$
בארץ

נחשף בכלכליסט

לאומי קארד חתמה על הסכם סליקה עם ענקית כרטיסי האשראי הסינית

ההסכם יהפוך את לאומי קארד לסולקת הראשונה בישראל של יוניון פיי. מדובר ברישיון סליקה שיאפשר לבתי העסק שעובדים עם לאומי קארד לקבל עסקאות על רכישות שיבוצעו באמצעות כרטיסי החברה הסינית

תומר ורון 13:0214.05.14

חברת כרטיסי האשראי לאומי קארד חתמה הבוקר (ד') על הסכם שיהפוך אותה לסולקת הראשונה בישראל של ענקית כרטיסי האשראי הסינית - יוניון פיי, כפי שנחשף בכלכליסט. לאחר משא ומתן ממושך שארך שלוש-ארבע שנים הגיעו הצדדים להבנות. בשלב הראשון מדובר ברישיון סליקה בלבד שיאפשר לבתי העסק שעובדים עם לאומי קארד את האפשרות לקבל עסקאות על רכישות שיבוצעו באמצעות כרטיסי האשראי הסינים - דבר שכאמור לא אפשרי היום.

יוניון פיי היא אמנם לא חברה מוכרת בישראל כמו ויזה או מאסטר קארד אך מדובר בשחקנית עוצמתית שמתחרה עם שתי הענקיות העולמיות. החברה הסינית היא החברה הגדולה בעולם במספר כרטיסי אשראי והיא הנפיקה כ-4 מיליארד כרטיסים מאז שנוסדה במרץ 2002. ב-2013 רשמה יוניון פיי עסקאות בהיקף של כ-5 טריליון דולר, מה שמיקם אותה כשנייה בעולם (אחרי ויזה עם 8 מיליארד). על פי דוח של חברת המחקר נילסן, אם בוחנים את כרטיסי האשראי מסוג קרדיט (ולא מחשיבים גם את הדביט) - ב-2013 עקפה יוניון פיי את ויזה בהיקף הרכישות בכרטיסים שלה.

 

מעמד החתימה בין נציגי לאומי קארד ויוניון פיי, הבוקר מעמד החתימה בין נציגי לאומי קארד ויוניון פיי, הבוקר צילום: יוניון פיי אינטרנשיונל

 

יוניון פיי נהנית ממעמד של מונופול בסין כאשר היא החברה היחידה בשוק הסינית ושולטים בה אחזקה משותפת של 88 בנקים (הגדולים מבין הבנקים בבעלות המדינה). עובדה מעניינת היא שלויזה ומאסטר קארד אסור להנפיק כרטיסים משלהן וכל כרטיס ששתי החברות מנפיקות בסין הוא בבעלות משותפת עם יוניון פיי - במציאות כזאת יוניון פיי נהנית להציג נתונים לפיהן היא חולשת על 100% מנתח השוק בסין ולמעשה כל אזרח סיני שמחזיק בכרטיס אשראי מחזיק בכרטיס של החברה.

 

מאז הקמת החברה ב־2002 ועד 2009 רשמה יוניון פיי צמיחה מטאורית של 4,500% בהיקף העסקאות שנעשות באמצעות כרטיסי החברה בסין. היא מציגה שיעורי צמיחה גבוהים מאוד שמאיימים על מעמדן של ויזה ומסטרקארד בעולם. בספטמבר 2012 הקימה החברה את זרוע הפעילות הבינלאומית שלה, וכיום כרטיסיה מכובדים ב- 142 מדינות כאשר כעת ישראל היא המדינה ה-143. משמעות הסכם הסליקה עם לאומי קארד היא שאוכלוסיה גדולה של לקוחות סינים יוכלו כעת לבצע רכישות בכרטיס יוניון פיי בישראל ולמשוך מזומן.

 

המהלך של לאומי קארד מתווסף להתמקדות בסין של בנק לאומי, המחזיק ב־80% מחברת כרטיסי האשראי (קבוצת עזריאלי מחזיקה ב־20% הנותרים). הבנק הקים נציגות בשנגחאי שתפתח רשמית מחר ובראשה עומד אייל שמעוני, מי שכיהן בעבר כסמנכ"ל פיתוח עסקי ואסטרטגיה בלאומי קארד.

 

בלאומי קארד מציינים כי ההסכם שנחתם בין החברות צפוי לקדם קשרים כלכליים בין המדינות ואף תולים תקווה בקידום היקף הרכישות באינטרנט ובמובייל, הנובע מכך שכעת חברות ישראליות יוכלו לכבד את הכרטיס ברכישות באינטרנט. כמו כן בחברה רואים בהסכם כמנוע צמיחה נוסף כאשר היקף התיירות הסינית הנכנסת שעומד היום על כ-40,000 איש בשנה - צומח בקצב דו ספרתי מדי שנה. בחברה מקווים כי ההיענות מצד בעלי העסק לכרטיס תהיה גבוהה ותוביל גם בסופו של דבר להנפקתו של הכרטיס הסיני בישראל. על פי ההערכות שעשו בחברה המהלך צפוי להביא לגידול של עשרות מיליוני שקלים בהכנסות.

 

לאומי קארד סיימה את 2013 עם רווח נקי של 200 מיליון שקל והעמידה אשראי בהיקף של 2.3 מיליארד שקל - גידול של 25% בהשוואה לשנה הקודמת. הריבית השנתית הממוצעת שגבתה החברה על אשראי זה עמדה בשנת 2013 על 8.6%.

 

חגי הלר, מנכ"ל לאומי קארד, הוסיף עם החתימה כי "לאומי קארד מברכת על ההזדמנות להצטרף כחברה ביוניון פיי אינטרנשיונל. אנו מאמינים כי שיתוף פעולה זה יסייע ללקוחותינו להרחיב את פעילותם, בכך שיציעו למחזיקי כרטיס יוניון- פיי חווית תשלום טובה יותר".

 

מנכ"ל יוניון פיי, צ'יאן בו צ'אי, אמר כי "אנחנו רואים יותר ויותר לקוחות שלנו מגיעים לישראל וההסכם יאפשר לנו ללוות את הלקוחות שלנו גם שם. מנכ"ל החברה הוסיף כי ישנן היום בסין הרבה חברות ישראליות וכבר מתחילים לראות את הפירות של המהלך הזה.

 

עבור לאומי קארד, מדובר בהסכם אסטרטגי הכרוך בהשקעה משמעותית כחלק מהצורך בתמיכה במותג נוסף במערכות החברה. בנוסף, מאחר שרוב כרטיסי האשראי של המותג הסיני הם כרטיסים חכמים, נדרשת היערכות טכנולוגית לתמיכה בהם והחלפת מסופי החיוב בבתי העסק - צעד שאמור להתרחש בעתיד ללא קשר לעסקה או ללאומי קארד וצפוי להימשך שנתיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x