשות, בראשן בקשתה של עיריית ירושלים להעלות ב־15% את הארנונה למגורים ולמשרדים וכן בנקים, חניונים ומרפאות. בקשות בולטות נוספות הגישו עיריית תל אביב יפו, שביקשה להעלות את הארנונה ב־1.3% עבור משקי בית ועסקים; עיריית חיפה שביקשה להעלות את הארנונה ב־1.34%; ועיריית באר שבע שביקשה לאשר העלאה של 5% בארנונה למגורים.

 

לא ברור אם התנהלותן של הרשויות המקומיות בזבזנית, או שמראש השיטה עקומה, אך מה שברור הוא שמי שמשלם על כך את המחיר בסופו של דבר זה הם האזרחים עצמם, שללא כל פיקוח או החלטה של המדינה והכנסת זוכים לעוד ועוד מיסים.

 

"רשויות רבות קיבלו אישורים להעלאות חריגות בסיווגים שונים שנה אחר שנה, או שקיבלו אישורים לשינויי הגדרות בצו הארנונה באופן שייקר משמעותית את התעריפים", מסבירים עו"ד איתי כהן ועו"ד יונתן יצחק ממשרד עו"ד פלג, כהן, דויטש העוסק במיסוי עירוני.

 

"עיריית תל אביב מגישה בקשות מידי שנה לשינויי הגדרות וסיווגים בצו הארנונה באופן שגורם לייקור תעריפים. ב־2013 הותר לעיריית תל אביב לייקר תעריפים של 'בתי חולים וקופות חולים' וב־2012 הותר לה לייקר תעריפים של 'משרדים ושירותים'".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x